Bouwen aan 50.000 woningen

bouwen aan vijftigduizend woningen.

SAMEN DE SCHOUDERS ERONDER

Er willen steeds meer mensen in Rotterdam (blijven) wonen. Fantastisch natuurlijk, maar die groei zet wel de woningvoorraad verder onder druk. Om ervoor te zorgen dat straks alle oude en nieuwe Rotterdammers een passende woning kunnen vinden, moeten we nu keihard bijbouwen: minstens vijftigduizend woningen tot 2040. We zijn al goed op weg, maar moeten ook nog flink doorpakken. Met deze website helpt de gemeente bouwpartijen sneller op weg. Zo kunnen we samen sneller bouwen aan een toekomstbestendige stad.

Vijf Perspectieven Omgevingsvisie Rotterdam

MEER DAN STENEN ALLEEN 

In Rotterdam moet iedereen zich thuis kunnen voelen. En dat kan alleen als de kwaliteit van de woonomgeving voorop blijft staan. Daarom hebben we in Rotterdam vijf perspectieven ontwikkeld die als basis dienen voor de omgevingsvisie. Op die manier kunnen we de hele stad in samenhang met elkaar vullen.  Bij elk bouwplan is er veel aandacht voor recreatie en ontmoeting en zorgen we dat er duurzaam en klimaatbestendig wordt gebouwd. Om te zorgen dat Rotterdammers binnen hun eigen wijk kunnen doorgroeien en dat er in elke wijk aanbod is voor elke portemonnee, sturen we op een gedifferentieerd woningaanbod. Zo is het niet alleen vandaag, maar ook nog over dertig jaar fijn wonen in deze wereldstad.

sneller aan de slag

Maar bovenal moeten we snelheid maken. In het Rotterdamse Woningbouwakkoord staan maatregelen om de bouw van nieuwe woningen te versnellen. En op deze site helpen we initiatiefnemers met de te nemen stappen. Je kan via de knop 'ik heb bouwplannen' eenvoudig en snel je bouwinitiatief indienen. En op de bouwkaart staan alle bouwprojecten die in uitvoer zijn of op stapel staan. Zo zie je waar de inzet van stadmakers de komende jaren nodig is. Maar ook bewoners kunnen hier zien hoe de stad zich ontwikkelt en wat er in 'hun achtertuin' staat te gebeuren. Dat is wel zo transparant.  Zo gaan we samen aan de slag met het woningbouwvraagstuk.

Nota Rotterdamse Woningbouwakkoord

Wethouder Bas Kurvers

We gaan meer woningen bouwen zodat iedere Rotterdammer fijn kan wonen. Samen brengen we snelheid in de bouw, met oog voor kwaliteit van woningen en wijken. Daarvoor maken we heldere afspraken waar de hele stad van profiteert.’ – Bas Kurvers, wethouder Bouwen, Wonen en Energietransitie gebouwde omgeving.

maak kennis met onze stadmakers

Binnen de gemeente Rotterdam werken acht gebiedsontwikkelaars. Zij stellen zichzelf en de gebieden waarin zij werken graag aan je voor.   

BOUWPROJECTEN IN 3D

De nieuwste woontorens op ware grootte bekijken voordat ze er staan? Dat kan met de nieuwe 3D app! Scan de QR-code op de bouwlocatie of download de app in de App store of Play store.
Momenteel kun je De Zalmhaven, de woontoren Piekstraat en het 'Eiland van Feijenoord' zien in 3D op locatie of als schaalmodel bij je thuis op de keukentafel. Interesse om jouw bouwproject aan dit rijtje toe te voegen? Stuur een mail naar bouwinitiatievenSO@rotterdam.nl en wij houden je op de hoogte van de mogelijkheden en ontwikkelingen.

TROTS op Rotterdam

In Rotterdam zeggen we: “Samen maken we de stad”.  Daar zijn we trots op en daarom stellen we promotiemateriaal beschikbaar voor initiatiefnemers en ontwikkelaars die meebouwen aan Rotterdam. Eenvoudig te bestellen en te gebruiken. Zo zorgen we er samen voor dat het in de hele stad te zien is; Rotterdam bouwt aan een thuis voor iedereen.  

Make It Happen bouwschuttingen
Via onderstaande link kun je het artwork opvragen voor bouwschuttingen in het nieuwe Make It Happen ontwerp. Door eigen foto’s of artist impressions toe te voegen zorg je voor een uniek ontwerp. Je betaalt geen precariorechten bij het gebruik van dit ontwerp.

ARTWORK BOUWSCHUTTINGEN

tof dat je er bent

Welkomstgeschenk "Tof dat je er bent"
Oplevering van je nieuwbouwproject in zicht? Er zijn typisch Rotterdamse sleutelhangers gemaakt om bewoners van nieuwe woningen welkom te heten. Gemaakt van gerecyclede Rotterdamse kleding en voorzien van een welkomstboodschap van wethouder Kurvers. Je bestelt ze kosteloos door onderstaand bestelformulier te verzenden naar bouwpromotieSO@rotterdam.nl.  

BESTELFORMULIER “TOF DAT JE ER BENT"

Stickers met QR code
Omwonenden en bezoekers die je bouwplaats passeren kunnen door de QR code te scannen direct op de kaart zien waar ze zich bevinden en meer informatie over het project vinden. De QR codes kun je eenvoudig op je bestaande bouwschuttingen bevestigen. Bestel ze kosteloos door onderstaand bestelformulier te verzenden naar bouwpromotieSO@rotterdam.nl.  

BESTELFORMULIER STICKER QR CODE