Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Het Lage Land

Beschrijving

Een wijk met een zeer divers woningaanbod. Gezinnen, ouderen en eenpersoonshuishoudens wonen hier samen. In de wijk vind je veel mooi groen, zoals een door bewoners zelf ontworpen ‘bloeiende tuin’. De wijk staat bekend als een van de veiligste wijken van Rotterdam. Direct naar het westen heb je ook het Kralingse Bos en naar het oosten ligt Alexander met het Intercitystation en het grote winkelcentrum.

Wijkgegevens

Bouwperiode 70% is gebouwd in de jaren 60 Gezinssamenstelling Samenwonend zonder kinderen
22%
Bereikbaarheid 24 minuten Coolsingel 37 minuten Den Haag Bus 35, 36, 37 + metro A, B

Projecten in deze wijk

Alexanderknoop deelgebied Hoofdweg
Alexanderknoop deelgebied Hoofdweg

Lees meer
Alex
Alex

In een gebied dat de aankomende jaren een indrukwekkende ontwikkeling staat te wachten met een variatie aan woon-, werk-, shop- én vrijetijdsfuncties is Alex Living gebouwd. Een nieuwbouwgebouw dat elke leeftijd maximaal woongenot biedt, tegen betaalbare prijzen. Alle woningen zijn inmiddels verkocht.

Lees meer
MIX Het Lage Land
MIX Het Lage Land

Een uniek project op de Folkert Elsingastraat in Rotterdam in de wijk het Lage Land (Prins Alexander) waar wonen en bewegen elkaar ontmoeten! Op deze plek ontstaat binnenkort een gezonde en vitale leef- en woonomgeving met circa 250 appartementen. Voor verschillende budgetten met een woonoppervlak vanaf 50 m2 tot 120 m2 en een collectieve binnentuin. Het winkelcentrum, scholen, sportvoorzieningen en supermarkten op loopafstand.

Lees meer
Alexanderkerk Het Lage Land
Alexanderkerk Het Lage Land

Op verzoek van de Alexanderkerk in overleg met de gemeente Rotterdam wordt een onderzoek verricht naar de haalbaarheid voor woningbouw (appartementen) op de locatie Alexanderkerk in Het Lage Land. Zie je jezelf wonen op deze fantastische plek middenin deze wijk in Prins Alexander? Wij zijn benieuwd naar jouw wensen en hoe jouw toekomstige droom appartement eruit ziet. Groot of klein, koop of huur, alleen of samen? Laat het weten en denk mee!

Lees meer

Artikelen over deze wijk

MIX: nieuwbouw in het Lage Land voor wonen en bewegen

In het Lage Land ontstaat een gezonde en vitale leef- en woonomgeving met circa 265 woningen. Voor ieder wat wils, voor verschillende budgetten. Starters, actieve ouderen, singles, empty nesters, stelletjes, gezinnen.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Nieuwbouw voor wonen en werken aan de Hoofdweg in Het lage Land

Aan de Hoofdweg 256-260 in Prins Alexander wordt een project gerealiseerd dat een bestaand huis en kantoorcomplex combineert met nieuwbouw van huurwoningen in het middensegment. Inclusief een daktuin en parkeerruimte.

Lees meer

Rotterdam City Living: betaalbare woningen in Het Lage Land

Ben je op zoek naar een betaalbaar koopappartement? Kom dan naar een Open Huis van Rotterdam City Living in Het Lage Land. De verkoop is gestart.

Lees meer

Maak kennis met Oosterflank en Het Lage Land: voor de liefhebbers van winkelen en rust

De wijken zijn heel verschillend, maar bieden volop winkel- en sportmogelijkheden, zijn goed bereikbaar en er is veel groen met Schollenbos en Kralingse Bos in de omgeving. De woningen zijn hier nog betaalbaar.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor meer dan 435.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer