Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

‘Huren kent vele voordelen ten opzichte van kopen’

Als je de krapte op de woningmarkt even wilt uitzitten, kun je ook een woning huren in plaats van kopen.

Ben je op zoek naar een woning in Rotterdam? Wellicht is huren bij Vesteda in de vrije sector voor jou een optie! Huren bij Vesteda heeft een aantal voordelen. Ten eerste is er in de vrije sector vaak sneller en meer aanbod dan in de koop- of sociale sector. Je bent ook flexibeler en -anders dan bij een koophuis- weet wat je maandelijks kwijt bent aan woonlasten; de onderhoudskosten komen namelijk voor onze rekening.

Vrije sector versus sociale huur

Er is een verschil tussen de huurvoorwaarden voor sociale en vrije-sectorhuurwoningen. Je komt bijvoorbeeld niet in aanmerking voor een sociale huurwoning als je inkomen boven 40.000 euro per jaar ligt. Deze grens ligt voor meerpersoonshuishouden op 45.000 euro per jaar. Wij richten ons op huurders met een middeninkomen, vanaf 36.000 euro per jaar. In de vrije sector wordt niet met wachtlijsten gewerkt, dus iedereen die aan onze huurvoorwaarden voldoet, kan een woning bij ons huren.

Project Grote Beer

Huren van een vrije-sectorwoning

In Rotterdam verhuurt Vesteda bijna 500 eengezinswoningen en ruim 1.300 appartementen. Wil je wonen in Rotterdam-Centrum, Wilhelminaplein of Kralingen-Crooswijk, dan hebben wij diverse woningen beschikbaar in diverse prijsklassen. Verdien je als alleenstaande te weinig om een vrije-sectorwoning te kunnen huren, maar teveel voor een sociale huurwoning? Wij verhuren ook woningen met twee slaapkamers aan woningdelers. Naast het verhuren van woningen beleggen we ook in nieuwbouwwoningen die bouwbedrijven en ontwikkelaars voor ons realiseren.

Project Imagine

Een nieuwbouwwoning huren

Net als overal stijgt het aantal huishoudens in Rotterdam harder dan het woningaanbod. Dat zet een enorme druk op de woningmarkt. Daarom investeert Vesteda in duurzame en toekomstbestendige nieuwbouwcomplexen in Rotterdam, die vanaf 2024 kunnen worden verhuurd:

  • Zo is de bouw van Imagine al begonnen, een appartementencomplex met twee hoge woongebouwen. Imagine is een goed voorbeeld van duurzaam bouwen: de appartementen worden energiezuinig, het gebouw wordt klimaatadaptief, krijgt een collectieve binnentuin en bewoners kunnen gebruikmaken van deelmobiliteit. Imagine ligt op de grens van Parkstad en Feyenoord City, op de hoek van de Laan op Zuid en de 2e In totaal komen er 295 woningen in Imagine. De appartementen kijken uit op de binnentuin, de Maas, het nieuwe Feyenoord City en richting het centrum. De 133 huurappartementen van Vesteda variëren van 48 tot 100 m2. Wil jij in 2024 hier wonen? Aanmelden voor de nieuwsbrief kan via: www.hurenimagine.nl
  • Nabij winkelcentrum Alexandrium is de bouw van het nieuwbouwproject De Grote Beer inmiddels ook gestart. Het appartementencomplex Grote Beer komt te liggen op de hoek van de Grote Beer en de Hoofdweg in Prins Alexander. In de toren komen twee-, drie- en vierkamerappartementen, variërend van 57 tot 83 m2, die bijna energieneutraal zijn en volledig gasloos. Het gebouw telt 21 woonlagen, krijgt verschillende daktuinen voor bewoners en wordt 68 meter hoog. Op de begane grond komt ruimte voor winkels en andere commerciële functies. De appartementen worden in 2024 instapklaar opgeleverd.
  • Een ander nieuwbouwproject is Project de Kuil in Rotterdam-Zuid ligt op de hoek van de Laan op Zuid, Brede Hilledijk en de Paul Krugerstraat in Rotterdam-Zuid. In deze wijk is uitstekend openbaar vervoer via tram en metro. Met de metro is het centrum van Rotterdam in drie haltes te bereiken. De Kuil bestaat in totaal uit 232 woningen, waarvan 76 middenhuurwoningen die Vesteda zal verhuren. De huurwoningen zijn onder meer bedoeld voor keyworkers, zoals verpleegkundigen, leraren en politieagenten.

Op de website  https://www.vesteda.com/nl/consument/nieuwbouw-huurwoningen staan al onze nieuwbouwprojecten vermeld. Zodra de projectsites van De Grote Beer en De Kuil in de lucht gaan, wordt dit vermeld en pas vanaf dat moment kun je je hier voor aanmelden.

Project De Kuil

Schrijf je gratis in en huur een woning bij Vesteda

Als je gaat huren, is het belangrijk om je financiële situatie van tevoren te bekijken. Voldoe je aan onze voorwaarden? Dan kun je met een paar simpele stappen een woning huren. Zoek via www.vesteda.com de huurwoning van je dromen uit. Selecteer de woning, schrijf je gratis in en maak een account aan. Zodra je uitgenodigd wordt voor een bezichtiging en alle documenten goedgekeurd zijn, wordt het huurcontract ondertekend en krijg je bij oplevering de sleutel van je nieuwe woning.

Vorig artikel Hoe vind ik een huurwoning in Rotterdam?
Volgend artikel Maak kennis met Feyenoord City: het Rotterdam van morgen