veel aandacht voor het middensegment

samenvatting november tekst

Rotterdam bouwt door. Deze maand gingen de eerste palen van ruim 700 woningen de grond in. Bijna 300 daarvan behoren tot het middensegment.

Van Prins Alexander tot in Feijenoord is het geluid van het slaan van de heipalen goed te horen. Deze maand werd het startsein gegeven van weer enkele bijzondere woningbouwontwikkelingen met daarin veel aandacht voor het middensegment:

Aan de Palladiostraat en Michelangelostraat in Prinsenland hebben twee bestaande kantoorpanden plaatsgemaakt voor woningbouw. Deze maand startte officieel de bouw van 161 appartementen, waarvan het grootste deel voor de middenhuur is bestemd. Ook op Noordsingel 250 in de Agniesebuurt maakt een kantoorpand plaats voor nieuwbouw met middenhuur. In dit beschermde stadsgezicht wordt een ontwerp gerealiseerd dat mooi aansluit op de omgeving en de karakteristieken van het beschermd stadsgezicht.

Met bouwinitiatief Imagine is een start gemaakt met de ontwikkeling van Feyenoord City. In Imagine, in het verlengde van de Laan op Zuid, komen niet alleen huurwoningen maar ook koopwoningen in het middensegment. Meer dan honderd in totaal. En in Bloemhof gaan bewoners zelf aan de slag in een oude school. Het schoolgebouw in de Zwederstraat wordt getransformeerd naar 10 duurzame stadswoningen.

Een project wat weer een stapje dichterbij is, is Hart010 waarvan de Nota van Uitgangspunten eerder deze maand groen licht kreeg. In deze nieuwe entree van de stad zijn meer dan de helft van de woningen gepland voor studenten en middeninkomens. En ook de Opkoopbescherming, die vanaf 1 januari 2022 in werking treedt, moet de kansen op de woningmarkt voor starters en middeninkomens gaan vergroten.

Meer over deze en andere woningbouwprojecten lees je in onze mijlpalenkalender.