Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Start verkoop eerste fase Het ZuideR in het voorjaar

Wonen met karakter in steeds leuker wordend Rotterdam-Zuid.

Wat is dat toch, met grote historische gebouwen? Ze stralen iets uit wat je met nieuwbouw misschien kunt benaderen, maar bijna nooit kunt evenaren of overtreffen. Dat ongrijpbare gevoel krijg je ook bij de gebouwen die bewaard zijn gebleven van wat ooit het Zuiderziekenhuis in Rotterdam was. Het gaat om het Poortgebouw, het Carré en de twee Paviljoens. In de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw gerealiseerd, krijgen deze statige bakstenen gebouwen nu een nieuw leven onder de naam: Het ZuideR.

Eerste fase: 15 paviljoenwoningen

Het gaat in deze eerste fase om twee- en drielaagse woningen in vijf typen, met woonoppervlaktes van circa 95 tot ongeveer 170 m2. De paviljoenwoningen komen aan een centraal gelegen parkje. De historische architectuur geeft de huizen een bijzondere uitstraling: statig, prestigieus en monumentaal. Tegelijkertijd worden de Paviljoens zo gerestaureerd en vernieuwd dat je wooncomfort vergelijkbaar is met het comfort van een nieuwbouwhuis. De 15 paviljoenwoningen gaan dit voorjaar in verkoop. Later volgt fase 2, met nog eens 15 paviljoenwoningen.

80 unieke loftappartementen

Behalve 30 grondgebonden paviljoenwoningen krijgt Het ZuideR ook 80 unieke loftappartementen. Die komen op termijn in het Carré. In het Poortgebouw, ook al zo’n blikvanger, komen kleine kantoorruimtes en een school: het Zuider Gymnasium.

Rotterdam-Zuid wordt steeds leuker

Het ZuideR is te vinden aan de Groene Hilledijk in Vreewijk, Rotterdam-Zuid. De herbestemming is een van de vele initiatieven die Zuid steeds leuker maken. In de afgelopen jaren heeft het stadsdeel op de linker Maasoever op allerlei gebieden grote sprongen gemaakt, met bijvoorbeeld  meer restaurants, food courts, hippe cafés en culturele voorzieningen, én  met aantrekkelijk woningaanbod.

Meer informatie

Interesse? Voor meer informatie over Het ZuiderR kun je terecht bij TW3Makelaars via 010-3007117 of [email protected]. Of kijk op de website van het project: Het ZuideR.

Vorig artikel Vreewijk is een groene oase
Volgend artikel Vreewijk: groen én veel te doen!