Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

POST verbindt monumentale postkantoor aan Coolsingel met moderne woontoren

POST krijgt 305 luxe huur- en koopappartementen

In het voormalig postkantoor aan de Coolsingel komt POST. Op het oude binnenplein van het postkantoor komt een moderne woontoren te staan van 155 meter hoog met 305 luxe huur- en koopappartementen. Het monument zelf wordt gerenoveerd en biedt onderdak aan een 5-sterrenhotel, twee centrale hallen die toegankelijk zijn voor publiek met ruimte voor winkels en diverse horeca.

Woontoren met koop- en huurappartementen

De woningen komen in een slanke, markante woontoren van 155 meter hoog. De woontoren krijgt totaal 305 appartementen, verdeeld over 43 etages.

De  102 koopappartementen komen op de 23e tot 43e verdieping. Op de 5e tot en met de 22e verdieping komen 203 vrije sector huurwoningen. De appartementen hebben woonoppervlaktes tussen de 44 m² en 99 m², waarvan de meeste ook een eigen buitenruimte hebben.

Op de bovenste twee verdiepingen (42e en 43e verdieping) worden penthouses gerealiseerd met plafonds van circa 3.75m hoog en met woonoppervlakken van circa 117 tot 234 m2 en terrassen van circa 16 tot 65 m2.

Alle bewoners mogen gebruikmaken van het exclusieve terras van 160 m² dat op het dak van het monument wordt aangelegd.

Er komen maar liefst 70 verschillende woningtypen. Elke woning beschikt over een ruim balkon met een fantastisch uitzicht over de stad. De appartementen hebben een eigen berging, een gemeenschappelijke fietsenkelder en parkeergelegenheid voor deelauto’s. Bewoners van de woontoren kunnen gebruikmaken van de fitnessfaciliteiten en andere services die het Hotel Kimpton aanbiedt.

De bewoners krijgen een eigen entree aan de Rodezand, recht tegenover het Timmerhuis. Het gebouw wordt aan alle kanten geopend met extra ingangen. Door de transformatie ontstaat er een verbinding tussen de Rodezand en de Coolsingel.

POST

Het project POST kent vijf fasen. Allereerst wordt de vleugel aan de Rodezand gesloopt. Daarna een bouwput met damwanden gemaakt en wordt de fundering aangebracht. Deze werkzaamheden duren ongeveer een jaar. Vanaf dat moment kan er de hoogte in worden gebouwd, waarbij er steeds een groter deel van de woontoren te zien zal zijn.

De laatste fase van het project is de oplevering van bedrijfspanden en woningen. Ook dat gebeurt in fasen. De verwachting is dat de oplevering in 2025 zal plaatsvinden.

POST
POST

Het voormalige postkantoor en monument aan de Coolsingel wordt gerenoveerd en op de oude binnenplaats verrijst een 155 meter hoge woontoren met luxe huur- en koopappartementen.

Lees meer

Meer informatie

Ben je geïnteresseerd in een van de koopappartementen in de woontoren POST? Kijk dan op postrotterdam.nl. De 203 huur appartementen worden verhuurd door vastgoedbedrijf Amvest.

Bouwen op een locatie zo in hartje centrum heeft nogal wat voeten in de aarde. Wil je de bouw vorderingen volgen en weten wat er gebeurt op de bouwplaats? Dat kan via de speciale website The Post Bouw.

Vorig artikel Maak kennis met Cool: een diverse wijk met horeca, winkels, kunst, cultuur én bewoners van allerlei pluimage.
Volgend artikel Maak kennis met Cool: een diverse wijk met horeca, winkels, kunst, cultuur én bewoners van allerlei pluimage.