Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Ommoord

Beschrijving

Ommoord is in ontwikkeling! Verschillende nieuwbouwprojecten vonden hier hun bestemming en de buurt is aan het verjongen. Ben je op zoek naar een huis met tuin en een school op loopafstand? Dan is deze wijk zéker het overwegen waard. Wonen in Ommoord is wonen in een groene en recreatieve wijk: in no time sta je op het strandje bij de Zevenhuizerplas of loop je met de wind in je haren door het Bergse Bos. De vier metrostations en oprit naar de snelweg zorgen voor een optimale bereikbaarheid.

Wijkgegevens

Bouwperiode 57% is gebouwd in de jaren 70 Gezinssamenstelling Samenwonend zonder kinderen
25%
Bereikbaarheid 27 minuten Coolsingel 34 minuten Den Haag Metro A

Projecten in deze wijk

Kavels Bergse Linker Rottekade 202
Kavels Bergse Linker Rottekade 202

Lees meer
Binnenhof 125
Binnenhof 125

Lees meer
Populus
Populus

Metrohalte Romeynshof in Ommoord en het gebied daaromheen zullen de komende jaren gaan veranderen tot een levendig, sociaal en gezond gebied. De gebouwen van het Lokaal Cultureel Centrum Romeynshof zijn verouderd en toe aan vernieuwing. In het nieuwe project, Populus genaamd, komen alle huidige voorzieningen terug: de bibliotheek, het gezondheidscentrum en het ERGO. Het Huis van de Wijk, de SKVR en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) worden toegevoegd. Ook komen er circa 200 woningen voor jong en oud(er) in een mix van koop en huur.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Groen, sociaal en duurzaam wonen in Populus aan het vernieuwde Romeynshof

Energieneutrale stadswoningen en appartementen voor starters, stellen en senioren, grotendeels uitgevoerd in hout. In Propulus delen bewoners voorzieningen, zoals gezamenlijke daktuinen en collectieve ruimten.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 210.000 tot 355.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Misschien heb je een specifieke buurt op het oog of bepaalde wijken waarin je vooral zoekt. Soms is het echter beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer

Kijkmiddag 6 september woongebouwen voor senioren in Ommoord

Wat is uw woonwens voor de toekomst? Kom vrijblijvend op dinsdagmiddag 6 september een kijkje nemen in een aantal woongebouwen in Ommoord.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 195.000 tot 250.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet. Stel niet de buurt, maar je budget centraal!

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 290.000 tot 435.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer