Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Rozenburg

Pond Rozenburg - Maassluis
Landtong Rozenburg

Beschrijving

Het ene moment ben je omringd door de havenindustrie, het andere moment sta je midden in een gezellig dorp. Het is echt een middenstandsbuurt met veel eengezinswoningen. De circa 13.000 inwoners zijn zeer actief en organiseren bijvoorbeeld een markt, fietsronde, rockfestival en avondvierdaagse. De korenmolen De Hoop uit 1887, de kinderboerderij De Beestenboel, het natuurgebied aan de Landtong en de passerende oceaanreuzen maken van Rozenburg een unieke en gezellige plek om te wonen. Van Rozenburg gaat het pond naar Maassluis.

Wijkgegevens

Bouwperiode 30% is gebouwd in de jaren 70 Gezinssamenstelling Samenwonend zonder kinderen
31%
Bereikbaarheid 1 uur en 31 minuten Zuidplein 47 minuten Den Haag

Projecten in deze wijk

StartR Rozenburg – De Ark
StartR Rozenburg – De Ark

In Rozenburg is, vooral onder jongeren, veel behoefte aan woonruimte. Woningcorporatie Ressort Wonen wil graag meehelpen met en heeft daarom bij de Rijksoverheid ingeschreven op 36 flexwoningen.

Lees meer
Rozenport
Rozenport

Lees meer
De Rozet
De Rozet

Lees meer
Ostadehof
Ostadehof

Ostadehof, gelegen op de voormalige zwembadlocatie, wordt een mooi nieuw stukje Rozenburg. Op deze locatie worden 44 rijwoningen gerealiseerd, variërend in grootte en kleur. Er worden op diverse plekken leuke elementen toegepast (zoals vaste bloembak). De huizen worden gebouwd in een hofstructuur, met openbare parkeerplaatsen middenin.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Ostadehof is wonen in een hofje in verrassend groen Rozenburg

In de groene omgeving waar vroeger zwembad de Zeehond lag, wordt in Rozenburg Ostadehof gebouwd. Dit nieuwbouwproject bestaat uit 44 eengezinswoningen die zijn opgesteld in hofstructuur.

Lees meer

Sociale huurwoningen voor senioren in Nieuw Welgelegen – Rozenburg

44 seniorenwoningen vormen samen Nieuw Welgelegen. De huurwoningen zijn aangepast aan de eisen van deze tijd met een huurprijs van €633,24.

Lees meer

De beste stops tijdens je eilandhop naar Rozenburg

Het zijn eigenlijk eilanders, de bewoners van Rozenburg. De buurt, tot 2010 een zelfstandige gemeente, wordt omsloten door industrie van het Botlekgebied en de Europoort.

Lees meer

Een dagje weg naar de Noordzeeweg

Tussen de Nieuwe Waterweg en het Calandkanaal ligt de Noordzeeweg. Hier waan je je op een onbewoond eiland, met aan de ene kant grote zeeschepen die voorbij varen en aan de andere kant het Calandkanaal.

Lees meer

Wilgentuinen biedt gezinnen letterlijk en figuurlijk veel ruimte

Op eiland Rozenburg ligt het gelijknamige dorp dat sinds 2010 deel uitmaakt van de gemeente Rotterdam. Al zou je dat, omringd door water en groen, niet direct zeggen.

Lees meer