Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Transformatie Schonebergschool tot 8 luxe woningen in volle gang

Cascobouw is begonnen en oplevering is deze zomer

Dit klassieke schoolgebouw uit 1904 (inclusief origineel monumentaal trappenhuis), dat staat in de wijk Nieuwe Westen, wordt getransformeerd naar acht woningen met een ongekende plafondhoogte tot bijna vijf meter. De woningen hebben meerdere entresols, een tuin, balkon of dakterras en een eigen berging in de kelder. Kortom ze zijn uniek in hun soort.

Er zijn nog vijf woningen beschikbaar. Heb je altijd al in een school willen wonen, grijp dan nu je kans!

De cascobouw is in volle gang. De verwachting is dat de oplevering rond de zomer 2024 zal plaatsvinden.

Schoneberg is een bijzonder project, waarbij het voormalige schoolgebouw uit 1904 wordt getransformeerd naar een modern appartementencomplex. In het pand worden acht tailormade appartementen gerealiseerd. Twee ruime woningen op de begane grond met tuin, twee woningen op de eerste verdieping en 4 twee-laagse woningen op de derde en vierde verdieping. Wonen zoals jij dat wil! Start verkoop zal naar verwachting plaatsvinden rond de zomer.

Wat maakt wonen in de voormalige Schonebergschool zo bijzonder?

 • Bouwjaar: 1904, transformatie 2022
 • Start transformatie werkzaamheden: september/oktober 2022
 • Eigen grond
 • Woning wordt opgeleverd inclusief sanitair en stelpost keuken
 • Verwarming en warm water middels cv-ketel
 • Volledig voorzien van dubbele beglazing
 • Vereniging van Eigenaars zal bij oplevering actief zijn
 • Eigen berging in kelder
 • In de directe omgeving zijn alle dagelijkse voorzieningen te vinden, zoals openbaar vervoer, winkels, horeca, goede verbinding tot uitvalswegen en recreatiemogelijkheden
 • Woonoppervlakte circa 92 tot 174 m2 (incl. entresol)
 • De prijzen variëren tussen de 505.000 euro en 880.000 euro k.k.
 • Oplevering in overleg

Let op:

 • Het pand is gelegen in betaald parkeren gebied. De gemeente zal helaas geen parkeervergunning afgeven.
 • Zelfbewoningsclausule van toepassing

Wat is er te doen in de buurt van de Schonebergschool?

Het Nieuwe Westen heeft een bijzondere mix van wonen met grootstedelijke allure én typische volksbuurten. De buurt is een echte stadswijk met mooie singels, interessante winkelstraten en ruime pleinen. Dit maakt het Nieuwe Westen divers en erg leuk wonen! De Vierambachtsstraat en de Nieuwe Binnenweg zijn de belangrijkste winkelstraten en er is voor ieder wat wils op het gebied van horeca en fashion. Snel boodschappen doen? Geen probleem. Diverse supermarkten, avondwinkels en toko’s liggen in de directe omgeving. Daarnaast is de woning gunstig gelegen ten opzichte van de binnenstad, het openbaar vervoer en de uitvalswegen (A13/A20).

Behoefte aan een groen uitstapje en ontspanning? Bezoek het Roel Langerak, het Vroesenpark of neem een kijkje bij één van de vele musea die de stad rijk is. Altijd leuk! Voor kinderen zijn er diverse speeltuinen in het Heemraadspark en bereik je binnen no time Diergaarde Blijdorp. Verdere voorzieningen zoals sportverenigingen en scholen zijn in de buurt te vinden. Er valt hier ontzettend veel te ontdekken waardoor je vol verrassingen komt te staan!

Schonebergschool transformatie
Schonebergschool transformatie

Dit klassieke schoolgebouw uit 1904 (inclusief origineel monumentaal trappenhuis), gelegen in de wijk Nieuwe Westen, wordt getransformeerd naar acht woningen met een ongekende plafondhoogte tot bijna vijf meter. De woningen hebben meerdere entresols, een tuin, balkon of dakterras en een eigen berging in de kelder. Kortom ze zijn uniek in hun soort.

Lees meer

Meer informatie

Er zijn nog enkele woningen beschikbaar. Verdere informatie over de woningen in dit transformatieproject kun je vinden op de projectsite. Daar kun je ook een bezichtiging aanvragen.

Vorig artikel Wilgenplantsoen: een samenbouwproject voor wonen op maat met elkaar
Volgend artikel Betaalbaar wonen in een bijzonder gebouw op de Kop van het Dakpark