nieuwsbrief 2022-1

Beste stadmaker,

We hebben 2021 kunnen afsluiten met een bouwrecord! Er werd gestart met de bouw van 4.735 woningen. Een absolute topprestatie in deze tijd met verschillende uitdagingen. We hebben er met elkaar de schouders onder gezet. Dat is hoe we het doen in Rotterdam. Dank jullie wel! Samen bouwen we de stad. 

MIJLPALEN

De website bouwenaanrotterdam.nl staat nu ruim een jaar live en we merken dat steeds meer mensen de site kunnen vinden en gebruiken. Het afgelopen jaar is de website bijna 60.000 keer bekeken. Een mooi resultaat! Eind vorig jaar is een nieuwe rubriek geïntroduceerd: de mijlpalen. Hierin besteden we aandacht aan bijzondere momenten, zoals de start van een bouw of vastgesteld (bouw)beleid. Elke maand blikken we via Linkedin Stadsontwikkeling terug op de mijlpalen van die maand. Komend jaar willen we meer (social) content gaan maken die voor nog meer traffic gaat zorgen naar de website. De platformen bouwenaanrotterdam.nl en woneninrotterdam.nl gaan hierin intensiever samenwerken.

terugblik december

 

eerste paal: Noordsingel 250
Start bouw Noordsingel250 

 

BOUWPLAAT(S) GEZOCHT 

Voor de social media rubriek ‘op de bouwplaat(s)’ zijn we op zoek naar foto’s van de bouwplaats. Foto's van grote kranen of materialen, maar het liefst (ook) met mensen. Elke vrijdag sluiten we de week met een mooie bouwplaatsfoto, met daarbij een link naar het project op de bouwkaart. In deze rubriek laten we met trots zien dat we met z'n allen hard bouwen aan Rotterdam.
Stuur je rechten vrije foto naar bouwenaanrotterdam via Kristel Arntz: kcm.arntz@rotterdam.nl Vermeld daarbij welke namen (bedrijf/fotograaf/collega’s) we moeten noemen bij plaatsing, de naam van het project, en in het kort een beschrijving van de foto. 

BOUWSTICKER

Vraag je gratis stickers met QR code aan.
Omwonenden en bezoekers die je bouwplaats passeren kunnen door de QR code te scannen direct op de kaart zien waar ze zich bevinden en meer informatie over het project vinden. De QR codes kun je eenvoudig op je bestaande bouwschuttingen bevestigen. Bestel ze kosteloos door dit formulier in te vullen en te verzenden naar bouwpromotieSO@rotterdam.nl

qr code

sleutelhangers

WELKOMSTGESCHENK

Vraag de gratis sleutelhangers aan
Oplevering van je nieuwbouwproject in zicht? Er zijn typisch Rotterdamse sleutelhangers gemaakt om bewoners van nieuwe woningen welkom te heten. Gemaakt van gerecyclede Rotterdamse kleding en voorzien van een welkomstboodschap van wethouder Kurvers. Je bestelt ze kosteloos door dit formulier in te vullen en te verzenden naar bouwpromotieSO@rotterdam.nl

JOUW PROJECT OP DE BOUWKAART

De bouwkaart is de meest bezochte pagina van de website. Het is daarom belangrijk dat de informatie op de bouwkaart up to date is.  Zou je daarom de gegevens van jouw project willen controleren? Wijzigingen van aantallen, typen woningen, verdeling segmenten en initiatiefnemers kunnen worden doorgegeven aan Martin Weiland via mp.weiland@rotterdam.nl.
Je kan op de bouwkaart zelf een beschrijving en een foto toevoegen aan je project. Daarvoor heb je een inlog nodig. 
Als je die nog niet hebt kun je die aanvragen bij Martin. Je krijgt dan ook een beknopte handleiding om snel en gemakkelijk aan de slag te kunnen. 

bouwkaart