Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Nog enkele woningen beschikbaar in Eden District

Wonen op een inspirerende plek waar je de havensfeer volop voelt

Eden District, gelegen in het Lloydkwartier, is in aanbouw. Vanaf 2022 kunnen de eerste bewoners genieten van de vrijheid van groen en water. Eden District ligt aan twee zijden aan de Maas en het centrum is een groene binnentuin. Er zijn nog enkele woningen te koop.

Het nieuwbouwproject Eden District is gelegen op de Lloydpier. Dit is een buurt waar de afgelopen jaren een verandering heeft plaatsgevonden van oud, verlaten havendeel naar een bruisende wijk met een diversiteit van woningen. Het is een unieke plek in Rotterdam waar je de havensfeer volop voelt, waar nuchterheid heerst en je geniet van de drukte van de stad als je daar zin in hebt. Het is ook een inspirerende plek, om te wonen én te werken. Uiteraard met alle voorzieningen zoals een supermarkt en openbaar vervoer op loopafstand.

Het zicht op het water, de mix van architectuur, ontspannen en stoere hotspots en de drukte op het water geven deze buurt een dynamische karakter. Voel de sfeer van Het Park, met de Euromast als bekend landmark. Als je woont in Eden District fiets je in ongeveer 3 minuten naar Het Park. Ideaal voor een rondje hardlopen, een wandeling of een lekker ontbijt, lunch of diner.

Secret garden op de Lloydpier

In het centrum van Eden District ligt de verborgen tuin. Een groene oase, als tegenhanger van de stoere kades van de Lloydpier, die uitnodigt tot spelen, ontmoeten en gezamenlijke activiteiten. In het ontwerp zie je nauwelijks verharding en vooral veel groen: mooie bomen, vogel-, vlinder- en bijvriendelijke bloemen en struiken en natuurlijke speelaanleidingen. Een hellinkje bijvoorbeeld of een stevige boomtak waaraan je een schommel kunt hangen. Maar er is ook ruimte voor een moestuin of een barbecueplaats bijvoorbeeld. De tuin is deels vrij invulbaar.

Sustainable & Circulair

Natuurlijk hebben we diverse duurzame oplossingen in de plannen geïntegreerd. Zo combineert het Powernest aan de Maas zon en wind als energiebron en worden op de hoogste daken PV-panelen toegepast. En we zorgen voor minder puin op de afvalberg: De bakstenen zijn gemaakt van gerecycled materiaal en gevelplaten van gerecycled koper.

Een innovatief warmte-koude-opslagsysteem zorgt bovendien voor het verwarmen en koelen van de woningen. Het systeem maakt het mogelijk om het warmteoverschot tijdens warme dagen te benutten voor de warmtebehoefte tijdens koude dagen. En andersom.

Wil je ook wonen in Eden District?

Meld je dan aan voor één van de nog beschikbare woningen op de projectsite.

Vorig artikel Stappenplan aanvragen offerte voor verduurzamen van je woning
Volgend artikel Lloyd Yard biedt ruimte, waar bloemen en planten de blikvangers zijn, gelegen aan de Maas