Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Nieuw studiejaar: veel nieuwe Rotterdammers!

Stappenplan voor studenten die in Rotterdam komen wonen

Het nieuwe studiejaar staat voor de deur, en dat betekent dat er weer veel jonge mensen naar Rotterdam komen om te studeren en te wonen. De komende maanden staan, voor nieuwe studenten, in het teken van het verkennen van de stad. Voor veel aankomend studenten start ook nog de zoektocht naar een kamer! Hier op woneninrotterdam.nl kun je je oriënteren op de leukste wijken en meer lezen over hoe je aan een kamer of woonruimte komt.

Stappenplan

Je gaat studeren in Rotterdam en ja, natuurlijk wil je graag op kamers in de meest dynamische stad van Nederland. Hier heb je de ruimte om jezelf te zijn, om te groeien en je te ontwikkelen tot professional. Maar hoe begin je? En waar wil je eigenlijk wonen? Ons stappenplan helpt je op weg jouw ideale kamer, studio of appartement te vinden.

Studentenleven

Het studentenleven in een grote stad als Rotterdam is spannend en leuk. Studenten die hier al wonen kunnen daar natuurlijk alles over vertellen. In ‘Gespot door Rotterdammers’ lees je leuke tips van studenten over de beste hotspots in de stad. Je kunt ook helpen jouw woonplek mooier en beter te krijgen door in de wooncommissie van jouw woongebouw plaats te nemen. Khatera vertelt daar meer over in dit verhaal waarin ze je meeneemt door het studentenpand aan de Statenweg. En Gracia woont aan de Hofweg. Ze laat haar kamer zien en vertelt meer over de afspraken met haar huisgenoten.

Thuis in Rotterdam

We hopen dat alle nieuwe studenten snel een plekje gaan vinden om te wonen en leven in deze prachtige stad. Op de hoogte blijven over wat er in Rotterdam te doen is? Volg dan ook Rotterdam Tourist Information op TwitterFacebook en Instagram En kom een keer kijken in de gratis toegankelijke Rotterdam Discovery op de Coolsingel 114. Hier leer je de stad in sneltreinvaart kennen en kun je je vrienden en familie de grote maquette van Rotterdam laten zien, waar ook alle nieuwe bouwprojecten in de stad op te zien zijn.

Het lijkt nog ver weg, maar je studietijd is zo voorbij en dan is het fijn door te kunnen stromen naar een groter huis. Als je je nu al inschrijft bij Woonnet Rijnmond, kom je na je studie eerder in aanmerking voor woonruimte. Wil je weten welke mogelijkheden er zijn in Rotterdam voor starters (koop of vrijesectorhuur), abonneer je onderaan onze homepage op de nieuwsbrief van Wonen in Rotterdam.

Vorig artikel Op kamers in Rotterdam: kies je wijk en schrijf je in
Volgend artikel Vrije sector huren én feesten met de buren!