Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Inspiratiebijeenkomst op zaterdag 27 juni tijdens de Woonbeurs Rotterdam en regio

Kom alles te weten tijdens deze sneak preview over grote ontwikkelingen in Rotterdam.

Op zaterdag 27 juni a.s. bieden wij jou weer een inspiratiebijeenkomst. Om 10.00 uur, voor de Woonbeurs officieel van start gaat, hebben wij een programma waarin professionals je vertellen over de grote ontwikkelingen in Rotterdam. Waar komen de nieuwe oeververbindingen? Welke grote projecten staan op de planning en waar zijn de voorzieningen bedacht? Grote ontwikkelingen die een positieve invloed zullen hebben op de wijken eromheen. Dit helpt je beter in te schatten welke wijken interessant voor je zijn wanneer je op zoek bent naar een nieuw huis.

Let op: In verband met de ontwikkelingen rondom het coronavirus heeft de organisatie van de Woonbeurs besloten dit evenement te verplaatsen naar eind juni (ovb). Ook onze Inspiratiebijeenkomst, die direct voorafgaand aan de Woonbeurs op 21 maart gepland was, zal op deze dag niet doorgaan. We wachten de ontwikkelingen rondom het virus af en prikken dan een nieuwe datum. Wat ons betreft dus uitstel en geen afstel. Via onze kanalen van Wonen in Rotterdam houden we je op de hoogte.

Bay House van Frame Vastgoed aan de Rijnhaven

Hoe ontwikkelt de stad zich in de komende jaren?

De bouwkranen in het Maritiem District en op Katendrecht en de grote ingrepen rondom Zuidplein zijn voorbeelden van de enorme stappen die Rotterdam op dit moment maakt. Ook in de komende jaren staan er veel veranderingen op stapel. Het stadspark met woningen bij de Rijnhaven, Feijenoord City, het Merwe-Vierhavensgebied en de nieuwbouw bij Pompenburg die de verbinding tussen centrum en Noord gaat versterken. Een derde stadsbrug? Het doortrekken van de Willemsbrug naar de Oranjeboomstraat? Wellicht een verbinding tussen Katendrecht en Tarwewijk over de Maashaven? Jeroen de Bok, Stedenbouwkundige van Stadsontwikkeling – Gemeente Rotterdam komt bij ons meer duidelijk maken over deze grote ontwikkelingen.

Hart van Zuid

De ontwikkelingen in het Hart van Zuid, zoals het gebied rondom Zuidplein wordt genoemd, zijn volop gaande. Een totale metamorfose. Met als doel hier een nieuw bruisend stadscentrum te realiseren. Een plek waar bewoners, bezoekers en ondernemers zich helemaal thuis voelen. Inmiddels is het Zwemcentrum alweer een jaar open, wordt de bouw van het Kunstenpand in mei afgerond en volgt het uitgebreide Ahoy iets later dit jaar. Bovendien is al te zien dat de Gooilandsingel van een doorreisplek transformeert naar een straat waar het fijn verblijven is. Dat is niet alleen voelbaar wanneer je op Zuidplein bent, dat straalt ook af op de wijken eromheen. Wouter van de Braak, Projectdirecteur Vastgoed bij Heijmans, vertelt je over de ontwikkelingen van Hart van Zuid en de invloed daarvan op de omliggende wijken.

Het Dakpark met de op achtergrond The Lee Towers (Marconitorens) bij Merwe-Vierhavens

Merwe-Vierhavensgebied (Delfshaven)

Het Merwe-Vierhavensgebied, ook wel M4H genoemd, is van oudsher een havengebied. Gemeente Rotterdam en het Havenbedrijf willen het M4H ontwikkelen tot een innovatief woon-werkgebied, met ruimte voor vernieuwende maakindustrie en met een mix van werken, wonen, cultuur, horeca, sport en onderwijs. De eerste veranderingen zijn al ingezet, met de transformatie van de Marconitorens (The Lee Towers) en de komst van onder andere Keilewerf, De Kroon en Weelde. Jeroen de Bok (Gemeente Rotterdam), Yffi van den Berg (ERA Contour) en Nick Forger (Ooms Makelaars) praten je bij over deze plannen en over wat deze betekenen voor de wijken grenzend aan het gebied.

Inspiratiebijeenkomst

Meld je via het online formulier aan voor de inspiratiebijeenkomst op zaterdag 27 juni 2020 in het WTC Rotterdam, Beursplein 37. Wil je met meerdere personen komen, zorg dan dat ook de anderen zich hiervoor aanmelden! Het programma is als volgt:

  • 10.00 – 10.30 uur – inloop
  • 10.30 – 12.00 uur – inspiratiebijeenkomst
  • 12.00 uur – start Woonbeurs Rotterdam + regio

Je kunt je hier AANMELDEN

Graag tot 27 juni!

LISA Kitchen & Bar aan het Annie M.G. Schmidtplein bij Zuidplein

Vorig artikel Een blik op de toekomst door de ogen van gemeente Rotterdam
Volgend artikel “Een goede buurt heeft een sterk sociaal hart”