Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Oude Noorden

Beschrijving

Veel meer Rotterdam dan het Oude Noorden vind je niet, een buurt die bruist en waar elke hoek anders is. Het Pijnackerplein met zijn klassieke muziekkoepel is een culturele hotspot voor muzikanten uit de buurt, terwijl het Brancoplein een oase van rust is. De oorsprong van de wijk ligt bij de gevangenis aan de Noordsingel. De karakteristieke kronkelende straatjes zijn, ondanks het stedenbouwkundig plan dat er eind 19e eeuw was, ontstaan doordat landeigenaren zich ontwikkelden. Dat resultaat wordt vandaag zeer gewaardeerd.

Wijkgegevens

Bouwperiode 52% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Eenpersoonshuishouden
52%
Bereikbaarheid 9 minuten Coolsingel 29 minuten Den Haag Bus 38 + Tram 4, 7, 8

Projecten in deze wijk

Ruivenstraat/Soetendaalseweg
Ruivenstraat/Soetendaalseweg

Lees meer
3e Pijnackerstraat 3B t/m 9
3e Pijnackerstraat 3B t/m 9

Lees meer
Erasmusstraat 4-8
Erasmusstraat 4-8

Lees meer
Wilgenplantsoen
Wilgenplantsoen

Lees meer
Hartenrust
Hartenrust

Het Oude Noorden krijgt aan de Hartenruststraat een woongebouw met 36 duurzame sociale huurwoningen: De Hartenrust. Er komen 7 eengezinswoningen en 29 appartementen geschikt voor senioren (55+). De appartementen zijn gelegen in de woontoren bestaande uit 9 woonlagen. Alle appartementen zijn bereikbaar met een lift en rolstoel toegankelijk.

Lees meer
Sint Janschool – Hammerstraat
Sint Janschool – Hammerstraat

De oude Sint Janschool aan de Hammerstraat in Rotterdam-Noord wordt omgetoverd tot acht energiezuinige appartementen en een filmhuis. De woningen variëren van ongeveer 60 m² tot 128 m².

Lees meer
32Noord
32Noord

De plek waar de Rotterdamse charme van vroeger op elke hoek van de straat te vinden is. Met z’n ligging tegen de Rotte aan als extra pluspunt. Er komen 13 sociale huurwoningen voor gezinnen, verhuur via Havensteder, 4 koopwoningen (deze zijn inmiddels verkocht onder voorbehoud) en 15 vrije sector huurappartementen. Deze laatste komen nog in verhuur.

Lees meer
Kop van Noord
Kop van Noord

De Kop van Noord is een project van 83 duurzame appartementen op de voormalige Correct locatie in het Oude Noorden. Je vind hier een gezellige sfeer door de mix van culturen en de fijne locatie. Van volks tot stedelijk, van Jong tot oud, van bruisend tot rustgevend, van klassiek tot modern, van starterswoning tot penthouse. Maak van de Kop van Noord je nieuwe thuis. Alle woningen zijn (onder voorbehoud) verkocht.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Hartenrust in Oude Noorden: wonen aan de bocht in de Rotte

In Het Oude Noorden aan de Hartenruststraat bouwt Havensteder een woongebouw met 36 duurzame sociale huurwoningen voor gezinnen en voor senioren (55+).

Lees meer

Startschot ZOHO: een mix van woningen en creatieve ondernemingen

Ontwikkelcombinatie LS Zoho bouwt in ZOHO voor zo'n 600 huishoudens een nieuwe woning op een fantastische plek in de stad tussen oude stadswijken en het centrum

Lees meer
Zelf afbouwen

Sint Janschool: Open Dag op 25 november – kom binnen kijken

De pre-sale van de zelfbouwappartementen aan de Hammerstraat start op 18 oktober. In het voormalige schoolgebouw van de St.Janschool aan de Hammerstraat in Rotterdam-Noord kun je je eigen droomwoning vormgeven en bouwen.

Lees meer

Rotterdamse charme in het Oude Noorden

Het is de plek waar de Rotterdamse charme van vroeger op elke hoek van de straat te vinden is, met z’n ligging tegen de Rotte aan als extra pluspunt. Er komen eengezinswoningen, huurappartementen en sociale huurwoningen.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer
Rotterdammers vertellen

Wendy, Erik en Otis maken zich klaar voor vertrek naar Vreewijk

Vreewijk is het beste compromis tussen stad en dorp. Niet alleen de groene buurt, maar ook energielabel A én de extra (logeer)kamer gaven de doorslag.

Lees meer