Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Medio 2024 komen 7 zelfbouwkavels in ’s Gravenland beschikbaar

Bouw jouw droomhuis tussen oude tuinderswoningen en moderne villa’s

In het gebied Prins Alexander, in de wijk ‘s-Gravenland is de gemeente Rotterdam van plan om een aantal zelfbouwkavels middels loting in de verkoop de brengen. Er is (nog) geen planning bekend. Het gaat om 7 kavels op de volgende locaties:

  • Ringvaartweg 224
  • (ten oosten van) ’s Gravenweg 568
  • Jacobus van Vessemsingel 3
  • ’s Gravenweg 582
  • ’s Gravenweg 598
  • ’s Gravenweg 600
  • (ten oosten van) Jacques Dutilhweg 181

Kavels in de wijk ‘s-Gravenland

De wijk kenmerkt zich door een optimale uitwisseling tussen groen wonen, wegenstructuur en het oorspronkelijke landschap. De linten, ’s Gravenweg en Ringvaartweg zijn daar een goed voorbeeld van. Oude tuinderswoningen worden afgewisseld met moderne villa’s. Er is veel groen en water. In de makelaars brochures wordt het als volgt omschreven: De Ringvaartweg geldt als The Golden Mile van Rotterdam. Het is een van de meest geliefde en meest exclusieve woonlocaties van de havenstad. En dat is niet verwonderlijk, want je resideert hier rustig en fijn, maar op korte afstand van alles wat Rotterdam te bieden heeft. Het bruisende centrum, de mooie Kralingse Plas, diverse golfbanen en natuurgebieden, scholen en universiteiten – het is allemaal onder handbereik.

Niet alleen groen, maar ook duurzaam (ver)bouwen

Gemeente Rotterdam stelt diverse subsidies beschikbaar voor het verduurzamen en vergroenen van je woning. Niet alleen voor bestaande bouw, maar ook voor nieuwbouw. Op de site van Duurzaam010 vind je hier informatie over. Er is ook een folder met tips voor een fijne, groene tuin.

Andere zelfbouwkavels en gemeentelijk vastgoed in Rotterdam

Een overzicht van alle beschikbare zelfbouwkavels kun je vinden op de pagina Zelfbouw. Als je op de hoogte wilt worden gehouden van nieuwe beschikbare kavels, meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Hiermee houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen.

De gemeente Rotterdam stelt soms ook vastgoed te beschikking voor renovatie, herontwikkeling of transformatie. Meer informatie hierover is te vinden op de site van gemeentelijkvastgoed010.nl.

Meer informatie

Zodra er meer informatie over de zelfbouwkavels, de prijzen, de loting en de inschrijfprocedure beschikbaar is, plaatsen wij dat op deze pagina en vermelden we het in onze nieuwsbrief.

Voor specifieke vragen over kavels kan je een mail sturen naar: [email protected].

Lees hier meer over de wijk ’s Gravenland.

Vorig artikel Kavels Oude Kleiweg 80
Volgend artikel Zelfbouwkavels Waterwijk Nesselande