Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Start verkoop SAWA, het gezondste gebouw van Nederland

Sociaal en duurzaam wonen in een hippe stadswijk met alle voorzieningen dichtbij

Wonen in een houten gebouw is weer een stap dichterbij, vanaf woensdag 10 november is de verkoop gestart van SAWA in het Lloydkwartier. Er zijn 39 woningen te koop. Alle informatie over deze woningen, nieuwe plattegronden, vierkante meters en prijzen staan nu al online op de projectwebsite van SAWA. Je kunt je nu dus alvast oriënteren en alle informatie bekijken.

SAWA - Wonen in Rotterdam

Meer hout, minder CO2

SAWA wordt het eerste hoge woongebouw van hout in Rotterdam. En staat straks op de Lloydpier, een fantastische plek in Rotterdam. Van buiten én binnen is SAWA grotendeels van hout. Wonen in hout is fijn en gezond. De houten kolommen, balken en het plafond zijn zichtbaar in de woning. Het geeft direct sfeer en zorgt voor een aangenaam binnenklimaat. Daarnaast is hout duurzaam. Het stoot namelijk geen CO2 uit maar slaat het juist op.

Meer groen, minder warm

De beplanting op de kenmerkende groene terrassen is samengesteld door ecologen, biologen en botanisten. Al het groen en de ruimte die vogels krijgen in het gebouw, simuleert de biodiversiteit van de stad. Ook vangen de plantenbakken heftige regenval op en zorgt het groen voor lagere temperaturen in hete zomers. De woningen in SAWA hebben allemaal riante buitenruimtes vol groen mét een waanzinnig uitzicht.

Balkonwoning SAWA – Lloydpier Rotterdam

Meer samen, minder alleen

SAWA staat voor sociaal samenleven en omkijken naar je buren. Zo is het gebouw ontworpen. Je komt elkaar tegen op de galerijen, de ruime entreehal en het gemeenschappelijke dek. Of plant gezamenlijk groenten en kruiden in de moestuin op het dek. Het dek biedt ruimte voor ontmoeting maar ook om lekker met een boek weg te dromen. Niks moet, alles mag.

Naast de 39 koopwoningen komen er ook 70 huurwoningen, waarvan 50 middenhuur zijn. De mix van woningen past goed bij SAWA. Wij geloven in een plek waar allerlei (nieuwe) Rotterdammers bij elkaar wonen. Voor de huurwoningen kun je je nog niet inschrijven.

Dekwoningen SAWA – Lloydpier Rotterdam

De woningen

In SAWA komen 39 koopwoningen. De oppervlaktes variëren tussen de 51 en 165 vierkante meter. SAWA heeft vier type woningen: dekwoningen, balkonwoningen, terraswoningen en penthouses. De woningen hebben vloerverwarming, vloerkoeling en royale groene buitenruimtes. En dus allemaal dat waanzinnige uitzicht over het water, het Lloydkwartier en/of de stad Rotterdam.

Op de projectwebsite vind je alle informatie, plattegronden en prijzen. Heb je jouw favoriete bouwnummer(s) uitgekozen? Dan kun je ze makkelijk opslaan in jouw account zodat ze bij de start verkoop in jouw digitale inschrijfformulier klaarstaan. De woningen zijn woensdag 10 november in verkoop gegaan. Op 24 november sluit de inschrijving.

Meer informatie

SAWA is een gezamenlijke ontwikkeling van Nice Developers en ERA Contour in samenwerking met Mei Architects & Planners.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen van SAWA? Dan kun je je via de website woneninsawa.nl aanmelden voor de nieuwsbrief.

Vorig artikel Lloydkwartier, rauwe haven wordt hippe woonwijk
Volgend artikel Maak kennis met Cool: een diverse wijk met horeca, winkels, kunst, cultuur én bewoners van allerlei pluimage.