Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

De Grote Beer biedt middenhuur dicht bij het centrum in Alexander

Stads wonen met oppervlaktes van 57 tot 105 m² en alle voorzieningen om de hoek

In de Rotterdamse wijk Oosterflank wordt gebouwd aan de Grote Beer. In dit gebouw komen 193 betaalbare huurwoningen voor mensen met een middeninkomen. Stads wonen met woonoppervlaktes van circa 55 tot 110 m², goede bereikbaarheid en alle voorzieningen om de hoek. De verhuur van de woningen verloopt via Vesteda en start naar verwachting 2e kwartaal 2024 en de oplevering is in het 3e kwartaal van 2024. Dat betekent dat je begin volgend jaar al de sleutel kunt krijgen van je nieuwe woning.

Dakterras van de Grote Beer – Alexander Rotterdam

Vogelvlucht Grote Beer – Alexander Rotterdam

Alexanders wonen in de Grote Beer

Het gebouw bestaat uit 193 vrije sector huurappartementen. Het betreft twee-, drie- en vierkamer appartementen variërend tussen de 57m² en 105m². De keuken is voorzien van alle denkbare inbouwapparatuur, zoals een vaatwasser, oven/magnetron combi, inductie kookplaat en koel-vriescombinatie. De badkamer beschikt onder andere over een ruime douche met thermostaatkraan, wastafel en een designradiator.

Alle woningen hebben een privé buitenruimte in de vorm van een balkon of loggia en er is een externe berging op de begane grond of eerste verdieping. Er zijn 76 parkeerplaatsen beschikbaar voor de huurders in de naastgelegen parkeergarage. Ook is er een inpandige fietsenstalling voor maar liefst 449 fietsen.

Wat wordt de huurprijs in de Grote Beer?

Grote Beer biedt woningen in het middeldure huursegment voor mensen die doorstromen uit de omgeving, maar ook de bewoners voor wie het centrum van Rotterdam nu te duur is geworden. Circa 85% van de woningen valt in het middensegment huurwoningen. Dat betekent dat de meeste woningen tussen de ca. 764 en 1075 euro per maand (prijspeil december 2022) beschikbaar komen. De inkomenseis is nog niet bekend, dat bepaalt de uiteindelijke verhuurder. Vesteda zal zorgdragen voor de verhuur van deze woningen.

Hét centrum van Rotterdam-Oost

Grote Beer ligt in de wijk Rotterdam – Prins Alexander. Op een paar minuten loopafstand bent u in het Alexandrium Shopping Center met diverse winkels en restaurants. In de omgeving zijn diverse supermarkten te vinden. Hiernaast heeft de gemeente grote plannen met de Alexanderknoop. Het wordt hier de komende jaren groener, levendiger én er komen meer woningen.

Op loopafstand vind je de trein, metro en bus. Zo ben je binnen vijf minuten op treinstation Rotterdam Alexander vanaf waar Gouda (10 min), Utrecht (29 min), en Rotterdam Centraal (9 min.) zeer goed bereikbaar zijn. Via metrostation Rotterdam Alexander zijn de Erasmusuniversiteit en de binnenstad van Rotterdam binnen 15 minuten bereikbaar. Ga je met de auto op pad? Uitvalswegen richting A16 (Breda) en A20(Utrecht/A’dam) zijn er binnen 5 minuten rijafstand.

Entree Grote Beer – Alexander Rotterdam

Begane grond Grote Beer – Alexander Rotterdam

Grote Beer
Grote Beer

In de Rotterdamse wijk Oosterflank wordt gebouwd aan de Grote Beer. In dit gebouw komen 193 betaalbare huurwoningen voor mensen met een middeninkomen. Stads wonen met woonoppervlaktes van circa 55 tot 110 m² en alle voorzieningen om de hoek. Met een grote behoefte aan dit type woningen, biedt Dura Vermeer een oplossing voor Rotterdammers die in de stad willen (blijven) wonen. In de toren komen twee-, drie- en vierkamerappartementen, variërend van 57 tot 83 m2, die bijna energieneutraal zijn en volledig gasloos. Het gebouw telt 21 woonlagen, krijgt verschillende daktuinen voor bewoners en wordt 68 meter hoog. Op de begane grond komt ruimte voor winkels en andere commerciële functies. Verwachte start verhuur eind 2023 en oplevering begin 2024.

Lees meer

Meer informatie

Wil je meer weten over de huurwoningen in de Grote Beer, de planning en de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op de projectsite en schrijf je in om op de hoogte te worden gehouden. De start verhuur wordt verwacht 2e kwartaal 2024 en de oplevering in het 3e kwartaal van 2024.

Vorig artikel Bouw huurwoningen in Dukdalf op Zuid gaat binnenkort starten
Volgend artikel Hoe vind ik een huurwoning in Rotterdam?