Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

CS-kwartier

Beschrijving

Het Central District is een van de belangrijkste havens van Rotterdam. Dagelijks komen hier duizenden mensen de stad binnen. De unieke entree van de binnenstad biedt onderdak aan artistieke en creatieve bedrijven, innovatieve start-ups en horeca. Rotterdam Central District is booming business. In de zomer duiken de biertuinen op die doen denken aan de straten van Berlijn, rauw en puur. Zoals Rotterdam is. Wonen in hartje Rotterdam, met het Stationsplein aan je voeten en bruisende restaurants om je heen? Hier worden de komende jaren circa 1.000 nieuwe woningen gebouwd, verdeeld over verschillende woon- en werkcomplexen. Zoals Tree House en The Modernist: een imposante blikvanger met twee woontorens waarin 370 huurappartementen komen.

Wijkgegevens

Bouwperiode 65% is gebouwd in de jaren 80 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
59%
Bereikbaarheid 5 minuten Coolsingel 30 minuten Den Haag Bus 33, 38, 44 + Tram 4, 7, 8, 20, 21, 23, 24, 25 + Metro D, E

Projecten in deze wijk

Conradstraat
Conradstraat

Lees meer
Schiekadeblok
Schiekadeblok

In het Schiekadeblok zijn nu nog geen woningen. Dat gaat veranderen. Er worden twee (woon)torens gebouwd met in totaal ongeveer 650 woningen. Aan het Delftseplein komt een toren van maximaal 70 meter hoog. De tweede toren staat achter, of grenst aan, het Schieblock-gebouw en wordt maximaal 200 meter hoog. Er komen sociale huurwoningen, middeldure huur- en koopwoningen en woningen in de hoge prijsklasse. Ook worden er extra kantoren gebouwd in het Schiekadeblok. Vanwege de ligging bij Centraal Station vestigen bedrijven zich graag in het gebied. Langs het spoor is er ruimte voor de nieuwbouw van 39.000 m2 aan kantoren.

Lees meer
Tree House naast Centraal Station
Tree House naast Centraal Station

Tree House is geïnspireerd op het ecosysteem van een boom. Tree House wordt een 130 meter hoge toren met 37 verdiepingen, gelegen in het bruisende hart van Rotterdam. Het gebouw zal bestaan uit koop- en huurappartementen, en biedt daarnaast volop ruimte voor talent, innovatieve start-ups en (internationale) bedrijven. Daarnaast zal Tree House een cultureel platform, De Dépendance, huisvesten, en het stationsplein verrijken met verschillende gezellige horecagelegenheden.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Bouw woontoren Tree House naast Centraal Station weer stapje dichterbij

Het gebouw krijgt een gevarieerd en kwalitatief woningaanbod, flexibele kantoren, een cultuurplatform en horeca. De bouw van de toren met 299 huur- en koopappartementen start in 2024.

Lees meer

Locatie oude Lumière bioscoop wordt 155 meter hoge woontoren

Onlangs is het aangepaste ontwerp voor de Lumière Toren gepresenteerd. De toren wordt 155 meter hoog en krijgt naast 265 huurappartementen, kantoren, een hotel en een filmzaal. Ook nieuw is de Lumière Passage.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

The Modernist is Rotterdam ten voeten uit: wonen en werken onder één dak

Aan het Kruisplein, op de hoek met het Weena, komt een nieuw kantoren- en wooncomplex: The Modernist. Hier kun je een appartement of een studio huren op een A-locatie.

Lees meer

Een eigenzinnige plek in de stad waar wonen samenkomt met horeca, cultuur en design

Oud en nieuw, rauw en gepolijst, globaal en lokaal, hier komt de stad samen. De ambitie is om van het gebied een eigenzinnige plek te maken waar Rotterdammers wonen, werken en verblijven.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 290.000 tot 435.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer