Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Stadswonen in Rotterdam

Het stadswonen in Rotterdam voor studenten verandert. Misschien wil jij net als veel andere studenten graag genieten in het groen, in plaats van studeren tussen alleen maar steen.

De beweging naar een buitenruimte om in te ontspannen is al veel langer gaande. In Rotterdam ontstaan er voor studenten en anderen steeds meer mogelijkheden om een bewust andere keuze te maken.

Dus zoek jij naar een nieuwe manier van wonen, in een omgeving die je helpt te ontspannen? Van groen weten we al veel langer dat het ontstresst en je hoofd tot rust brengt. Met alleen maar steen om je heen lijkt er soms geen einde te komen aan de drukke dag waarin je van alles moet. In stadsparken en op andere groene plekken valt er een belangrijke last van je schouders, terwijl je er daarvoor alleen maar hoeft te ‘zijn’.

Het nieuwe stadswonen: genieten in het groen

Natuurlijk wil je als student graag in de stad wonen, bijvoorbeeld in Rotterdam. Je hebt er alle faciliteiten, de universiteit of hogeschool is dichtbij en ook de andere studenten wonen er. Dat scheelt reistijd, het garandeert dat jij het meeste uit je studententijd kunt halen en je doet zoveel mogelijk nieuwe ervaringen op.

Toch is het stadswonen in Rotterdam niet meer hetzelfde als een aantal of zelfs tien jaar geleden. Er is veel meer behoefte aan groen en aan rust, om ontspannen te genieten van de fijne momenten waarop je even niets moet. Dat is een gevolg van de drukkere samenleving, waarin je op eigen benen moet staan en meerdere ballen bij elkaar in de lucht moet houden. Wij helpen je graag inspiratie op te doen om jouw studentenleven anders in te richten. Je komt dan stadswonen in Rotterdam, maar wel op de manier die anno 2022 de beste keuze vormt.

Bron: Iris van den Broek

Aan de oevers van eb naar vloed

Zowel het beschikbare groen als bijvoorbeeld de oevers van de Rotterdamse haven bieden de mogelijkheid om veel makkelijker te ontspannen. Geniet van het kabbelende water en laat je verrassen door de verschillen van eb naar vloed. Rotterdam ontwikkelt zich in rap tempo tot een stad waarin het drukke moeten beter in balans staat met ontspannen en momenten waarop je alles even lekker op z’n beloop kunt laten.

Dus zoek de haven op als je de drukte achter de rug hebt. Of als je merkt dat de druk te hoog oploopt en je een moment voor jezelf zoekt. Kies voor horeca aan een fijn stadsstrand of ga voor de oevers waar je alleen maar naar het water hoeft te kijken om lekker tot rust te komen. De wisseling van eb naar vloed is in sommige gevallen al voldoende om je een uurtje even naar een andere wereld te brengen. Gewoon hier in Rotterdam, waardoor het stadswonen een heel ander karakter krijgt en je daarvan veel meer geniet.

Drie projecten voor het nieuwe stadswonen

Het nieuwe stadswonen in Rotterdam krijgt de laatste jaren steeds meer vorm. Dat blijkt
bijvoorbeeld uit drie projecten die we graag met je delen:

Levendig wonen in Pompenburg bij voormalig station Hofplein
Vier woongebouwen met torens tussen 55 en 140 meter gaan er samen voor zorgen dat er 800 tot 1.100 huur- en koopwoningen bijkomen. De buurt wordt betrokken bij de binnenstad, terwijl het tegelijkertijd ruimte biedt voor rust en ontspanning. Op die manier wordt het gebied dat voor de oorlog het bruisende hart van de stad was opnieuw ontwikkeld. Er is veel aandacht voor klimaatadaptatie en natuurinclusiviteit. Het nieuwe stadswonen in Rotterdam speelt een duidelijke rol, voor een gezonde, duurzame en groene leefomgeving die studenten en anderen zal inspireren.

Stadsprojecten in Rotterdam
Minstens zo interessant is het initiatief Stadsprojecten. Er wordt hard gewerkt aan een stad waar (bijna) alles kan, inclusief ontspannen en genieten van de prachtige natuur. Er is van alles te doen en er is van alles ‘niet te doen’. Ontdek bijvoorbeeld het Rijnhavenpark, het Hofbogenpark en het Nelson Mandelapark Maashaven. Het zijn groene oases in de stad, die meer dan voldoende ruimte bieden om de snelheid eruit te halen en even lekker tot rust te komen.

Rust en cultuur op het Noordereiland
Het Noordereiland in de Nieuwe Maas tussen het centrum en Zuid is door bruggen verbonden aan de stad. Op die manier is alles dichtbij, terwijl het tegelijkertijd een oase van rust en cultuur vormt. Met galeries zoals Wind en Tante Nino is er veel ruimte voor cultuur. Ons Park combineert ondertussen rust én actie, voor het beste van twee werelden. En heb je zin in wat meer vertier met vrienden of met anderen? Ga dan naar A la Plancha, een zomers pop-up restaurant.

De drie projecten voor het nieuwe stadswonen in Rotterdam laten goed zien dat er van alles mogelijk is, zowel in de bekende als in nieuwe delen van de stad. De ontwikkelingen volgen elkaar snel op, om meer ruimte te bieden aan rust en aan groen. Op die manier verandert de wijze waarop we met elkaar samenleven en studeren in een stad die alles te bieden heeft. Er komt steeds meer ruimte voor momenten van ontspanning, om de batterij op te laden en de druk die we elkaar opleggen beter het hoofd te bieden.

Stadswonen in Rotterdam

Met het nieuwe stadswonen in Rotterdam kies je al als student voor een andere manier van wonen in de stad. Je hebt alles bij de hand als je daar zin in hebt. En je stapt er net zo makkelijk uit, om even te ontspannen en de batterij weer op te laden. Zo maak je zelf jouw gezonde, duurzame en verantwoorde keuzes, in een stad waarin je het allemaal tot je beschikking hebt.

Tip: zoek je naar stadswonen in Rotterdam wil je geen aanbod meer missen? Schrijf je dan in voor
onze nieuwsbrief. Dan ben je als eerste op de hoogte van de nieuwe studio’s en andere woningen.