Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Nieuw Kralingen, een nieuwe wijk bij het Kralingse Bos

Een groene woonwijk met stadswoningen en appartementen in Rotterdam Kralingen

De ontwikkeling van Nieuw Kralingen is weer een stap dichterbij. Op 23 oktober heeft het college van burgemeester en wethouders ingestemd met het vrijgeven van de gebiedsvisie voor participatie en inspraak. Nieuw Kralingen ligt aan de westkant van het Kralingse Bos. Door de verplaatsing van de Bosdreef naar het westen komt deze nieuwe woonwijk met circa 800 woningen direct aan het Kralingse Bos te liggen.

Nieuw Kralingen

De wijk is geïnspireerd op Kralingen-Oost en kent een verscheidenheid aan woningen: langs de randen voornamelijk stadswoningen en appartementen en hoe dichter naar het Kralingse Bos herenhuizen, 3-4-5-onder-een-kappers en vrijstaande woningen. Water en groen hebben een prominente plaats in dit nieuwe gedeelte van de stad en sluiten aan op het Kralingse Bos. Hierdoor ervaar je op elke plaats in Nieuw Kralingen de kwaliteit en rust van het Kralingse Bos met op fietsafstand de Rotterdamse binnenstad.

Meedenken

Het participatietraject vindt plaats in november. Bij voorkeur wordt voor maart 2018 de bestuurlijke besluitvorming afgerond, om in 2018 te starten met verkoop en start bouw in 2019. Nieuw Kralingen is een ontwikkeling van Heijmans en ERA Contour in samenwerking met de Gemeente Rotterdam. Kijk voor meer informatie op de website van het project www.nieuw-kralingen.nl.

Vorig artikel ‘Eeuwige studenten’ stichtten gezin in voormalig studentenhuis
Volgend artikel Actie in het Kralingse Bos