Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Betaalbaar huren aan het bos en de plas in Nieuw Kralingen

80 sociale huurappartementen in Nieuw Kralingen

Wil je wonen in de stad maar ben je ook op zoek naar ruimte en natuur? Dan is een van de 80 sociale huurappartementen van Nieuw Kralingen perfect voor jou. Aan de rand van het Kralingse Bos en de Plas is het comfortabel wonen: nu en in de toekomst.

Mix van woningen in Nieuw Kralingen

Nieuw Kralingen wordt een nieuwe Rotterdamse stadswijk aan de westkant van het Kralingse Bos. Naast de sociale woningbouw is ook gestart met de bouw van huurappartementen in het middensegment én met de bouw van de eerste 43 koopwoningen in het deelplan ‘Aan de Boezem’. Met deze mix biedt Nieuw Kralingen een breed woningaanbod.

Het appartementengebouw heeft Kralingse details zoals het opstapje in de woningen aan de straat. Het gebouw krijgt drie verschillende architectuurstijlen, zodat het helemaal aansluit bij de andere woningen in de wijk. De huurwoningen zijn onderdeel van de eerste fase van het nieuwbouwproject waarbij ongeveer 400 woningen worden gebouwd in Nieuw Kralingen.

Comfortabel wonen

Kies je voor Nieuw Kralingen, dan kies je voor comfortabel wonen. De moderne Kralingse appartementen zijn van veel gemakken voorzien. Koude voeten zijn verleden tijd door de vloerverwarming en je hebt veel licht door de hoge ramen. Zonnepanelen wekken elektra op voor de liften en verlichting van de gedeelde ruimtes, dat scheelt servicekosten! De meeste woningen zijn 65m2 en hebben drie kamers: een woonkamer en twee slaapkamers. Ook komen er acht 2-kamerwoningen en vijf 4-kamerwoningen.

Er is een optie om je auto te parkeren op een eigen parkeerplek. Liever op de fiets? Die parkeer je in de gedeelde fietsenstalling. In de stalling kun je ook je elektrische (bak)fiets en scootmobiel opladen. Met een van de liften ben je zo op jouw verdieping: of je nu op de eerste of de vijfde woont. Handig voor nu met de boodschappen of in de toekomst als je wat slechter te been bent. Zit je buiten op je balkon aan de gedeelde galerij, dan kijk je uit over de nieuwe wijk richting de plas.

Wij vinden dat elke Rotterdammer een fijne plek verdient om te wonen en Nieuw Kralingen is zo’n plek.

Mohamed el Achkar | Woonstad Rotterdam

Kralingse Plas met uitzicht op de skyline van Rotterdam

Nieuw Kralingen over 10 jaar

Omgeving Nieuw Kralingen

De nieuwe wijk grenst aan de wijken Kralingen en Crooswijk. Vanuit je woning wandel je zo naar het bos en de plas. Hier kun je het hele jaar genieten van wandelingen met mooie uitzichten en diverse watersportactiviteiten. En voor een hapje en drankje schuif je aan op een van de terrassen aan het water. Op de fiets ben je binnen 5 minuten op de Oudedijk met supermarkten, gezellige restaurants en winkeltjes. Station Rotterdam Noord is bereik je in 8 minuten fietsen en voor de metro op de Voorschoterlaan ben je 13 minuten onderweg.

Huren in Nieuw Kralingen

Je huurt een van de sociale huurappartementen voor een huurprijs vanaf €633,25 tot €678,66 per maand (prijspeil 2022, kan in 2023 verhoogd worden). Hoe hoog je huurt wordt, hangt af van je inkomen en huishouden. Woon je in een sociale huurwoning, dan krijg je huurtoeslag.

De appartementen worden verhuurd via Woonnet Rijnmond. Je kunt alleen reageren als je bent ingeschreven. Heb je een urgentieverklaring, dan krijg je voorrang op andere woningzoekers zonder urgentieverklaring.

De verwachting is dat de appartementen eind 2023 worden opgeleverd.

Tip!

Maak een woonwens aan bij Woonnet Rijnmond. Je krijgt dan bericht als er een woning wordt verhuurd die past bij jouw zoekopdracht.

Meer informatie over de sociale huurwoningen

Voor meer informatie over de sociale huurwoningen van Woonstad Rotterdam, kun je terecht op de projectsite. Wil je meer weten over de nieuwe wijk, de ligging en je mogelijke toekomstige buren? Neem dan een kijkje op de website van Nieuw Kralingen.

Vorig artikel Een nieuwe stadswijk: Nieuw Kralingen
Volgend artikel Lekker bezig zijn in Nieuw-Crooswijk