Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Nu of binnenkort te koop of te huur: het actuele Rotterdamse nieuwbouwaanbod

Woningen voor elk type woningzoekende en in elke prijsklasse

Het is een moeilijke periode op de woningmarkt. Minder aanbod, hoge prijzen, hoge rentes, hoge bouwkosten. De gemeente en marktpartijen proberen samen toch door te blijven bouwen, en dan met name betaalbare woningen. Er zijn zelfs afspraken dat de gemeente een bijdrage levert aan de bouw van betaalbare woningen van nieuwbouwprojecten die dreigen stil te vallen, deze afspraken vallen onder de Startbouwregeling.

Maar, daar heb je niets aan als je nu op zoek bent naar een woning. Op onze site staat een duidelijke kaart met nieuwbouwaanbod waarvan de woningen nu of in de nabije toekomst in de verhuur of verkoop gaan. Je kunt hier filteren op jouw wensen en behoeften. Wonen in Rotterdam maakte voor jou een selectie van het huidige aanbod van nieuwe woningen in elke prijsklasse: lage segment, middensegment, hogere segment en topsegment.

Finesse

Huis op Zuid

Grote Beer

Selectie huurwoningen

Huren aan het strand van Nesselande in Finesse. Woningcorporatie Woonstad Rotterdam bouwt 3 woontorens met 54 woningen woningen in de vrije sector huur en 62 woningen sociale huur.

Huis op Zuid aan de Laan van Zuid in Rotterdam wordt een nieuw multifunctioneel gebouw met 104 huurappartementen in het middensegment, een zwembad, sporthal en horeca. Metro en treinstation in de buurt en het nieuwe Rijnhavenpark op loopafstand. De verhuur start in het vierde kwartaal van 2023.

In de Rotterdamse wijk Oosterflank wordt gebouwd aan de Grote Beer. In dit gebouw komen 193 betaalbare huurwoningen voor mensen met een middeninkomen. De verhuur van de woningen start naar verwachting eind 2023 en de oplevering is in het eerste kwartaal van 2024.

In het bestemmingsplan ParkHaven010 zijn 650 woningen opgenomen voor ieder budget. In Parkhaven vind je huizen van laag tot topsegment en alles ertussen. Je kunt hier trouwens ook kopen.

Tuinbuurt Vrijlandt

KOER

Bayhouse

Selectie koopwoningen

Het project Tuinbuurt Vrijlandt bestaat uit sociale huurwoningen en koopwoningen in het midden- en hoge segment en wordt een een duurzaam, groen en karakteristiek tuindorp in de wijk Lombardijen.

Met de korte bouwtijd van een jaar woon je al vanaf 2025 in de ‘bijna-binnenstad’ van Rotterdam, dichtbij het gezellige Oude Noorden! De bouw van de 31 stadswoningen van MOODZ aan de Almondestraat start namelijk nog dit jaar. Jij kunt de eerste bewoner van ZOHO worden. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar!

In KOER in Parkstad komen 168 duurzame koopwoningen in diverse varianten in het hogere en top-segment. Je kunt hier trouwens ook huren.

Ook in het groene De Wielewaal zijn nog enkele koopwoningen beschikbaar in het hogere segment. Hier komen ook huurwoningen in het sociale segment en middensegment.

Bayhouse ligt op Katendrecht aan de overkant van de Wilhelminapier met uitzicht op de Rijnhaven. Hier komen 88 koopappartementen in het topsegment.

Meer woningaanbod

Ga je liever zelf door het aanbod heen, kijk dan op de Nieuwbouwkaart. Hier vind je alle nieuwbouwprojecten waar nog huizen te huur of te koop zijn. Je kan filteren op huur en koop, op prijsklasse en op het soort woning.

En je kan je natuurlijk ook inschrijven voor de nieuwsbrief van Wonen in Rotterdam. Dan krijg je het nieuwe aanbod vanzelf in je mailbox.

Vorig artikel Bouw van 31 stadswoningen van Moodz in ZOHO is gestart.
Volgend artikel Start verkoop eengezinswoningen en appartementen fase 6 De Wielewaal