Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Huis kopen Katendrecht

Voor interessante nieuwbouw op Katendrecht ben je bij Wonen in Rotterdam aan het juiste adres.

Katendrecht, ook wel bekend als de Kaap, is de laatste jaren steeds populairder geworden bij Rotterdammers, toeristen en bezoekers. Ben je je aan het oriënteren op een nieuwe woning op Katendrecht en wil je het aanbod hiervan bekijken? Op Wonen in Rotterdam vind je verschillende huur- en koophuizen op Katendrecht.

Katendrecht toen en nu

Katendrecht is getransformeerd van een wijk met een rauw randje naar een populaire wijk voor o.a. gezinnen met kinderen en tweeverdieners. Er is een gevarieerde bevolkingssamenstelling te vinden, van bewoners die er sinds het eerste uur wonen en bewoners die de wijk pas hebben gevonden. Het schiereiland aan de Maas stond ooit bekend als een rustig dorpje, maar na de aansluiting met Rotterdam kwam het al gauw bekend te staan als een buurt waar zeelieden zich ophielden en konden vermaken. Sinds 1911 trokken Chinese migranten naar de Kaap waardoor het één van de grootste Chinese gemeenschappen van Europa kreeg. Nu vind je Chinatown in het centrum van Rotterdam.
In de laatste jaren is het imago van Katendrecht flink veranderd door vernieuwingen, renovaties en nieuwbouw. Het staat nu bekend als een hippe en trendy wijk. Veel creatieve ondernemers hebben hun plek op Katendrecht gevonden. Je vindt ook veel gezinnen op Katendrecht. Op onze wijkpagina kun je terecht voor het woningaanbod op Katendrecht.

Katendrecht is een wijk vol sfeervolle plekken

Katendrecht is natuurlijk meer dan alleen huizen. De Fenix Food Factory is een heringerichte loods die nu dienst doet als markthal met verschillende soorten lekkernijen: brood, vlees, bier, koffie en kaas. En dat alles uit Rotterdam en de directe regio van de stad. De vintage meubels zorgen voor een knusse en levendige ambiance. Je kunt er zelfs terecht voor boeken. Het Deliplein grenst aan deze loods en is compleet gerenoveerd. Je vindt hier gezellige restaurants zoals De Zeeuwse Meisjes en Deli Bird, sfeervolle espressobars, een theatertje en cafés. Als dit nog niet genoeg is dan maakt de skyline van Rotterdam genoeg indruk. Een bekend symbool van Katendrecht is het ss Rotterdam. Het grote passagiersschip ligt afgemeerd op Katendrecht en is in gebruik als hotel, restaurant en evenementenlocatie.

De SS Rotterdam is een mooi icoon op Katendrecht

Voordelen van een huis op Katendrecht

Waarom zou je kiezen voor een woning op Katendrecht? Deze wijk is centraal gelegen in Rotterdam en door de goede verbinding met het openbaar vervoer ben je binnen tien minuten in het centrum. Metro- en busstation Rijnhaven ligt aan het begin van de pier. Of ga origineel over het water met de Watertaxi. Met de fiets of te voet kan je het snel via de Rijnhavenbrug naar de Kop van Zuid, voor een high tea in Hotel New York, film in LantarenVenster of een tentoonstelling in Las Palmas.

Wanneer je een huis koopt of huurt op Katendrecht kies je voor een prettige woonomgeving. Hoewel je vlakbij het centrum woont zorgt de ruime opzet voor minder drukte, maar wel met een echt stadsgevoel. De brede kades nodigen uit tot een middagje aan het water, hardlopen of wandelen. Het omringende water, het vele groen en de mooie architectuur staan garant voor een gevarieerd uitzicht. Op Katendrecht bevind je je tussen historische en nieuwe iconen.

Wonen in Rotterdam ondersteunt je met het zoeken naar interessante huizen op Katendrecht. Deze vind je gemakkelijk en snel op onze wijkpagina. Wij helpen je graag met het oriënteren op je nieuwe woning op Katendrecht of andere wijken in Rotterdam. Wonen in Rotterdam geeft je een goed beeld van de wijken, waardoor jij kan bepalen welke wijk het beste bij je wensen en behoeften past. Rotterdam is de stad van je leven.