Havenkwartier Rotterdam - Heijmans - A Cleypool

bouwen aan 4.000 woningen per jaar.

SAMEN DE SCHOUDERS ERONDER

Er willen steeds meer mensen in Rotterdam (blijven) wonen. Fantastisch natuurlijk, maar die groei zet wel de woningvoorraad verder onder druk. Dit is een landelijk probleem, maar de gemeente Rotterdam doet wat ze kan om ervoor te zorgen dat straks alle oude en nieuwe Rotterdammers een passende woning kunnen vinden. Onder meer door tussen de 3.500 en 4.000 woningen per jaar bij te bouwen, waarvan de helft voor mensen met een laag of midden inkomen. Met deze website helpt de gemeente bouwpartijen sneller op weg. Zo kunnen we samen sneller bouwen aan een toekomstbestendige stad voor iedereen.

5 Perspectieven

 

Meer dan stenen alleen

In Rotterdam moet iedereen zich thuis kunnen voelen. En dat kan alleen als de kwaliteit van de woonomgeving voorop blijft staan. Daarom hebben we in Rotterdam vijf perspectieven ontwikkeld die als basis dienen voor de omgevingsvisie. Op die manier kunnen we de hele stad in samenhang met elkaar vullen.  Bij elk bouwplan is er veel aandacht voor recreatie en ontmoeting en zorgen we dat er duurzaam en klimaatbestendig wordt gebouwd. Om te zorgen dat Rotterdammers binnen hun eigen wijk kunnen doorgroeien en dat er in elke wijk aanbod is voor elke portemonnee, sturen we op een gedifferentieerd woningaanbod. Zo is het niet alleen vandaag, maar ook nog over dertig jaar fijn wonen in deze wereldstad.

Sneller aan de slag

In het Rotterdamse Woningbouwakkoord staan maatregelen om de bouw van nieuwe woningen te versnellen. En op deze site helpen we initiatiefnemers met de te nemen stappen. Je kan via de knop 'Ik heb bouwplannen' eenvoudig en snel je bouwinitiatief indienen. En op de bouwkaart staan alle bouwprojecten die in uitvoer zijn of op stapel staan. Zo zie je waar de inzet van stadmakers de komende jaren nodig is. Maar ook bewoners kunnen hier zien hoe de stad zich ontwikkelt en wat er in 'hun achtertuin' staat te gebeuren. Dat is wel zo transparant. Zo gaan we samen aan de slag met het woningbouwvraagstuk.

Nota Rotterdamse Woningbouwakkoord

Havenkwartier Rotterdam - AHS Cleypool

Lancering Quickscan wethouder Zeegers - foto: Rhalda Jansen

Duurzaamheidsscan voor jouw project

Bij het ontwikkelen van gebouwen en straten komt er veel op ons af, denk aan: van het gas af, hergebruik van materialen, hittestress en geluidsoverlast van verkeer. De Quickscan Duurzame Gebiedsontwikkeling helpt je om deze uitdagingen én de Rotterdamse duurzaamheidsambities een plek te geven in de startfase van jouw project. Zo draagt jouw project bij aan een levendige, mooie, circulaire en groene omgeving. Het invullen duurt een paar minuten en hierna ontvang je per mail relevante duurzame prioriteiten voor jouw betreffende projectgebied in Rotterdam.

Lees meer of doe direct de Quickscan

maak kennis met onze stadmakers

Binnen de gemeente Rotterdam werken acht gebiedsontwikkelaars. Zij stellen zichzelf en de gebieden waarin zij werken graag aan je voor.   

Trots op Rotterdam

In Rotterdam zeggen we: “Samen maken we de stad”.  Daar zijn we trots op en daarom stellen we promotiemateriaal beschikbaar voor initiatiefnemers en ontwikkelaars die meebouwen aan Rotterdam.

Make It Happen bouwschuttingen
Via onderstaande link kun je het artwork opvragen voor bouwschuttingen in het nieuwe Make It Happen ontwerp. Door eigen foto’s of artist impressions toe te voegen zorg je voor een uniek ontwerp. Je betaalt geen precariorechten bij het gebruik van dit ontwerp.

ARTWORK BOUWSCHUTTINGEN

Stickers met QR code
Omwonenden en bezoekers die je bouwplaats passeren kunnen door de QR code te scannen direct op de kaart zien waar ze zich bevinden en meer informatie over het project vinden. De QR codes kun je eenvoudig op je bestaande bouwschuttingen bevestigen. Bestel ze kosteloos door onderstaand bestelformulier te verzenden naar bouwpromotieSO@rotterdam.nl.  

BESTELFORMULIER STICKER QR CODE

Voorbeelden bouwschuttingen Rotterdam Make It Happen