Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Van het Drentse platteland naar twintig hoog op Zuid

Natascha en Jan kunnen niet wachten tot hun appartement in nieuwbouwproject Imagine klaar is


Jan (62) en Natascha (53) verhuizen van het Drentse dorpje Beilen naar Rotterdam. Ze kochten een appartement op de twintigste etage van nieuwbouwproject Imagine. Het koppel is toe aan een nieuwe fase en een ander soort leven met de reuring van een grote stad. Ze volgen de ontwikkelingen van hun toekomstige buurt en Feyenoord City op de voet. Hoewel zíj klaar zijn om te settelen in hun nieuwe woning, moeten ze nog even wachten: Imagine wordt pas in het eerste of tweede kwartaal van 2024 opgeleverd. Natascha: “Als je het snel zegt, valt het wel mee!”

Nieuwbouwproject Imagine, onderdeel van Feyenoord City

Natascha en Jan op de bouwlocatie van hun nieuwe woning

Jan is geboren en getogen in Beilen; een dorp met zo’n 11.300 inwoners. Natascha verhuisde van Vleuten-De Meern naar Drenthe. “Toen ik naar Beilen kwam, wilde ik wel een plek met voorzieningen. Er is een treinstation, ik kan naar de HEMA en we hebben wat terrassen.” Het koppel is zo’n vier jaar geleden gaan samenwonen. Allebei hebben ze kinderen uit een eerdere relatie. Jan heeft één dochter en Natascha drie zoons. Nu de kinderen uit huis zijn en Jans pensioen dichterbij komt, is het tijd voor een nieuwe stap. “We wilden altijd al naar de stad en dit is het moment.”

Het begon met een bad

Hoe Natascha en Jan tot het plan zijn gekomen om het platteland in te ruilen voor de grote stad? Het begon allemaal met een bad. Jan: “We zijn vier jaar geleden gaan samenwonen in het huis van Natascha. Op een gegeven moment gingen we informatie inwinnen over het verbouwen van de badkamer, want ik wilde graag een ligbad.” De financiële ruimte oversteeg de verwachtingen. En daarmee begonnen de dromen. Natascha voelde al snel aan dat een grote verbouwing van het oude huis niet paste in haar toekomstbeeld. “Het was fantastisch wonen toen ik met drie kleine kinderen was, maar nu hoeft de enorme ruimte niet meer. Het huis verdient een gezin”, vertelt ze. Jan vult aan: “We kwamen deze zomer terug van vakantie en toen moest ik meteen onkruid gaan wieden in de grote tuin. Daar ben ik dus helemaal klaar mee!”

Van een bad naar De Kuip

Rotterdam was al snel de focus in de zoektocht van het stel. Natascha: “Mijn zusje en mijn middelste zoon wonen hier allebei. We kennen de stad dus al en ik word altijd blij als ik hier aankom. Mijn zus vindt het trouwens fantastisch dat ik straks om de hoek woon. Ze noemde het een levenscadeau!” Ook Jan heeft zijn hart verloren aan Rotterdam. “Deze stad voelt voor mij heel natuurlijk. Het is ruim en je rijdt er zo doorheen. En ik vind Rotterdammers altijd heel open. Ik voel me hier gewoon heel erg thuis.” Als Feyenoord-fan staat zijn nieuwe woning op dé perfecte plek. “We kijken straks aan de ene kant uit over het nieuwe stadion en aan de andere kant over de Maas”, vertelt hij. “Een vriend zei laatst tegen me: je begon met een bad en je eindigt in De Kuip!”

We kijken straks aan de ene kant uit over het nieuwe stadion en aan de andere kant over de Maas

Het appartement van Natascha en Jan in Imagine ligt op de twintigste etage, direct onder de penthouses. Het is ruim honderd vierkante meter, heeft twee balkons en een logeerkamer. “Er zijn nu al vrienden die zeggen dat ze blijven slapen”, zegt Natascha.

Imagine bestaat uit twee woontorens; één voor huur- en één voor koopappartementen. De torens worden aan elkaar verbonden door laagbouw van vijf etages hoog. In de plint komen allerlei publieke faciliteiten, zoals horeca, een supermarkt en huisartsenpost. Ook is er een gezamenlijke binnentuin voor alle bewoners. In de parkeergarage en daarbuiten staan zestien deelauto’s klaar. “Wij gaan sowieso een auto wegdoen.”

Buitenmensen in de binnenstad

Het enthousiasme over de verhuizing is zo groot, dat Natascha en Jan niet kunnen bedenken wat ze gaan missen van Drenthe. “We zijn echte buitenmensen en hebben ook een heleboel spullen in de tuin om buiten te koken”, vertelt Natascha. “Maar straks hoeven we het niet meer zelf te doen, dan gaan we lekker naar een terras.” Jan vult aan: “We vlogen terug van Kreta over Rotterdam en toen zag ik hier best een groene omgeving. En ik wil dus echt niet meer tuinieren!” Ze zien vooral de voordelen van alles wat Rotterdam gaat toevoegen in hun leven. “In Beilen kunnen we naar een pizzeria of Chinees; straks kunnen we uit alle culturen en landen eten. Daar kijk ik naar uit”, aldus Natascha. “En ook het gevoel dat je op de Thalys stapt en drie uur later in Parijs bent, dat is toch tof?!” Jan vult aan: “Je romantiseert het misschien, maar we geloven echt dat deze stap is wat we nu nodig hebben.”

Instapklare oplevering

Hoe de komende periode er voor Natascha en Jan uit gaat zien, is niet duidelijk. “De makelaar komt binnenkort foto’s maken van ons huidige huis en dan gaat het in de verkoop”, vertelt Jan. “Ik werk als interim bestuurder in het onderwijs en ben ik bezig met een nieuwe opdracht hier in de buurt. Misschien komen we dus binnenkort al deze kant op.” Het appartement in Imagine gaan ze in ieder geval alvast invullen. “Op 10 september gaan we naar homestudios; een experience center van de makelaar. Hier kun je allerlei dingen kiezen, van de keuken tot de stopcontacten. Zo is het huis instapklaar als het wordt opgeleverd.” Eén ding staat vast: in de badkamer moet een bad komen. “Officieel zit die er niet in, maar hij komt er natuurlijk sowieso. Daar gaan we hemel en aarde voor bewegen!”

Feyenoord City

Imagine jezelf ook al wonend in Feyenoord City?

Er zijn nog enkele appartementen beschikbaar in Imagine. Kijk snel op de projectsite bij het woningaanbod. Klik hier voor meer informatie over wonen in Feyenoord City.

Vorig artikel Imagine een nieuwe wereld op Zuid
Volgend artikel Feyenoord City is het Rotterdam van morgen