Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Dag van de bouw zaterdag 8 juni

Ontdek wat er komt kijken bij het bouwen van woningen

Zaterdag 8 juni 2024 is de zeventiende Dag van de Bouw! Bouw- en infrabedrijven stellen op die dag met trots hun bouwplaatsen open voor het Nederlands publiek. Jong en oud kunnen dan ontdekken wat er komt kijken bij het bouwen van onder andere huizen, wegen, ziekenhuizen, sluizen, dijken en stations.

Rotterdamse woningbouwprojecten

Hieronder staan een aantal projecten in Rotterdam die je kunt bezoeken. Kijk vooral nog even op de website van de Dag van de Bouw om te zien wat de tijden en precieze locaties zijn en of er nog meer projecten zijn toegevoegd.

Clubhouse Boompjes cordeel-bouwplaats-maart 2024

Nieuw Kralingen

Nieuw Kralingen opent de bouwplaats voor bezoek. Je bent vanaf 10.00 tot 13.00 uur welkom aan de Ing. P. Kosterlaan in Rotterdam. Tijdens deze dag kun je de woningen in aanbouw bekijken, bouwnummer 325 (Herenhuis Hoek) bezichtigen en krijg je een goed beeld hoe de wijk er verder uit gaat zien.

Er zijn tijdens deze dag een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar. Ga vooral op de fiets of lopend als het even kan.

Rotta Nova naast de Markthal

RottaNova komt te liggen tussen de Markthal en de Laurenskerk, bovenop de sluizen waar ca. 750 jaar geleden Rotterdam is ontstaan. De bouwkuip is daarom 23 weken lang beschikbaar gesteld voor archeologisch onderzoek. Tijdens de Dag van de Bouw krijg je een rondleiding om de bouwkuip heen. Archeologen en het bouwteam vertellen je dan over de archeologische vondsten en bouwwerkzaamheden.

Clubhouse Boompjes aan de Maas

De bouw van Clubhouse Boompjes (zie foto hierboven) kent diverse fases en componenten die parallel worden uitgevoerd. Terwijl er tot medio april bijna wekelijks een verdieping aan de bovenkant van de toren werd toegevoegd, zijn op de lagere verdiepingen (prefab) gevels en zelfs balkons geplaatst.

Tijdens de Dag van de Bouw krijg je een exclusieve rondleiding op de 27e verdieping, waar je kunt genieten van een spectaculair uitzicht op de Erasmusbrug, Willemsbrug en de Oude Haven. Het projectteam zal je onderweg informeren over de bijzondere en technisch uitdagende aspecten van de woontorens.

Houtbouw SAWA op Lloydpier

ERA Contour bouwt een innovatief woongebouw van 50 meter hoog. Afgezien van de liftkern en fundering wordt de hele constructie van SAWA met houten balken en kolommen opgebouwd. Hoe dat eruit ziet kun je op de bouwplaats bekijken.

Vorig artikel Start verkoop van 10 stadsvilla’s en 5 herenhuizen in Nieuw Kralingen
Volgend artikel Bezichtig zaterdag 29 juni Bay House op Katendrecht: genieten van een prachtig uitzicht én ongekende luxe.