Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Bouw Hofvrouw (fase 3) Tuin van Noord gestart

Tuin van Noord in het Oude Noorden is een bijzonder project waar met respect voor de rijke historie wordt gebouwd aan een nieuwe toekomst. Er zijn nog enkele woningen beschikbaar in Hofvrouw (fase 3).

De voorbereidende bouwwerkzaamheden van de laatste grote fase van Tuin van Noord zijn aangevangen. Namelijk die van de 23 stadswoningen in de Hofpoort & Vrouwenvleugel (Hofvrouw). Afgelopen week hebben de kopers van deze fase het goede nieuws al vernomen. Er wordt als eerste gestart met het leegstrippen van de bestaande indeling.

Nog enkele woningen te koop

In de huidige fase (Hofvrouw) zijn nog enkele woningen te koop! Met een bouwtijd van ongeveer jaar, betekent dat je je woning al sneller kunt inrichten dan je denkt. Er zijn van alle 4 de woningtypes (Poort, Admin, Hof en Vrouw) nog woningen beschikbaar. Deze hebben allemaal verschillende woningplattegronden en woonoppervlaktes, maar allemaal hoge plafonds. Je proeft de vrijheid en beleeft de historie. Gevels en historische elementen blijven zoveel mogelijk behouden. Je bereikt je woning via de hoofdentree aan de Noordsingel of wandelt eerst door de openbare buurttuin en betreedt de afgesloten privé binnentuin waaraan jouw woning ligt.

Tuin van Noord

Het monumentale gevangeniscomplex De Noordsingel in het Oude Noorden wordt van een gesloten omgeving veranderd in een open en groen leefgebied waar je heerlijk kunt wonen, werken en ontspannen. Tuin van Noord is een bijzonder project waar met respect voor de rijke historie wordt gebouwd aan een nieuwe toekomst. Het is een van de nieuwe ontwikkelingen in Rotterdam Noord. Tuin van Noord is een ontwikkeling van HD Groep.

Van acht cellen naar één woonhuis

Nick van Duijl en Tatiana de Bruin zijn enthousiast over hun huis in Tuin van Noord en de tijd tot aan de oplevering en verhuizing volgend jaar kan hen niet snel genoeg gaan. Acht getransformeerde gevangeniscellen aan de Noordsingel in het Oude Noorden vormen samen straks hun thuis. Nieuwsgierig naar hun verhaal? Lees verder…

Meer informatie

Interesse? Kijk op de website van Tuin van Noord welke woningen nog beschikbaar zijn.

Vorig artikel Van acht cellen naar één woonhuis in het Oude Noorden
Volgend artikel De beste hotspots om (met of zonder je kids) te bezoeken in Het Oude Noorden