Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Cool wonen aan de haven: start bouw Coolbase dichterbij

60 huurwoningen waarvan driekwart tot max 1.040 euro per maand

De Coolhaven in Delfshaven wordt steeds aantrekkelijker als woonomgeving. Na het realiseren van het veel geprezen Little C en het Tuschinskipark start in het derde kwartaal van 2023 de bouw van Coolbase. Een multifunctioneel gebouw voor (toekomstige) bewoners, bezoekers én ondernemers. Coolbase komt aan de overzijde van het water. De huurwoningen vallen in de prijscategorie middenhuur. Het gebouw ligt in een nieuw openbaar park met een groot terras aan de voet van het gebouw. Het grote terras is verbonden aan het Coolbase restaurant. Een mooie aanvulling op de horeca van de naastgelegen Machinist en Viskantine. Dat is straks mooi thuiskomen aan de Coolhaven!

Appartementen met loftachtige ruimtes

Het gebouw Coolbase wordt ongeveer 50 meter hoog en zal bestaan uit 60 woningen. Er komen appartementen in van diverse afmetingen met 1 tot 3 slaapkamers. De appartementen krijgen loftachtige ruimtes die uitzicht bieden op de Coolhaven en de Euromast. Ook beschikken alle appartementen over een eigen buitenruimte. Het merendeel van de woningen valt in de middenhuur en heeft een maximale huurprijs van 1.040 euro. De woningen zijn daardoor onder meer geschikt voor mensen in vitale beroepen en voor starters. De inschrijving voor de woningen begint naar verwachting eind 2023.

Coolbase is energieneutraal

De eerste ontwerpen van Coolbase van Inbo Architecten laten zien dat het project op natuurlijke wijze aansluit op de monumentale omgeving. Het gebouw is namelijk energieneutraal en de basis van de constructie is hout en beton. Boven de parkeergarage wordt een krattensysteem aangelegd waarin regenwater wordt opgevangen. Dat water kan daarna gebruikt worden voor bijvoorbeeld de planten. Bovenop de garage en rond het gebouw wordt een openbaar parkje aangelegd. Bewoners en bezoekers kunnen hier ontspannen langs het water van de Coolhaven.

Planning project en infoavond

Vanaf januari 2023 is gewerkt aan het indienen van de omgevingsvergunning. De verwachting is dat in kwartaal 3 van 2023 kan worden gestart met de bouw van Coolbase en dat de oplevering in de tweede helft van 2024 zal plaatsvinden. De inschrijving voor de woningen begint naar verwachting eind 2023.  In kwartaal 2 van 2023 zal er nog een bewonersavond worden georganiseerd. Op de projectsite vind je de meest actuele planning.

Coolbase VMX copyright WAX - wonen in Rotterdam

Meer informatie

Wil je meer weten over het project vanuit de gemeente Rotterdam, klik dan hier. Wil je meer weten over de woonmogelijkheden in Coolbase? Ga dan naar de website van het project op coolbase.red. Hier vind je ook de actuele planning en kun je je inschrijven zodat je op de hoogte wordt gehouden.

Coolbase
Coolbase

Coolbase komt aan de Coolhaven, tegenover Little C, en wordt een multifunctioneel gebouw van vijftig meter hoog met zo’n 57 huurwoningen in het middensegment: een maximale huurprijs van 1.040 euro. De horeca van de naastgelegen Machinist en Viskantine worden versterkt met een mooie openbare ruimte en een nieuw restaurant in Coolbase. Dat is mooi thuiskomen aan de Coolhaven. Start bouw eerste helft 2023 en oplevering tweede helft 2024.

Lees meer
Vorig artikel SAWA het gezondste gebouw van Nederland
Volgend artikel Betaalbaar wonen in een bijzonder gebouw op de Kop van het Dakpark