Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Subsidie duurzame energie en energiebesparing

Vraag subsidie aan voor het verduurzamen van jouw woning

Als eigenaar van een woning in Rotterdam kun je aantrekkelijke subsidies krijgen voor duurzame energie en energiebesparing zoals voor isolatie en een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet.

Energiebesparende maatregelen verhogen je wooncomfort en verlagen je energierekening. Maar je hebt wel geld nodig om je woning energiezuiniger en duurzamer te maken. Voor sommige maatregelen zijn er subsidies, dat scheelt in kosten.

Je kan hiervoor de volgende subsidie aanvragen: Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing voor woningeigenaren.

Duurzame energie en energiebesparende maatregelen

1. Subsidie voor isolatie
Je kunt subsidie krijgen voor isolatie. Met de subsidie krijg je ongeveer 20 procent van de kosten terug. Maatregelen die voor subsidie in aanmerking komen zijn onder meer isolatie van dak, buitenmuren, vloer en hoogrendementsglas. Lees hier meer.

2. Plaatsen warmtepomp
De subsidie varieert van 1.100 tot 3.400 euro, afhankelijk van type en vermogen. Voor hele kleine warmtepompen is het subsidiebedrag 500 euro. Voor een A+ label krijg je 150 euro extra, voor een A++ label 300 euro. Lees hier meer.

3. Plaatsen zonneboiler
De subsidie hangt af van de omvang, bijvoorbeeld 1.000 euro voor een zonneboiler voor 4 personen. Voor een A+ label krijg je 150 euro extra, voor een A++ label 300 euro. Lees hier meer.

4. Aansluiting op een warmtenet
Het overgaan naar gasloos. De subsidie voor een aansluiting op en warmtenet bedraagt € 3.325. Lees hier meer.

Meer tips voor verduurzaming van je woning

Duurzaam wonen met de gratis HuisScan van HomeQgo

Een duurzaam huis kan je veel opleveren. Een lagere energierekening, meer wooncomfort en je draagt bij aan een beter milieu. De gratis Huisscan van HomeQgo geeft je inzicht in duurzame en energiebesparende maatregelen die interessant zijn voor jouw (nieuwe) woning. Bovendien zoekt HomeQgo voor jou een gecertificeerde vakspecialist indien je dat wenst.

Duurzaamheidskorting op je hypotheekrente

Koop je een energiezuinige woning die voldoet aan de nieuwste duurzaamheidsnormen, of verduurzaam je je bestaande woning? Bij de Rabobank krijg je korting op je hypotheekrente. Zo bespaar je met je investering dus niet alleen in energiekosten, maar ook in de maandelijkse hypotheeklasten. De financieel adviseurs vertellen je graag meer over duurzaam wonen.

Alle informatie over duurzaamheid in Rotterdam

Op duurzaam010.nl vind je alle informatie over het verduurzamen van je woning. Van tips over energiebesparing, isoleren, wateropvang tot subsidies en leningen. Voor eigenaren, huurders, verhuurders, VVE en ondernemers.

Rotterdammers doen aan verduurzaming

Veel Rotterdammers zijn je al voor gegaan met het verduurzamen van hun woning. Lees het verhaal van Paul Jansen. Dankzij de samenwerking van Paul en zijn buren, zijn er nu drie hoge en vier lage daken vergroend, hebben zeven extra woningen zonnepanelen én kijken de bewoners uit op vier vergroende schuurdaken. Voor architect Jack Hoogeboom is verduurzamen een missie en hobby. Lees hier hoe hij zelf een huis met groen dak bouwde in Katendrecht.

Vorig artikel Bezichtig zaterdag 29 juni Bay House op Katendrecht: genieten van een prachtig uitzicht én ongekende luxe.
Volgend artikel Verduurzaam je huis met Rabobank