Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Een mix van woningen waar duurzaamheid een belangrijke rol speelt

Een groene en toekomstbestendige buurt met circa 650 woningen

Afgelopen week zijn de bestemmingsplannen in de raad vastgesteld voor de woningbouw aan de Colosseumweg en het Mallegat, in totaal gaat het om zo’n 800 woningen. De nieuwbouw aan de Colosseumweg start als eerste. ‘Goed nieuws’, zegt projectmanager Ronald Wagter die ernaar uitkijkt om te beginnen.

In de nieuwbouw Colosseumweg, langs het Varkenoordseviaduct, komen zo’n 650 woningen verdeeld over sociale huur, midden- en hoog segment. Met een grote variatie aan woningen voor senioren, alleenstaanden, gezinnen en samenwonenden. Doorgangen vanaf het viaduct tussen de drie bouwblokken zorgen voor een open verbinding met de wijk Hillesluis. Voor maatschappelijke en commerciële voorzieningen is 3.000 m2 beschikbaar.

Stadionpark

Stadionpark is de grootste gebiedsontwikkeling van Rotterdam. Tussen de Maas, het rangeerterrein aan de Olympiaweg, het Varkenoordseviaduct en Kreekhuizen ligt Stadionpark. Een gebied dat in de komende jaren verandert in een plek waar, behalve wonen, sporten, ondernemen, natuur, vrije tijd en beleven samen komen.

Feyenoord City is onderdeel van deze gebiedsontwikkeling en hier wordt verder gewerkt aan de woningbouwplannen rondom de Colosseumweg. Er komt een groene en toekomstbestendige buurt met circa 550 woningen en diverse voorzieningen.

Bij het ontwerp en de ontwikkeling van de woningbouw en het gebied zijn meerdere partijen betrokken. In bovenstaande video vertellen een aantal van hen meer over de plannen en de visie op de ontwikkeling van het Colosseumplot. Zij gaan in op vier thema’s: van visie naar verbinding, de ontwikkeling van een toekomstbestendige wijk, commerciële functies die de wijk verrijken en tot slot: groen in de stad.

Mix van woningen

De woningen worden een mix van huur- en koopwoningen, in verschillende prijscategorieën en typen: van appartementen tot eengezinswoningen. Dat betekent dat deze woningen straks voor een brede doelgroep beschikbaar zijn: voor zowel bestaande bewoners als nieuwe bewoners van binnen of buiten Rotterdam. Op de begane grond van de woongebouwen komen voorzieningen die een toevoeging vormen voor de wijk Hillesluis en die niet concurreren met bestaande voorzieningen.

Meer groen

Tuinen, daktuinen, hoven en pleinen. Het Colosseumplot wordt een samensmelting van landschap en gebouwen. Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in dit deelgebied binnen de gebiedsontwikkeling Feyenoord City 2.0. Er is veel aandacht voor groene en klimaatadaptieve buitenruimtes, zowel openbaar als voor de bewoners. Die ruimtes bevinden zich op verschillende hoogtes, want in totaal moet tussen het Vredesplein en het Varkenoordseviaduct een hoogte van 12 meter worden overbrugd. Dit zorgt er voor dat de gebouwen en omgeving beter bestand zijn tegen extreme weersomstandigheden, die door klimaatverandering steeds vaker voorkomen.

Colosseumweg
Colosseumweg

Stadionpark is de grootste gebiedsontwikkeling van Rotterdam. Tussen de Maas, het rangeerterrein aan de Olympiaweg, het Varkenoordseviaduct en Kreekhuizen ligt Stadionpark. Een gebied dat in de komende jaren verandert in een plek waar, behalve wonen, sporten, ondernemen, natuur, vrije tijd en beleven samen komen. Feyenoord City is onderdeel van deze gebiedsontwikkeling en hier wordt verder gewerkt aan de woningbouwplannen rondom de Colosseumweg. Er komt een groene en toekomstbestendige buurt met circa 550 woningen en diverse voorzieningen.

Lees meer

Meer informatie

Wil je meer weten over de nieuwbouw aan de Colosseumweg? Klik dan hier. Je kunt je ook aanmelden voor de nieuwsbrief zodat je op de hoogte wordt gehouden van nieuwe ontwikkelingen.

Wil je ontdekken wat er allemaal te doen is in Stadionpark? Kijk dan op stadionpark-rotterdam.nl en zie wat er gebeurt in Stadionpark. Nu en in de toekomst.

Vorig artikel Imagine een nieuwe wereld op Zuid
Volgend artikel Maak kennis met Feijenoord: rauw, stads en omgeven door water