Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Interesse in de ontwikkeling M4H en Merwehaven? Bezoek de expositie ‘Hoe willen wij bouwen M4H 2030’

Het mixed-use havengebied Merwe-Vierhavens (M4H) in Rotterdam staat aan de vooravond van een transitie naar een culturele woon-werkwijk, waar circulariteit centraal staat. In het Keilepand kan je tot half september een expositie over het verleden, heden en toekomst van het bouwen in Nederland en M4H in het bijzonder bezoeken.

Het KeileCollectief nodigt je uit om in de inspirerende setting van de KeileZaal samen het gesprek te voeren over de vraag ’Hoe bouwen wij toekomstbestendig in een tijd dat er hoge druk staat op het snel en betaalbaar bouwen van woningen én werkruimten?’ Door deze vraag te koppelen aan de planvorming in M4H biedt de tentoonstelling een impuls aan de realisatie van een klimaatpositieve leefomgeving vanaf 2030; het jaar waarin de eerste woonbuurten in de Merwehaven in M4H gereed zullen zijn.

De tentoonstelling takt aan op het Ruimtelijk Raamwerk M4H met haar overkoepelende motto: ‘Collectiviteit als basis voor Circulariteit’. Omdat tijd nodig is om op het individu georiënteerde systemen te transformeren tot collectieve netwerken, wortelt de tentoonstelling in de filosofie van het langetermijndenken van Roman Krznaric. Hierbij wordt uitgegaan van 7 generaties, wat ongeveer 200 jaar is. De tentoonstelling ontwikkelt zich daarom langs de tijdlijn van 1900 tot 2100.

Fotografe tijdens de opening expositie: Margarita Kouvatsou

Hoe willen wij bouwen M4H 2023

Locatie: Keilepand, Keilestraat 9F
Wanneer: van 15 juni tot 15 september 2024
Open: woensdag tot en met zaterdag van 12:00 – 17:00 uur

Wil je graag de expositie buiten deze openingstijden bezoeken of grotere groepen een rondleiding geven. Dat is mogelijk, stuur een mailtje naar: [email protected].

*Vanaf 14 juli tot en met 20 augustus is het Keilepand gesloten wegens de zomervakantie en is de tentoonstelling niet toegankelijk.

Meer informatie over M4H en gebiedsontwikkeling Merwehaven

Wil je meer weten over de ontwikkelingen in het M4H gebied? Kijk dan eens op m4hrotterdam.nl. Op rotterdam.nl/merwehaven vind je meer informatie over de gebiedsontwikkeling Merwehaven in M4H waar de eerste woningen gaan komen.