Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

290 nieuwe woningen in Tuinbuurt Vrijlandt

Een nieuwe wijk in IJsselmonde met de uitstraling van een tuindorp en met energieneutrale huur- en koopwoningen.

In Smeetsland-Noord worden 290 nieuwe huur-en koopwoningen gebouwd voor uiteenlopende doelgroepen, waarvan 100 in de sociale huursector. De nieuwe wijk in IJsselmonde, genaamd Tuinbuurt Vrijlandt, wordt energieneutraal. Zoals de naam al doet vermoeden krijgt de buurt de uitstraling van een tuindorp. De 100 sociale woningen komen straks in handen van woningcorporatie Havensteder. Dit worden 50 seniorenappartementen en 50 grondgebonden woningen.

Wonen in een groene oase

De architectuur van de bebouwing en omgeving zijn gebaseerd op de kenmerken van een tuindorp, zoals je het ook vindt in Vreewijk. Zo moet de wijk een dorps, kindvriendelijk en saamhorig karakter krijgen met veel water en groen, waarin ontmoeting centraal staat. Bij de huizen wordt er aandacht besteed aan de erkers en detaillering in het metselwerk. Daarnaast komt er een centraal gelegen waterpartij en een mooie variatie aan hagen en bomen. Verder is er veel ruimte voor wandelaars een fietsers. Met het openbaar vervoer bereik je de Coolsingel in ongeveer een half uur.

Buurtkas en zonnepanelen

De straten van Tuinbuurt Vrijlandt zijn ontworpen met het oog op het langzaam verkeer. Parkeren gebeurt vooral uit het zicht in parkeerhofjes tussen de bouwblokken. Verder is er in de wijk plek voor nestkasten, een buurtkas, zonnepanelen en elektrische deelauto’s.

Meer informatie

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen rondom Tuinbuurt Vrijlandt? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief op de website.

Vorig artikel Vreewijk is een groene oase
Volgend artikel Vreewijk: groen én veel te doen!