Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Inschrijving 29 vriendelijke huurwoningen in het groen Wielewaal is gestart

Uitbundig groen, goedbereikbare ligging en een herkenbare, vriendelijke architectuurstijl

In de Wielewaal leer je elkaar al kennen nog vóór je er woont. Vriendelijke huizen met gevels vol rozen, middenin het groen met grote gazons, volwassen bomen, haagjes, kleurrijke heesters en geurende bloesem. Hier vier je de lente, de herfst, de winter en de zomer. Leef je vaker buiten en woon je heerlijk vrij. Hier kun je nu al meebouwen aan de buurt. Welkom in de Wielewaal.

Wil je ook wonen in De Wielewaal? Er komt een grote diversiteit aan koop- en huurwoningen. De bouw en oplevering van de woningen gaat in fases. Je kunt je nu hier inschrijven voor een van de 29 huurwoningen.

Duurzaam wonen in een groene omgeving

De architectuur in de Wielewaal oogt vriendelijk, open en uitnodigend. Heel herkenbaar aan de karakteristieke dakvorm met de ronding onderaan en zonnepanelen in de nok. De gekleurde voordeuren, de gevels vol rozen of blauwe regen en de lage haagjes met het tuinhek.

De Wielewaal is weelderig groen en je bent er nooit meer dan zeventig meter verwijderd van een wandeling in het groen. Het centrale park dwars door de Wielewaal, de grote Elzen, groepjes Lindes en Kastanjes en rijen Populieren. Het hele jaar rond is er een explosie aan kleuren en vormen. Van knalgeel in februari naar maagdelijk wit in april en mei tot spectaculair geel-oranje-rood en violet in de herfst. Er staat altijd wel iets in bloei en er is van alles te zien en te beleven. Fijn voor insecten, bijen, vlinders, vogels en voor jou.

Koopwoningen De Wielewaal

De eerste fases in de Wielewaal zijn in verkoop. Het duurt misschien nog even voordat de gedroomde visie is gerealiseerd, maar je kunt wel alvast de sfeer proeven in de Wielewaal. Kom buurten bij het Wielewaalhuis. Of houd de community website allemaal-wielewaal.nl in de gaten en schrijf je in voor één van de kleinschalige, persoonlijke events die worden georganiseerd om kennis te maken met de Wielewaal.

Op dit moment zijn er nog enkele woningen van fase 4b beschikbaar. Kijk op de pagina Woningen op nieuwbouw-dewielewaal.nl voor het actuele aanbod. Is een bouwnummer vrij? Dan kun je direct een optie aanvragen via de knop ‘Optie aanvragen’ bij het bouwnummer. Bij de bouwnummers onder optie, is het mogelijk je op de reservelijst te plaatsen.

Wanneer de volgende fase in verkoop gaat is op dit moment nog niet bekend. Naar verwachting zal dit eind 2023 zijn.

Sociale huur in De Wielewaal

Naast deze koopwoningen komen er in dit stukje van de Wielewaal ook 77 sociale huurwoningen én 29 middeldure huurwoningen. Lees hierover meer op de site van Woonstad.

Middenhuur in De Wielewaal

Naast koop en sociale huur, komen er in De Wielewaal ook 29 middenhuurwoningen (tot 1.075 euro per maand). Allemaal zijn ze zo’n 101 m2 groot en hebben ze 2 slaapkamers én een vrij in te richten zolder (extra slaapkamer, werkkamer, of allebei, net wat jij wilt). De badkamer en keuken zijn tot in de puntjes afgewerkt en je hebt een voor- én een achtertuin (op het zuidoosten). Per huis is er ook 1 parkeerplek op het binnenterrein achter de woningen.

Je kunt je nu inschrijven voor een huurwoning op hureninwielewaal.nl.

De Wielewaal – Wielewaal
De Wielewaal – Wielewaal

De wijk De Wielewaal in Charlois is er een met karakter. Naast het Zuiderpark ligt hier een groene wijk vol ruimte. Hier bouwt BPD ruime huizen met een tuin in een groene en kleurrijke omgeving, waar buren betrokken zijn bij de buurt. Naast deze koopwoningen komen er in dit stukje van de Wielewaal ook 77 sociale huurwoningen én 29 middeldure huurwoningen.

Lees meer
Vorig artikel Ontdek de modelwoning van KOER om een levensecht beeld te krijgen
Volgend artikel Nu in verkoop: 34 ruime eengezinswoningen in De Kuil