Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Huren in de nieuwe groene woonwijk Het Zuiderhof in tuindorp Vreewijk

Een woongebouw met 160 huurwoningen, waar sleutelberoepen voorrang krijgen

In tuindorp Vreewijk wordt gebouwd aan Het Zuiderhof, een nieuwe en groene woonwijk. De laatste woonblokken worden gebouwd en dan is deze nieuwe woonwijk klaar. Naast koopwoningen, komen er 160 huurappartementen, waarvan 73 appartementen vallen in het middensegment en 87 appartementen worden verhuurd in de vrije sector.

AI Zuiderhof door Architectenkombinatie

AI Zuiderhof door Van Wilsum en van Loon Architecten

Sleutelberoepen krijgen voorrang

Verhuurder Vesteda vindt het belangrijk dat mensen met een sleutelberoep, zoals de verpleegkundige, leerkrachten en politieagenten in de stad kunnen blijven wonen. Daarom krijgen mensen met een sleutelberoep voorrang bij een inschrijving op een middenhuurwoning in Het Zuiderhof. Uitgebreide informatie wordt verstrekt bij de start verhuur in het derde kwartaal van 2024.

AI Zuiderhof door Van Wilsum en van Loon Architecten

Nieuwe groene woonwijk Zuiderhof

Het Zuiderhof is een nieuwe en groene woonwijk in Vreewijk. De laatste woonblokken worden gebouwd en dan is deze nieuwe woonwijk klaar. De nieuwe bewoners omschrijven de wijk als gezellig, groen en gemoedelijk. Dorps wonen en toch vlak bij het centrum van Rotterdam.

Er zijn in deze wijk volop scholen in de omgeving. In de Valkeniersweide kun je middagen lang spelen. Op de terugweg even een boodschapje meenemen bij de supermarkt? Geen probleem, er zijn supermarkten, openbaar vervoer (2 tramhaltes op loopafstand), Winkelcentrum Zuidplein en Theater Zuidplein in de buurt. En het grootste stadspark van Rotterdam, het Zuiderpark, ligt om de hoek, dus lekker joggen of uw hond uitlaten kan om de hoek van Zuiderhof. Wonen en genieten in een groene omgeving!

 

Het Zuiderhof
Het Zuiderhof

Soms is het geluk heel dichtbij te vinden: namelijk gewoon in Vreewijk. Hier ligt Het Zuiderhof, een nieuwe woonwijk die meteen heel vertrouwd aanvoelt. De eerste bewoners hebben er hun geluk al gevonden. Ligt jouw geluk in deze nieuwe wijk? In totaal komen hier 243 nieuwe woningen, waarvan 30% middenklasse huur.

Lees meer

Meer informatie over huren in Zuiderhof

Zuiderhof is in aanbouw en de verwachting is dat eind 2025 de verhuur kan beginnen en de woningen in het 1e kwartaal van 2026 worden opgeleverd.

Wil je op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen rondom Zuiderhof? Meld je dan aan op hureninzuiderhof.nl en ontvang de nieuwsbrief met het laatste nieuws.

Andere nieuwbouwprojecten met huurwoningen van Vesteda:
– Huren in De Kuil – rand Afrikaanderwijk
– Huren in Grote Beer – Prins Alexander
– Huren in Imagine – Laan op Zuid

Vorig artikel Maak kennis met Vreewijk: een tuindorp met karakter
Volgend artikel Laatste fase Het Zuiderhof in Vreewijk in verkoop