Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Laatste Wonen-op-Maat Project aan de Laan op Zuid: Overhoeks

Nieuw: ruimte voor bijzondere woonvormen

In het samenbouwproject OVERHOEKS schuilt een unieke kans om met gelijkgestemden te gaan wonen langs de Laan op Zuid op een prachtige locatie. Een groep architecten heeft een comfortabel en vrij indeelbaar appartementengebouw in ontwikkeling. De start van het gebouw start al over een jaar en biedt ongekende vrijheid als het gaat om plattegronden, gedeelde voorzieningen en uitrustingsniveau.

De snelle ontwikkeling en bouw is mogelijk omdat zonder ontwikkelaar wordt gewerkt. Het is mogelijk om ongestoord maatwerk te leveren voor bijzondere woonwensen en woonvormen. Denk ook bijvoorbeeld aan samen zorg dragen voor kinderen, extra gedeelde logeervoorzieningen, een klusruimte etc. Verken samen met de architecten alle mogelijkheden. De ambitie is een heel compleet project met een gedeeld groen dek, ruime buitenruimten, veel ruimte voor ontmoeting en extra woonkwaliteit. Denk aan extra verdiepingshoogte, bovengemiddeld veel licht binnen, gebruik van duurzame materialen.

Nieuw: Nu met casco-optie, ruim 130 m2 voor € 400.000

Prijzen zijn vanaf € 460.000 voor de appartementen, maar er is ook een casco-variant voor € 400.000. De architecten geven de mogelijkheid om een aantal woningen op de eerste woonlaag als casco uit te voeren. De toekomstige indeling wordt geheel op maat uitgetekend voor de bouwvergunning, maar de afwerkvloer, de wanden en deuren, de electra en het sanitair leg je zelf aan. Voor diegenen die niet bang zijn voor deze klus is een groot stads appartement opeens een heel stuk bereikbaarder.

Samenbouw langs de Laan op Zuid

Overhoeks is het vierde en laatste samenbouwproject van Overmaas aan de Laan op Zuid. Interesse in een woning-op-maat binnen een kleinschalig project? Je bent volledig vrij in de indeling van je eigen woning! De bouw start in het eerste kwartaal van 2021.

Locatie Overhoeks

Overmaas ligt aan de Laan op Zuid. De levendige Afrikaandermarkt en het hippe Katendrecht zijn om de hoek. Winkels voor de deur. Binnenkort een nieuw zwembad en andere sportfaciliteiten op een steenworp afstand. Het stadscentrum is per fiets en tram gemakkelijk te bereiken. En ook de snelweg is dichtbij.

Overhoeks: wat eraan vooraf ging

Op Overmaas wordt druk gebouwd. De architecten hebben samen met de toekomstige bewoners 64 bijzondere koopwoningen succesvol ontwikkeld, verspreid over drie projecten: Overmaat, Overtuin en Overture. Deze woningen zijn op maat gemaakt en vormen een welkome aanvulling op het reguliere aanbod. Deze ontwikkelwijze (samenbouw) zorgde voor grote betrokkenheid van de toekomstig bewoners met elkaar en hun buurt.

Overhoeks: het plan

Overhoeks bestaat uit een appartementengebouw met 24 grote appartementen en bedrijfsruimte aan de Paul Krugerstraat en 2 x 4 brede gezinshuizen langs de Laan op Zuid en de Hilledijk. De woningen liggen rond een groene daktuin. Daaronder is een gemeenschappelijke parkeervoorziening. Overhoeks biedt ruime woningen, variërend van 130 m2 (appartementen) tot 200 m2 (gezinshuizen).

Wat maakt Overhoeks zo onderscheidend?

  • Vrijheid: je bent vrij om je woning in te delen zoals je dat zelf wenst. Je kan kiezen voor een casco woning of voor een woning die al helemaal af is. De architecten helpen je daarbij. Je zit niet vast aan een bepaalde keukenleverancier;
  • Persoonlijke aandacht: Samen met de architect aan tafel bedenk je de woning. Je kent je woning, je buren en je de buurt al voordat je er woont. Dat voelt vertrouwd;
  • Duurzame kwaliteit: De woningen hebben hogere verdiepingshoogten. Luxe ‘stompe’ deuren geven je woning een hoogwaardige uitstraling. Alle woningen zijn voorzien van aluminium kozijnen, diepe neggen, sprekend metselwerk. Allemaal kwaliteiten waar je blijvend plezier van hebt. Dat noemen wij duurzame kwaliteit, en op termijn bestendigt dat de waarde van je woning;
  • Comfort: De woningen krijgen driedubbel glas, wat veel minder koudestraling geeft. Dat is erg comfortabel op koude dagen. Bovendien worden de woningen geventileerd met voorverwarmde ventilatielucht. Daarmee verspillen we tijdens het gebruik zo min mogelijk energie;
  • Duurzaam en groen: Natuurlijk worden de woningen energiezuinig. Het dak is voorzien van zonnepanelen. Het plan krijgt een aangename groene collectieve daktuin, die bijdraagt aan de waterbuffering. Alle woningen krijgen bovendien privé buitenruimten met plantenbakken. Wie krijgt daar nou geen groene vingers van?

Overhoeks: voor jou?

Overhoeks is ideaal voor mensen die op hun eigen(zinnige) wijze willen wonen. Overhoeks biedt ruimte aan mensen die verder willen kijken dan de gangbare woningbouw waar alles standaard is. Royaal en comfortabel wonen in een ontspannen sfeer, midden in de stad. Met veel ruimte voor specifieke wensen en voorkeuren.

Overhoeks kiest voor een persoonlijke benadering, zodat maximaal kan worden ingespeeld op individuele behoeften. Dat gebeurt binnen een goed uitgekiend bouwplan en een goed gestructureerd proces met een helder stappenplan en een duidelijk financieel kader.

Over Samenbouw

Samenbouw (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) is een alternatieve manier om woningen te ontwikkelen. In samenbouw wordt het beste van zelfbouw gecombineerd met de ervaring van professionele partijen. Er is geen ontwikkelaar. Je werkt samen met de architecten van Overmaas. Er is dus ook geen ontwikkelwinst, je woont straks tegen kostprijs. Je bent direct betrokken bij het ontwerp en de realisatie van jouw droomhuis, maar je hoeft je niet bezig te houden met alle praktische en technische zaken die daarbij komen kijken. Dat doen wij voor je.

Meer informatie

Voor meer informatie over de appartementen kun je contact opnemen met Lauwaars Makelaars via [email protected] of 010-4528166.

Overhoeks

  • 8 gezinshuizen met tuin (allen onder optie)
  • 24 riante appartementen
  • overdekte parkeerplaats
  • collectieve daktuin

Vorig artikel Sint Janschool: Open Dag op 25 november – kom binnen kijken
Volgend artikel Voor plezier ga je naar de Kop van Zuid