Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Eerste woningen SAWA staan online

Pioniers gezocht voor eerste houten woongebouw van Rotterdam

De plattegronden en informatie van de eerste 6 woningen in SAWA staan online. SAWA wordt het eerste houten woongebouw van 50 meter hoog in Rotterdam. Voor de eerste woningen zoeken de ontwikkelaars mensen die graag in dit gebouw op de Lloydpier willen wonen en het niet erg vinden dat nog niet alles vastligt. Pioniers die dat aandurven en zo verzekerd zijn van een appartement in SAWA, terwijl het project nog volop in ontwikkeling is.

De afgelopen weken zijn er veel (online) gesprekken geweest met mensen die graag in SAWA willen wonen. Over het belang van biodiversiteit, over het waarom van bouwen in hout en over de manier waarop in SAWA de deeleconomie een plek gaat krijgen. ‘Dit proces van meedenken en toetsen van onze plannen past bij de fase waarin we zitten met het project. En het past bij onze klantgerichte aanpak,’ aldus Mark Compeer, ontwikkelaar van Nice Developers. ‘Het is geweldig om te merken dat er veel interesse is. De vraag: ’wanneer gaan de woningen nu in verkoop?’, is zeker de meest gestelde vraag in alle online avonden die we hebben gehad. We willen graag tegemoetkomen aan de vraag, terwijl we ook nog bezig zijn met de planvorming. We zoeken mensen die daar niet nerveus van raken.’

Royale groene terrassen en gezond woonklimaat

In totaal komen er circa 59 koopwoningen en 50 middenhuur woningen in het project. SAWA wordt in CLT (cross laminated timber) gebouwd. Het gebouw krijgt royale groene terrassen, goed voor de versterking van de biodiversiteit, juist ook in Rotterdam. SAWA staat symbool voor een nieuwe generatie gebouwen. Het ontwerp draagt bij aan een gezond woon- en leefklimaat. In samenwerking met stadsecologen wordt een gebouw ontworpen, waarin het groen is geïntegreerd in balkons, terrassen en dek. Alle informatie over de woningen die nu in voorverkoop zijn, staat op www.woneninsawa.nl. Inschrijven voor een reservering kan van 13 juli t/m 19 juli. Alle woningen in SAWA hebben ruime buitenruimtes, uitzicht over de stad, de Maas en de Schiehaven, en zijn vrij in te delen.

Samenwerkende partners

Nice Developers ontwikkelt SAWA samen met ERA Contour. Mei architects and planners heeft het appartementengebouw ontworpen. Zij wonnen de Rotterdam Architectuurprijs met Fenix I en ontwierpen in het Lloydkwartier onder meer de Schiecentrale en het Jobsveem. Kettner Makelaardij is de makelaar van dit bijzondere project.

Vorig artikel Verduurzamen? Daarmee bespaar je energie en geld en help je het milieu!
Volgend artikel Maak kennis met Schiemond: een wijk met een oud en een nieuw gezicht