Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Blijdorpse Polder

Beschrijving

Sporters en recreanten kunnen hun hart ophalen in de Blijdorpse Polder. Een weekend kamperen op de stadscamping, sporten of zonnen in het Roel Langerakpark of een bezoek brengen aan Diergaarde Blijdorp of natuurspeeltuin Speeldernis. Geniet je liever van de rust te midden van de chaos van je drukke bestaan? Word dan lid van één van de volkstuinverenigingen en meng je onder de Rotterdammers en hun prachtig onderhouden tuinen. Het kan allemaal in de groene wijk aan de rand van het centrum.

Wijkgegevens

Bouwperiode 100% is gebouwd in de jaren 90 Gezinssamenstelling Samenwonend zonder kinderen
7%
Bereikbaarheid 13 minuten Coolsingel 26 minuten Den Haag

Artikelen over deze wijk

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer
Wijkreportage

Maak kennis met Blijdorp en Blijdorpse Polder: statige singels en groene parken

Je kunt hier heerlijk wonen en bent binnen een paar minuten in het centrum. Er zijn verschillende grote parken met speel- en sporttoestellen. Ook voldoende voorzieningen zoals supermarkten en scholen.

Lees meer

Rotterdam Noord en Centrum groeien naar elkaar toe

Rotterdam Noord en Centrum groeien naar elkaar toe door de toevoeging van meer woningen en meer groen. Het mooie daarvan, jij kunt hier straks wonen.

Lees meer

Kinderen in Rotterdam: Lotte en Olivier over Blijdorp en Middelland

Wie kunnen er nu beter vertellen over wat een buurt een fijne plek maakt voor kinderen, dan kinderen zelf? In de serie ‘Kinderen in Rotterdam’ vertellen jonge Rotterdammers over hun eigen buurt.

Lees meer

Spelen in de stad, welkom in Blijdorp

Volop speelplekken, midden in de stad; zo valt Blijdorp wel samen te vatten. Wij hebben vijf tips voor je op een rij gezet.

Lees meer

Van alle markten thuis: de beste boodschappen doe je in Het Nieuwe Westen

Je hoeft geen genoegen te nemen met het aanbod van de supermarkt om de hoek, want wanneer je in Het Nieuwe Westen woont is werkelijk alles mogelijk op culinair gebied.

Lees meer