Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Woningen samenvoegen of vergroten in Zuid mét subsidie

Wil je in Zuid (blijven) wonen, maar heb je meer ruimte nodig?

Rotterdam stimuleert de komende jaren het samenvoegen en vergroten van woningen in een deel van Rotterdam Zuid. Als (toekomstig) woningeigenaar kun je € 35.000 euro krijgen voor het samenvoegen van woningen en € 20.000 euro voor het vergroten van jouw woning. De subsidieregeling is verlengd tot en met 30 september 2026.

Opening modelwoning - Wonen in Rotterdam

Opening modelwoning door wethouder Chantal Zeegers en projectmanager Rob Paas

Samenvoegen of vergroten

Er zijn verschillende manieren om woningen te vergroten of samen te voegen. Zo kunnen een beneden- en bovenwoning, maar ook naast elkaar gelegen woningen, worden samengevoegd. Ook kun je ervoor kiezen om jouw woning te vergroten (minimaal 20m2 gebruiksoppervlakte), door middel van een uit te bouwen of dakopbouw. Dus als je op zoek bent naar meer ruimte en graag in Zuid wil (blijven) wonen, neem dan eens contact op met de samenvoegcoach van de gemeente Rotterdam. Wie weet zijn er voor jou ook mogelijkheden.

De subsidie is beschikbaar voor huiseigenaren in:

Angelique vergroot haar woning

Tanja creëerde meer woonruimte met een dakopbouw

Meer weten over samenvoegen of vergroten op Zuid?

Alles over het aanvragen van de subsidie en contactgegevens van de samenvoegcoach vind je op de website van gemeente Rotterdam: Samenvoegen of vergroten mét subsidie | Rotterdam.nl.

En als je dan toch nadenkt over (ver)bouwen, denk dan ook gelijk na over het verduurzamen van je woning. Goed isoleren, zonnepanelen, groene daken, wateropvang, een warmtepomp. Er zijn heel veel mogelijkheden en ook hier is subsidie voor beschikbaar. Kijk eens op Wat kan ik doen – Duurzaam 010.

Vorig artikel Subsidie duurzame energie en energiebesparing
Volgend artikel Met subsidie een garage betrokken bij de woning