Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

SAWA Rotterdam op stoom

Veel interesse en ideeën voor gezondste gebouw van Nederland

De ontwikkeling van SAWA Rotterdam is in volle gang. SAWA wordt een iconisch gebouw van hout in het hart van het Lloydkwartier met ruim 100 woningen, een mix van koop en middenhuur. In deze video leggen ontwikkelaars Mark en Robert uit wat hun ambities met SAWA zijn.

Begin mei is SAWA gepresenteerd. Veel Rotterdammers maar ook mensen van buiten de stad hebben zich gemeld. Ze willen wonen in het eerste houten gebouw van Rotterdam. En ze maken gebruik van de kans om mee te denken met het ontwikkelteam. De oproep om ideeën voor wonen in SAWA met het team te delen staat nog steeds open.

Mark Compeer (ontwikkelaar van SAWA) vertelt dat er inmiddels meerdere online meedenk-avonden zijn geweest. ‘Heel leuk om zo direct met geïnteresseerden in gesprek te gaan. We horen vooral dat het concept van bouwen in hout aanslaat. En ook onze plannen voor biodiversiteit spreken aan. In juni en juli hebben we nog een serie meedenk-avonden gepland. Aanmelden kan via woneninsawa.nl.’

Robert Winkel (ontwikkelaar van SAWA) vult aan: ‘Ik merk dat er veel interesse is vanuit de bewoners van de Lloydpier. Ze zien SAWA als een gebouw om misschien naartoe te verhuizen. En ze leveren input voor wat SAWA voor de buurt kan betekenen. Hun enthousiasme vind ik een mooi compliment’

Het team van Mei architects and planners werkt de plattegronden en het ontwerp verder uit. Het streven is dat nog voor de zomer alle plattegronden en prijzen gereed zijn, zodat de voorverkoop kan starten. Via de nieuwsbrief van SAWA blijf je op de hoogte van de planning en de verkoopprocedure. Dus meld je aan op de website.

Vorig artikel Vrijdag 21 juni start verkoop eengezinswoningen Vlietpark fase 2
Volgend artikel Architect Robert Winkel woont met gezin in de ‘lelijkste’ loft van De Schiecentrale