Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Verduurzaam je huis met Rabobank

Ontwikkelingen op Zuid: Rianne (Rabobank Rotterdam) vertelt

Ze woont sinds 2011 op het Noordereiland en heeft Zuid om zich heen zien veranderen. “Ik heb mijn huis in de crisis voor een prikkie gekocht. De prijzen zijn nu heel anders”, vertelt Rianne Kragt, financieel adviseur Rabobank Rotterdam. Rianne woont en werkt op Zuid. Ze helpt en adviseert mensen bij de financiering van hun woning. Duurzaamheid is een hot topic in haar vak. “Het kan je simpelweg een hoop geld schelen als je je woning verduurzaamt.”

Persoonlijk betrokken op Zuid

Dat ze Zuid als haar broekzak kent en op de hoogte is van alle ontwikkelingen in de buurt, werkt in haar voordeel als financieel adviseur, denkt Rianne. “Ja, ik ken de wijken en weet waar ik het over heb. Dat praat een stuk makkelijker met mensen die een huis willen kopen op Zuid.” Rabobank is een bank die graag midden in de maatschappij staat. Lokaal, betrokken en dichtbij zijn waardevolle pijlers van de bank. Met alle collega’s bewegen we ons actief in de markt, in lokale netwerken bijvoorbeeld. Zo weten we wat er speelt en snappen we de klantbehoefte gewoon een stuk beter.”

Tuinbuurt Vrijlandt: een uniek en duurzaam nieuwbouwproject

Rianne is ook betrokken bij woonprojecten op Zuid, zoals het bijzondere project Tuinbuurt Vrijlandt. Een paradepaardje als gaat om duurzaam wonen, vertelt Rianne. “Dit woonproject bestaat uit ruim 200 woningen van verschillende types, welke voldoen aan strenge energiebesparende normen. Zelfs de bouwkeet op het terrein is energieneutraal. Het project heeft een groenverklaring gekregen en de woningen komen daarom in aanmerking voor een Rabo Groenhypotheek. De eerste fase woningen is in de verkoop, de overige fases volgen snel.

Minder rente met Rabo Groenhypotheek

Rabo Groenhypotheek is één van de financieringsmogelijkheden van Rabobank om duurzaam wonen te stimuleren. Rianne legt uit: “Met een Rabo Groenhypotheek ontvang je 0,5% korting op de hypotheekrente van je eerste 10 jaar rentevaste periode. Je komt hiervoor in aanmerking als je een Groenverklaring hebt. Die krijg je als de EPC-waarde van je woning 0,26 of lager is en als bij de bouw duurzaam hout is gebruikt. Meer over de voorwaarden vind je op de website van Rabobank.”

Duurzaamheidskorting op je hypotheekrente; Koop je een energiezuinige woning die voldoet aan de nieuwste duurzaamheidsnormen, of verduurzaam je je bestaande woning, en sluit je je hypotheek af bij de Rabobank? Dan belonen we dit met korting op je hypotheekrente. Dat scheelt niet alleen in je energiekosten, maar ook in je maandelijkse hypotheeklasten.

De ontwikkelaars van Tuinbuurt Vrijlandt hebben met de bouw rekening gehouden met deze normen, waardoor de eigenaren van de woningen in aanmerking komen voor een aantrekkelijke Rabo Groenhypotheek. “Een win-win-winsituatie dus. Je hebt als woningeigenaar een lage energierekening én een lage hypotheeklast én je draagt bij aan een beter milieu. Daar zijn veel mensen voor te porren.”

Gratis HuisScan HomeQgo

Bij bestaande woningen is dat anders, vertelt Rianne. “Bij nieuwbouwwoningen willen mensen het gelijk goed aanpakken, maar bestaande woningen verduurzamen zien woningeigenaren vaak niet als prioriteit. Deze mensen moet ik echt triggeren en op ideeën brengen. Vaak verwijs ik ze door naar HomeQgo om de gratis HuisScan te doen. Zo zie je in een oogopslag wat je kunt doen om je woning te verduurzamen en wat het je oplevert. Ook daarvoor hebben we bij de Rabobank aantrekkelijke leningen om woningeigenaren aan te moedigen te verduurzamen.”

Wil je meer weten over duurzaam wonen?

Onze adviseurs vertellen je graag meer over duurzaam wonen. Maak een afspraak en ontdek welke energiebesparende maatregelen jij kunt toepassen.

Vorig artikel Ecowijk Leonidas: duurzaam, van bouw tot binding met de buurt
Volgend artikel Is jouw huis al helemaal 21e-eeuws?