Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Een duurzame nieuwbouwwoning of duurzame verbouwing? Wat zijn de financiële mogelijkheden?

Een betere woontoekomst start met het verduurzamen van je woning

Een betere woontoekomst betekent onder meer het verduurzamen van de woning. De Rabobank is een van de banken die een actieve bijdrage wil leveren aan een duurzame woningmarkt. Ieder huis kan energiezuinig zijn, of het nu gaat om een nieuw of bestaand huis. Om (toekomstige) huizenbezitters goed te kunnen informeren heeft de Rabobank hypotheekadviseurs die speciaal zijn opgeleid tot ‘Adviseur Duurzaam Wonen’. Ze helpen je graag bij je duurzame woonwens.

Hieronder vertelt Kevin Groenendijk, financieel adviseur bij de Rabobank, wat de mogelijkheden zijn voor een duurzame nieuwbouwwoning of duurzame verbouwing.

Voor (toekomstige) Rotterdammers die een duurzame nieuwbouwwoning met een groenverklaring kopen is de Rabo Groenhypotheek ontwikkeld. En wil je duurzaam verbouwen? Dan kom je misschien in aanmerking voor het Rabo Groendepot.

Wat is de Rabo Groenhypotheek?

De Rabo Groenhypotheek is een Annuïteitenhypotheek met een rentevaste periode van tien jaar. Tijdens deze eerste rentevaste periode krijg je korting op je hypotheekrente. Je betaalt elke maand bruto een gelijk bedrag. Dit bedrag bestaat uit rente en aflossing. Dit heet de annuïteit. Deze bruto maandlast bestaat in het begin uit veel rente en weinig aflossing. Later is dat omgekeerd. Aan het einde van de looptijd van je lening, meestal na 30 jaar, is je Rabo Groenhypotheek volledig afgelost.

Check in ieder geval alvast bij de projectontwikkelaar of je een Groenverklaring kunt krijgen, dit is één van de voorwaarden. Lees hier meer over alle voorwaarden, kosten en de looptijd.

Wat is het Rabo Groendepot?

Het Rabo Groendepot is een bouwdepot speciaal voor het nemen van energiebesparende maatregelen. Je hebt 2 jaar een rekening tot je beschikking waar je jouw duurzame verbouwing mee kunt betalen. Zolang je het geld niet gebruikt, ontvang je hierover een rentevergoeding die gelijk is aan de afgesproken hypotheekrente. Op de site van de Rabobank kun je alles lezen over de voorwaarden en kosten en hoe een Groendepot werkt.

Wat zijn de mogelijkheden van verduurzamen?

Op de website duurzaam010.nl vind je alles over de verschillende vormen van het verduurzamen van je huidige of toekomstige woning in Rotterdam. Van energiebesparing, isoleren tot aan de slag met je dak. Naast tips over wat je zelf kunt doen, wordt hier ook uitgelegd welke leningen of subsidies je eventueel kunt aanvragen bij de gemeente Rotterdam.

Vorig artikel Meer groen, daar word je gelukkiger van én het helpt tegen de warmte
Volgend artikel Nog enkele koopwoningen beschikbaar in Tuinbuurt Vrijlandt in Lombardijen