Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Nieuwbouw Kop van Zuid

Voor aantrekkelijke nieuwbouwprojecten op Kop van Zuid is Wonen in Rotterdam het geschikte platform

Voor aantrekkelijke nieuwbouwprojecten op de Kop van Zuid is Wonen in Rotterdam het geschikte platform om je op weg te helpen met het vinden van een huis. De Kop van Zuid karakteriseert zich door zijn wolkenkrabbers die deel uitmaken van de bekende Rotterdamse skyline. Het is één van de bekendste wijken van Rotterdam. Je kunt er wonen, werken en recreëren. Op Wonen in Rotterdam kun je terecht voor alle nieuwbouw projecten en bestaande bouw op Kop van Zuid. Of je nu wilt kopen of huren.

Historie Kop van Zuid

Vroeger bekend als een robuust havengebied, tegenwoordig zijn de beeldbepalende gebouwen niet meer weg te denken wanneer Kop van Zuid wordt genoemd. De wijk is voornamelijk omringd door de Maas en werd gebouwd op voormalige havengebieden. Een groot aantal gebouwen is verwoest door het bombardement in 1940, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Historische gebouwen zoals Hotel New York en Pakhuis Meesteren overleefden de aanval en kregen andere functies. Sinds de wederopbouw zijn er een hoop nieuwbouwprojecten gerealiseerd op de Kop van Zuid. De gebouwen dragen zeker bij aan de naam Manhattan aan de Maas, zoals Rotterdam ook wel wordt genoemd.

 

Voordelen van een nieuwbouwwoning op Kop van Zuid

Waarom zou je een nieuwbouwwoning kopen op Kop van Zuid? Kop van Zuid staat nooit stil. Je hebt het gevoel dat je midden in een grote stad woont, met alle benodigde voorzieningen binnen handbereik. Denk hierbij aan horeca, winkels of plekken om jezelf te vermaken. Met de prettige openbaarvervoer mogelijkheden reis je snel en gemakkelijk naar alle plekken in Rotterdam. Metro- en tramstation Wilhelminaplein ligt centraal en daarbij zijn er nog meerdere bushaltes. Met de watertaxi reis je via een ongebruikelijke en avontuurlijke manier naar de gewenste bestemming. Vanuit het water kan je de skyline van Rotterdam nog eens goed aanschouwen.

 

Er zijn nog meerdere redenen op te noemen om te kiezen voor een nieuwbouwhuis op Kop van Zuid. Stadsliefhebbers komen hier aan hun trekken. Kop van Zuid biedt namelijk een rijke verzameling van architectuur, voorzieningen, kunst, cultuur en recreatie. Zo zijn een aantal architectonische hoogstandjes op dit schiereiland ontworpen door bekende architecten zoals Siza, Piano en Koolhaas. De torens New Orleans, Toren van Zuid en de Rotterdam zijn bekende werken van deze ontwerpers. De Erasmusbrug, misschien wel het bekendste icoon van Rotterdam, aanschouw je hier elke dag. In de Cruise Terminal gaan er regelmatig passagiers van en aan boord van een cruiseschip om verschillende plekken op de wereld te ontdekken. Rotterdam is voor hen vaak een nieuwe en spannende stop.

Het Nederlands Fotomuseum, filmhuis en jazzpodium LantarenVenster en het Nieuwe Luxor Theater bieden genoeg vertier voor bewonderaars van kunst en cultuur. 

Het Nederlands Fotomuseum biedt altijd wel reden voor een bezoekje aan de Kop van Zuid

Een nieuwbouwwoning op Kop van Zuid combineert wonen en werken met bijzondere uitgaansgelegenheden. Er is keuze genoeg uit stijlvolle bars en restaurants.

Nieuwbouwprojecten Kop van Zuid

Veel mensen hebben hun plek al gevonden in een nieuwbouwhuis op Kop van Zuid. De afgelopen jaren zijn er een hoop nieuwbouwprojecten opgeleverd zoals de Rotterdam, Montevideo en de komende jaren komen er projecten als Havana, Boston & Seattle en het Peter Stuyvesant-building bij. In de toekomst blijft het gebied zich dus ontwikkelen door veelbelovende nieuwbouwprojecten. Kop van Zuid kenmerkt zich als een wijk met moderne appartementen en voorzieningen. Een nieuwbouwwoning op Kop van Zuid staat garant voor een fijne woonervaring.

 

Wonen in Rotterdam staat tot je beschikking wanneer je je aan het oriënteren bent voor een nieuwbouw woning op Kop van Zuid of in een andere wijk in Rotterdam. Welke kenmerken heeft de wijk? Welke soort woningen zijn er? Welke voorzieningen zijn er in de wijk? Op deze en andere vragen geeft Wonen in Rotterdam je antwoord. Via onze woningzoeker bekijk je ons aanbod van nieuwbouwprojecten op Kop van Zuid aan de hand van jouw wensen en behoeften. Want Rotterdam is de stad van je leven.