Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Tips voor studenten die (willen) huren

Waar moet je op letten als je gaat huren?

Ben jij op zoek naar woonruimte in Rotterdam? Het vinden van een geschikte woonruimte valt niet altijd mee. Rotterdam is een populaire plek om te studeren én om te wonen. Misschien heb jij wel een plekje op het oog.  Maar waar moet je eigenlijk op letten als je gaat huren?

Belangrijke zaken op een rijtje

Gemeente Rotterdam heeft de belangrijkste zaken op een rijtje gezet. Zo weet je zeker dat je goed zit.  Zoals bijvoorbeeld:

Betaal niet te veel: Controleer altijd of de prijs die jij gaat betalen niet hoger is dan wat mag. Dit is de prijs waar je recht op hebt.

Betaal geen bemiddelingskosten: Makelaars mogen geen bemiddelingskosten in rekening brengen aan jou als huurder als zij handelen in opdracht van de verhuurder.

Vraag huurtoeslag aan: Huur je een zelfstandige woonruimte en ben je 18 jaar of ouder? Dan kan je in aanmerking komen voor huurtoeslag.

Onderhoud van de woning: Het onderhoud van een woning is verdeeld tussen verhuurder en huurder. De verhuurder zorgt voor het groot onderhoud. Een huurder zorgt voor het kleine en dagelijkse onderhoud en zorgt ervoor dat het huis niet wordt beschadigd.

Schrijf je in op het adres waar je gaat wonen: Je moet je altijd bij de gemeente inschrijven op het adres waar je woont.  Als je dat niet doet, kun je daar een boete voor krijgen.

Weet wat je huurt - studenten

Ga naar weetwatjehuurt.nl/tips voor alle tips en uitgebreidere informatie! Heb je hulp nodig? Huurteam Rotterdam staat voor je klaar. Je kan gratis en vrijblijvend hun hulp inschakelen. Huurteam Rotterdam wordt gesubsidieerd door de Gemeente Rotterdam.

Huur je een woning of ben je op zoek naar een huurwoning (geen kamer), doe dan de check met de Huurprijscalculator. Deze schat op basis van openbare gegevens de maximale huurprijs van een woning.

Vorig artikel Op kamers in Rotterdam: kies je wijk en schrijf je in
Volgend artikel In Brainpark komt Canvas Living voor studenten en starters