Rotterdamse Bouwdouwers 2021

Tummers Kurvers Dwars Santos Bakker

Uitreiking Rotterdamse Bouwdouwers 2021

In Rotterdam hebben we grote ambities. Ook op het gebied van bouwen en wonen.
Meer en sneller bouwen, maar altijd met kwaliteit en de omgeving als hoogste prioriteit.
We hebben de stad in de afgelopen collegeperiode zien transformeren, naar een vernieuwde skyline en meer woningbouwdifferentiatie in de wijken.  Deze prestatie kan alleen door een goede samenwerking tussen álle partijen.
Het Platform Ontwikkeling Rotterdam (POR) is het vastgoednetwerk van marktpartijen en de gemeente Rotterdam. Tijdens de POR-bijeenkomst reikte wethouder Kurvers vandaag de Rotterdamse Bouwdouwers 2021 uit. Een prijs die in 2019 in het leven is geroepen ter stimulering en als blijk van waardering voor alle stadmakers die letterlijk hun steentje bijgedragen aan de Rotterdamse woningbouwopgave.

Dura Vermeer start meeste woningen in 2021
Wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen) overhandigde de Bouwdouwer 2021 aan Rob Tummers, directeur bij Dura Vermeer. 
“Dura Vermeer is dit jaar een recordaantal projecten gestart. Mijn favoriet is Grote Beer in Prins Alexander met een bijzondere prestatie. Binnen één jaar tijd is de bouw gestart; van eerste idee tot uitvoering. En bijna alle woningen vallen in het middensegment huur. Dat betekent een fijne plek straks voor onze leraren, politieagenten en verpleegkundigen”, zegt wethouder Kurvers.

Duurzame samenwerking voor Ballast Nedam en Havensteder
Kurvers kende ook een Bouwdouwer toe aan het project Vrijlandt in IJsselmonde.
Het project werd geprezen om de goede samenwerking en de energie die er is gestoken om de 200 woningen energieneutraal te maken, waarbij ook de sociale woningen zijn voorzien van zonnepanelen.  “Dit project draagt bovendien bij aan de doorstroming op de woningmarkt. En dat is precies waarom wij projecten zoals Tuinbuurt Vrijlandt omarmen. Het is een mooie ontwikkeling van Ballast Nedam en Havensteder waar zowel gezinnen als ouderen samen kunnen wonen en leven en waar veel aandacht is voor groen, duurzaamheid en gezondheid”, zegt wethouder Kurvers.
De bouwdouwer werd in ontvangst genomen door Onno Dwars, directeur van Ballast Nedam Development en Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud & Ontwikkeling bij Havensteder.
 

Hefkwartier
Het Hefkwartier is een nieuwe woonbuurt in Feijenoord gelegen op het oude terrein van bierbrouwerij Oranjeboom. Een project van VOF Entrepothaven en een samenwerking van AM en Dura Vermeer. Op 1 november startte de bouw van de één na laatste bouwfase van de in totaal bijna 300 woningen. 

Grote Beer
Woontoren ‘Grote Beer’ in de Rotterdamse wijk Oosterflank, is volledig gericht op huishoudens met een middeninkomen. Met een tekort aan dit type woningen, biedt Dura Vermeer een oplossing voor onder andere starters en éénoudergezinnen die graag in de stad willen blijven wonen.

Diepeveen
Diepeveen staat voor ‘pionieren tussen volkswijk en makersdistrict’ en ligt aan de rand van Merwe-Vierhavens (M4H) en grenst direct aan het Dakpark. Het project bestaat uit 187 nieuwe woningen, waarvan een deel in het middensegment. Diepenveen is een samenwerking van Dura Vermeer en Dudok Real Estate.

Tuinbuurt Vrijlandt
Tuinbuurt Vrijlandt wordt een duurzame groene wijk waar mensen van uiteenlopende doelgroepen wonen en samen komen. In totaal worden er 290 voornamelijk grondgebonden huur- en koopwoningen gerealiseerd. Ook zullen er 50 (senioren)appartementen komen, die samen met 50 grondgebonden woningen bestemd zijn voor de sociale huur binnen de portefeuille van Havensteder.

Blijf hier op de hoogte van al onze mijlpalen

.