Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Wat de Wielewaal zo bijzonder maakt?

De ruimte, de tuin, het groen én iedere dag een weekend gevoel

De verkoop van de eerste woningen in de Wielewaal verloopt voorspoedig. Sterker nog, in fase 3 is al 70% van de woningen verkocht en in fase 4 zijn nog enkele woningen beschikbaar. Wil je ook wonen in de Wielewaal, kijk dan snel op nieuwbouw-dewielewaal.nl voor het huidige aanbod. Wat de Wielewaal zo bijzonder maakt? Bekijk onderstaande filmpjes waarin landschapsarchitect Anneke Nauta en architect Evert Kolpa je dat in minder dan 2 minuten vertellen.

Elke dag weekend in de Wielewaal!

“Het Wielewaal-huis herken je direct”, vertelt architect Evert Kolpa van het Rotterdamse bureau Van Bergen Kolpa Architecten. “Eén laag of twee lagen met een kap, de warme baksteen, de ronde dakvorm, de horizontale, oranje leipannen met zonnepanelen op de nok. De gevels zijn optisch in tweeën gedeeld door een pergola, luifel of rozenrek. Zo ogen de woningen vriendelijk en lijken ze lager. De niet-stedelijke architectuur vergroot het gevoel van wonen aan een straat te midden van hoge bomen. Weg van alle drukte. En kijk je door de ramen of openslaande deuren naar buiten, dan zie je de grasvelden, bloemen en de bomen. Hier kun je ontspannen en genieten van de rust. Dat is het weekendgevoel van de Wielewaal.”

Kijk en luister hier naar het verhaal van Architect Evert Kopla:

Het kan nóg groener

Als je mensen vraagt waarom ze graag in de Wielewaal willen wonen, dan noemen ze in één adem: de ruimte, de tuin en het groen. “In de Wielewaal ben je nooit meer dan zeventig meter verwijderd van een wandeling in het groen”, vertelt Anneke Nauta van BleekerNauta Landschapsarchitecten uit Bennekom. “De Wielewaal aan de rand van het Zuiderpark is uitbundig groen, lommerrijk en ruim van opzet. Bestaande bomen en struiken worden in de nieuwe plannen zoveel mogelijk ingepast en er komen nóg meer bomen bij. Door de grote variatie aan planten staat er altijd wel iets in bloei en is er een explosie aan kleuren en vormen het hele jaar door.”

Landschapsarchitect Anneke Nauta vertelt in dit filmpje hoe zij de Wielewaal nóg groener wil maken dan die al is:

Wil je ook wonen in de Wielewaal?

Nieuwsgierig naar de mogelijkheden voor jou om in de Wielewaal te wonen? De verkoop van de eerste woningen verloopt voorspoedig, bijna alle woningen in deze verkoopfase zijn al in optie. Kijk snel op nieuwbouw-dewielewaal.nl om een kans te maken op een woning.

Vorig artikel Start verkoop eengezinswoningen en appartementen fase 6 De Wielewaal
Volgend artikel Benieuwd of wonen in KOER iets voor jou is? Kom dan donderdagavond 13 juni langs in de nieuwe modelwoning.