Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Sprekers Inspiratiebijeenkomst Woonbeurs Rotterdam + Regio 2020

Tijdens de Inspiratiebijeenkomst voor de Woonbeurs vertellen vier professionals op de woningmarkt waar de nieuwe ontwikkelingen in de stad komen.

Zaterdag 21 maart bieden wij jou een blik in de toekomst van Rotterdam. Tijdens onze Inspiratiebijeenkomst voor de Woonbeurs vertellen vier professionals op de woningmarkt waar de nieuwe ontwikkelingen in de stad komen. Ze vertellen je meer over de wijken om in de gaten te houden tijdens jouw huizenjacht. We stellen ze graag aan je voor.

Let op: In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft de organisatie van de Woonbeurs besloten dit evenement te verplaatsen naar eind juni. Ook onze Inspiratiebijeenkomst, die direct voorafgaand aan de Woonbeurs op 21 maart gepland was, zal op deze dag niet doorgaan. We wachten de ontwikkelingen rondom het virus af en prikken dan een nieuwe datum. Wat ons betreft dus uitstel en geen afstel. Via de kanalen van Wonen in Rotterdam houden we je op de hoogte.

‍Jeroen de Bok, Sr. Stedenbouwkundige – Dienst Stadsontwikkeling Gemeente Rotterdam

Je kunt met recht zeggen dat Jeroen door de wol is geverfd in de Rotterdamse stadsontwikkeling. Met meer dan twintig jaar ervaring bij de Dienst Stadsontwikkeling van de gemeente weet hij hoe Rotterdam is gegroeid en waar de stad naar toe groeit. Naast zijn werk voor de tweede stad van Nederland is hij gastdocent bij de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. Tijdens de Inspiratiebijeenkomst vertelt Jeroen ons meer over de grote ontwikkelingen die voor Rotterdam op de rol staan. Denk aan de derde oeververbinding na de Willemsbrug en Erasmusbrug, welke gebieden worden ontwikkeld en waar nieuwe voorzieningen komen. Jeroen is nauw betrokken bij de plannen. Hij zoomt specifiek in op de ontwikkelingen in het Merwevierhavensgebied in West. Dit oude havengebied naast Bospolder-Tussendijken, Spangen, Schiemond en het Dakpark krijgt een nieuw leven. De plannen staan nog aan het prille begin. Maar in de toekomst ontstaat aan de westzijde van de stad een hele nieuwe dynamiek.

Wouter van de Braak, Projectdirecteur Hart van Zuid – Heijmans

Het project Hart van Zuid is een grootschalige gebiedsontwikkeling rondom winkelcentrum Zuidplein en Ahoy, met als doel dit te veranderen in een bruisend stadshart op Zuid en wordt mede geleid door Wouter van de Braak. Als projectdirecteur leidt hij niet alleen de commerciële ontwikkelingen, maar ook zorgt hij ervoor dat het project zorgvuldig wordt ingepast in de omgeving. Wouter heeft, sinds hij de studiebanken verliet, in de vastgoedsector altijd plannen gemaakt, samen met partners en gebruikers en deze tot uitvoering gebracht. Daarbij kan hij goed vertellen hoe een nieuw gebied voor de doelgroepen gaat werken en wat zij eraan hebben. Dat zal Wouter ook komen vertellen over Hart van Zuid. Dit is een van de grootste ontwikkelingen in Rotterdam. De transformatie van Zuidplein en Ahoy levert niet alleen Rotterdam-Zuid een flinke impuls op, maar ook de rest van de stad. De kwaliteit van leven ten zuiden van de Maas verbetert sterk door deze ontwikkeling.

Yffi van den Berg, Conceptontwikkelaar- ERA Contour

Opgeleid als architect en daarna projectontwikkelaar geworden. Yffi weet hoe je ontwerpt voor bewoners en gebruikers. Ze heeft bij veel partijen in de vastgoedsector ervaring opgedaan, zoals Heijmans en tegenwoordig ERA Contour. Daar is ze de ontwikkelaar van ideeën die tot nieuwe bouwwerken moeten leiden. Ze ziet kansen in de stad. Zo ook in Rotterdam, waar ze tijdens de Inspiratiesessie zal terugblikken op de ontwikkeling die West heeft doorgemaakt de afgelopen jaren. En ze blikt vooruitblikt op de invloed van de ontwikkeling van Merwevierhavens op de omliggende wijken: Bospolder-Tussendijken, Spangen, Schiemond en het Dakpark. Yffi licht toe waarom deze ontwikkelingen het wonen in West aantrekkelijker maken.

Nick Forger, Manager Wonen –Ooms Makelaars

Als Manager Wonen bij een van de grootste makelaars in de Regio Rijnmond kun je bij Nick goed terecht met vragen over waar je het beste kunt zoeken naar je nieuwe huis. Zowel in bestaande als nieuwbouw is Nick goed ingevoerd. In de makelaarsbranche heeft hij zich constant verder geschoold met relevante opleidingen. Met zijn team bij Ooms Makelaars helpt Nick dag in dag uit huizenzoekers en -verkopers in Rotterdam en omgeving. Hij is van Rotterdam gaan houden, zoals hij zelf zegt. Zo heeft hij dus ook geleerd om voorbij de vooroordelen over de wijken te kijken.
Na alle inzichten die je hebt gekregen over de grote ontwikkelingen in Rotterdam, vertelt Nick ons hoe jij daar je voordeel mee kunt doen in je huizenzoektocht.

Wil jij bij onze Inspiratiebijeenkomst zijn op 21 maart? Schrijf je dan hier in. Het aantal plaatsen is beperkt.

Vorig artikel Inspiratiebijeenkomst op zaterdag 27 juni tijdens de Woonbeurs Rotterdam en regio
Volgend artikel “Een goede buurt heeft een sterk sociaal hart”