MIJLPALEN

20 februari 2023
Hoogste punt ibis Styles Rotterdam Ahoy
Hoogste punt ibis Styles Rotterdam Ahoy

Wethouder Zeegers markeert het bereiken van het hoogste punt van het nieuwe ibis Styles hotel samen met directeur Aerjen Koeneman van Foruminvest en directeur Jolanda Jansen van Ahoy. De komst van het hotel naast Ahoy is een mooie toevoeging aan de leefbaarheid en diversiteit op Zuid en zorgt voor een langer verblijf van bezoekers.

16 februari 2023
Vlietpark fase 2 Wethouder Zeegers
Sleuteloverdracht Vlietpark Hoogvliet

Op donderdag 16 februari overhandigde wethouder Chantal Zeegers (Klimaat, Bouwen en Wonen) de sleutel aan de eerste bewoners van Vlietpark fase 1 in Hoogvliet. Op de voormalige Unielocatie heeft ontwikkelaar ABB in een kort tijdsbestek 54 energieneutrale woningen gebouwd voor met name mensen met een middeninkomen. Natuurinclusief bouwen heeft hier een prominente rol.

 

23 december 2022
Havensteder - Wolstraat - Bouwen aan Rotterdam
Start bouw duurzame en betaalbare woningen aan de Wolstraat

Urias Santos Bakker, directeur Onderhoud en Ontwikkeling bij Havensteder en Corné Bok, Directeur bij Maas Wijkontwikkeling tekenen de overeenkomst voor de bouw van nieuwe duurzame en betaalbare woningen. Havensteder laat in het Oude Noorden 13 sociale huurwoningen bouwen, hiernaast bouwt Waal 4 eengezinswoningen en 15 appartementen (vrije sector).

22 december 2022
Populus - Romeynshof - AM
AM winnaar ontwikkeling Romeynshof

AM gaat een nieuw wijk- en gezondheidscentrum en 200 woningen realiseren op de locatie Romeynshof. Een aanzienlijk deel van de woningen is bestemd voor het middensegment. De woningen zijn energieneutraal en worden grotendeels in hout gerealiseerd. De bouw start naar verwachting eind 2024.

15 december 2022
AI Merwehaven gebiedsontwikkeling
Rotterdam gaat versneld 2.500 woningen bouwen in Merwehaven

Rotterdam ontvangt € 11 miljoen van het Rijk voor het versnellen van de woningbouw in de Merwehaven in het gebied Merwe-Vierhavens (M4H). Met de financiële steun uit de landelijke regeling Woningbouwimpuls kan Rotterdam 2.500 woningen bouwen in de Merwehaven, waarvan meer dan de helft in het betaalbare segment.

14 december 2022
Start bouw Alex Rotterdam - Stebru
Startsein bouw Alex feestelijk gevierd

Het Lage Land in Rotterdam is over twee jaar een woongebouw rijker. Op woensdag 14 december verrichte directeur gebiedsontwikkeling Jos Melchers van Rotterdam de feestelijke handeling, samen met Bart Snijders (Stebru) en Judith Fledderus (Stebru). Hiermee is samen met de nieuwe bewoners van de 109 appartementen de start gevierd van project Alex.

18 november 2022
Persfoto start bouw SAWA fotograaf: Jerry Lampen
Start bouw circulair houten woongebouw SAWA

Op een feestelijke bijeenkomst gaf Jos Melchers (directeur gebiedsontwikkeling) samen met Mark Compeer (Nice Developers) het feestelijk startsein van de bouw van deze nieuwe icoon op de Rotterdamse Lloydpier. Het gebouw bestaat voor 90% uit hout en er komen 109 huizen waarvan de helft in het betaalbare segment. Duurzaam, circulair, plek voor dieren en meer dan 700 meter plantenbak.

17 november 2022
Start bouw De Buitenkans - NBU
Start bouw De Buitenkans

Door een druk op de knop zorgt wethouder Chantal Zeegers ervoor dat de eerste paal van De Buitenkans de grond in gaat. NBU bouwt hier 32 landelijk gelegen huizen aan de rand van Het Park De Twee Heuvels met veel aandacht voor duurzaamheid. 

9 november 2022
Start bouw Dok & Kaai - drumsessie wethouder
Start bouw Dok & Kaai op de Müllerpier

Wethouder Chantal Zeegers luidde samen met Wilco van den Ban (Regio Directeur AM) al drummend de feestelijke start bouw van Dok & Kaai in. Het gebouw krijgt ruimte voor een gevarieerd aanbod van 40 woningen, van kleine huishoudens tot aan gezinnen. Het grootste deel van de kopers woont al in Rotterdam.

3 november 2022
Sneakpreview Nieuwe Kreek - IJsselmonde
Onthulling 1e deel houten zorggebouw

Wethouder Zeegers onthult een voorproefje van de Nieuwe Kreek in IJsselmonde, het eerste houten zorggebouw in Rotterdam. Door het gebruik van duurzame- en circulaire materialen, veel groen, zonnepanelen én afvoer van regenwater, sluit het project van Het Leger des Heils aan op de duurzaamheidsambities van de gemeente Rotterdam.

17 oktober 2022
Start bouw Simeon & Anna
Start bouw Simeon & Anna

De bouw van het woonzorgcomplex met 137 woningen aan de Strevelsweg in Zuid voorziet in grote behoefte aan zorgplekken en zelfstandige woningen voor senioren in Rotterdam.

11 oktober 2022
Lancering Quickscan Duurzame Gebiedsontwikkeling - DGBC 2022
Lancering Quickscan Duurzame Gebiedsontwikkeling

Tijdens DGBC lanceerde wethouder Zeegers de Quickscan. Deze scan helpt stadmakers om een ontwikkeling vanaf de start duurzaam te maken. Binnen 5 minuten ontvang je relevante prioriteiten voor jouw betreffende projectgebied in Rotterdam.

3 oktober 2022
Start bouw laatste fase Hefkwartier X
1e paal van de laatste fase Hefkwartier

Deze laatste fase, genaamd Hefkwartier X, bestaat uit studio’s, appartementen met cityview en penthouses. Door de ligging op de hoek van de Oranjeboomstraat en de Nassaukade heb je een mooi uitzicht over de stad, De Hef en het water. Hier woon je straks met de stad aan je voeten.

7 september 2022
Start bouw Piekstraat - Heijmans
Feestelijke start bouw Piekstraat

Onder toeziend oog van toekomstige bewoners, collega's en adviseurs van Heijmans is op woensdag 7 september het symbolische startsein gegeven voor de bouw van Piekstraat. Een woontoren op 'Het eiland van Feijenoord' met 142 bijzondere loftwoningen met een uniek uitzicht over de stad en de Maas.

31 augustus 2022
Start bouw STACK
Start bouw STACK op Müllerpier

Met de start bouw van de 70 meter hoge woonicoon STACK is de gebiedsontwikkeling van de Müllerpier bijna voltooid. Een intensieve ontwikkeling waar gebiedsontwikkelaars AM en Blauwhoed samen met de gemeente Rotterdam in nauwe samenwerking een levendige en kwalitatieve woon- en werkomgeving hebben gecreëerd. 

11 augustus 2022
BIM modellen gebruiken in uitvoering
Digitaal beheren en bouwen

BIM modellen zoals die van het Coolhavenpark gebruiken we al veel in de voorbereiding van het project. Nu proberen we dat ook in de uitvoering. Bijvoorbeeld bij de graafwerkzaamheden op locatie bij het Tuschinskipark.

22 juli 2022
Start bouw Parkrand-Oost Rotterdam
Start bouw Parkrand-Oost

Afgelopen week werd samen met de kopers de officiële start bouw gevierd van de 23 royale en duurzame woningen aan de rand van Park 16Hoven.

20 juni 2022
Rijnhavenpark - Chantal Zeegers - foto: Jan van der Ploeg
Opening eerste drijvende parkdeel Rijnhaven

Gisteren is tijdens het Rijnhaven Fest het eerste drijvende parkdeel van de Rijnhaven officieel geopend door de nieuwe wethouder Klimaat, Bouwen en Wonen, Chantal Zeegers. Het drijvende park is onderdeel van de gebiedsontwikkeling in, op en langs de Rijnhaven.

17 juni 2022
Sophiakade - Woonstad Rotterdam - foto Jaiwey Nuij
1e paal Sophiakade in Kralingen-West

Deze week is door Woonstad Rotterdam gestart met de bouw van 28 levensloopbestendige appartementen, geschikt voor alle leeftijden, ook senioren. De 14 oude woningen en een bedrijfsruimte zijn gesloopt omdat de fundering slecht was. De bouw van de nieuwe woningen is eind 2023 klaar. 

15 juni 2022
Intentieovereenkomst Ambitiedocument Kop van Feijenoord
Intentieovereenkomst Ambitiedocument Kop van Feijenoord

Ondertekening van de intentieovereenkomst Ambitiedocument, Upfieldlocatie Kop van Feijenoord op de Provada door Jos Melchers van de gemeente Rotterdam en Hans Meurs van Vorm.

14 juni 2022
Wethouders Kurvers deelt bouwhelmen uit aan kopers
Start transformatie Bloemhofschool

Vandaag werd door wethouder Kurvers het feestelijk startschot gegeven voor de transformatie van de Bloemhofschool aan de Oleanderstraat op Rotterdam Zuid. In het historische schoolpand komen 15 duurzame woningen met een gezamenlijke binnentuin. Variërend in grootte van 70 m² tot 169 m², gasloos en voorzien van energielabel A.

1 juni 2022
Tuinbuurt Vrijlandt eerste fase
Start bouw 1e fase Tuinbuurt Vrijlandt

Tussen de Ogierssingel en Molenvliet komen 290 koop- en huurwoningen, allemaal geheel in tuindorpstijl. Eind mei is de bouw van de eerste fase van Tuinbuurt Vrijlandt gestart met het ontgraven van de bouwputten, de stadsverwarming is in aanleg en er wordt de laatste hand gelegd aan de riolering. 

25 mei 2022
Pompenburg
Nota van uitgangspunten Pompenburg

Pompenburg wordt een levendig gebied met woningen, kantoor, horeca, een filmhuis en nieuwe pleinen. Het college van B en W heeft op 24 mei 2022 de nota van uitgangspunten vastgesteld. Vervolgstappen zijn het opstellen van een bestemmingsplan en het ontwerpen van de woongebouwen.

21 mei 2022
Start bouw KOER in Parkstad
Start bouw KOER

Op 20 mei 2022 is de eerste paal van nieuwbouwproject KOER de grond ingegaan. Hiermee is de bouw van dit project met 168 woningen (koop & huur) in Parkstad officieel van start gegaan.

20 mei 2022
De Kuil
Rotterdam wil bouwen

Rotterdam verleende in het eerste kwartaal van dit jaar bijna drie keer zoveel bouwvergunningen dan een jaar eerder. Landelijk is er juist een daling te zien van 13%. Nieuwbouwprojecten waarvoor een vergunning is verleend zijn onder andere Koer, De Kuil, Sawa en Waterside.

19 mei 2022
Transformatie Hillehof Vreewijk
Start transformatie Hillehof

Op 12 mei was de feestelijke start van de transformatie van de Hillehof. In Vreewijk transformeert ontwikkelaar FullHouse een scholencomplex naar een mix van 73 huurwoningen.

17 mei 2022
Uitreiking cheque 60st Starterslening
60e starterslening uitgereikt

De starterslening geeft net dat extra steuntje in de rug waardoor starters een eerste huis kunnen kopen. Vandaag reikte wethouder Kurvers een cheque uit voor de 60e starterslening in Rotterdam aan starters Emiel Verhaert en Marieke Oomen.

12 mei 2022
StartR Flexwoningen Rotterdam
StartR - Flexwoningen voor de eerste stap op de woningmarkt

Vooral voor jonge Rotterdammers, en voor wie met spoed woonruimte nodig heeft, is het lastig een woning te vinden. Met StartR creëert de gemeente samen met verschillende partners nieuwe woonkansen voor starters én herstarters.

25 april 2022
2e Carnissestraat - start bouw
Start bouw 2e Carnissestraat

Wethouder Bas Kurvers heeft op vrijdag 22 april de eerste paal geslagen voor het nieuwbouwproject 2e Carnissestraat. De oude woningen met funderingsproblematiek maken plaats voor 15 eengezinswoningen in een historische stijl met kenmerkende elementen uit de wijk. Een groot deel van de toekomstige bewoners komt uit de (directe) omgeving.

21 april 2022
De Ster - van kantoor naar 'hart van Oost'
Kantoor De Ster verandert in duurzaam woongebouw

Kantoorgebouw De Ster, nabij winkelcentrum Alexandrium, wordt getransformeerd in een duurzaam woongebouw met 169 huurappartementen. Het is de eerste transformatie van een kantoorgebouw in de Alexanderknoop, het gebied rond OV-knooppunt Rotterdam Alexander. Op 20 april 2022 is de herontwikkeling van het Ster-gebouw van start gegaan. De oplevering is naar verwachting zomer van 2023.

29 maart 2022
bna 2022
Drie Rotterdamse nominaties voor BNA Beste Gebouw 2022


Drie van de tien genomineerde projecten voor dé architectuurprijs van Nederland staan in Rotterdam.  Dit zijn ze: 
Little C: categorie leefbaarheid en sociale cohesie
Floating Office: categorie stimulerende leefomgevingen
Depot Boijmans van Beuningen:  categorie stimulerende omgevingen 

14 maart 2022
boskalis enrc kurvers in de rijnahven
NIEUW LAND OP ZUID

Vandaag startte Boskalis officieel met de demping van een deel van de Rijnhaven. Op het straks aangewonnen 8 hectare land worden vanaf 2025 3000 woningen gebouwd en komt er een drijvend park met een strand.

22 februari 2022
parkhaven
PLAN PARKHAVEN TER INZAGE

Het ontwerp-bestemmingsplan ligt vanaf 28 februari tot en met 11 april ter inzage op www.ruimtelijkeplannen.nl.
Het plan gaat uit van een woningbouwprogramma van circa 650 woningen in het gebied links en rechts van de Euromast. 
 

21 februari 2022
sleuteloverdracht
TRANSFORMATIE BAUMANNKERK

Vandaag namen de eerste bewoners van de Baumannkerk de sleutel van hun woning in ontvangst uit handen van wethouder Kurvers. De voormalige kerk in Overschie is getransformeerd naar 33 unieke appartementen waarbij veel originele elementen zijn behouden.  Opdracht & realisatie: RO-OK, Hoyt, van Wijnen

17 februari 2022
bouwdouwers 2021
UITREIKING BOUWDOUWERS 2021

Vandaag reikte wethouder Kurvers de Rotterdamse Bouwdouwers 2021 uit aan Dura Vermeer, Ballast Nedam en Havensteder. De Rotterdamse Bouwdouwer is een prijs die het belang van een goede samenwerking benadrukt en een blijk van waardering is voor stadmakers die zich inzetten voor de Rotterdamse woningbouwopgave.

15 februari 2022
sleuteloverdracht Our Domain
SLEUTEL VOOR BLIJE BEWOONSTER OUR DOMAIN

Vandaag overhandigde wethouder Kurvers symbolisch de eerste sleutel aan een nieuwe bewoonster van het net opgeleverde appartementencomplex Our Domain. De 23-jarige Kelly studeert voor leerkracht in het basisonderwijs. Via de voorrangsregeling voor maatschappelijke beroepen is zij in aanmerking gekomen voor een huurwoning in Our Domain. Het complex telt in totaal 612 studio’s en tweekamerappartementen. 

11 februari 2022
sportcampus
CO-CREATIE SPORTCAMPUS

De gemeente is deze week via een aanbesteding gestart met het zoeken naar een partner om het gebied van het voormalige trainingscomplex van sportclub Feyenoord vanaf de tekentafel samen te ontwikkelen. Het gaat om de eerste 500 woningen plus voorzieningen. 

9 februari 2022
PIEKSTRAAT FEIJENOORD
PIEKSTRAAT GESTART

Vandaag start Heijmans de voorbereidende werkzaamheden van de Piekstraat in Feijenoord. Benieuwd hoe de 73-meter hoge toren met 142 woningen er uit komt te zien? Bekijk de Piekstraat in 3D in de 3D Nieuwbouwplannen app. Lees meer over de app op onze stadmakerspagina. Of download de app in de de App store of Play store.
Beeld: KCAP architects en planners

3 februari 2022
erasmus mc masterplan 2050
ERASMUS MC KRIJGT EEN CAMPUS

De campus wordt een levendige plek waar gezondheidszorg, technologie en ondernemerschap samenkomen en ruimte vinden in (nieuwe) gebouwen. Het Masterplan 2050 is vandaag door het college van b&w vastgesteld.

a.i.: Diederendirrix

1 februari 2022
MVVA schetsontwerp rijnhavenpark
SCHETSONTWERP RIJNHAVENPARK VASTGESTELD

Het Rijnhavenpark maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling Rijnhaven. Met deze ontwikkeling wordt een inclusieve stadsuitbreiding, een spectaculaire skyline en een nieuw park gerealiseerd. Het geheel vormt het sluitstuk van de Kop van Zuid.  Beeld: MVVA

27 januari 2022
rozenburg nieuw welgelegen
MODERNE SENIORENWONINGEN IN ROZENBURG

Op een mooie locatie in Rozenburg laat Ressort Wonen 44 nieuwe moderne seniorenwoningen bouwen in project Nieuw Welgelegen. Vandaag plaatst wethouder Kurvers samen met ontwikkelaar Jan Snel symbolisch de eerste module voor de woningen. Naar verwachting is de nieuwbouw de eerste helft van dit jaar al klaar.

23 december 2021
studio hoge heren
We sluiten het jaar af met bouwrecord

"Met het hoofd in de wolken en de voeten in de klei'. 
We sluiten het bouwjaar af met een record. Nog niet eerder werden er in één jaar 4.735 woningen gestart. 
Dank aan alle stadmakers en doorzetters die dit mogelijk hebben gemaakt. Samen bouwen we de stad. 

23 december 2021
vrijlandt
Start bouw 229 woningen Tuinbuurt Vrijlandt (waarvan 100 sociale huur)

"Een groot deel van de 129 kopers komt uit Rotterdam Zuid. En dat is precies waarom we projecten zoals Tuinbuurt Vrijlandt omarmen. Dit project draagt namelijk bij aan de doorstroming op de woningmarkt. Het is een mooie ontwikkeling waar zowel gezinnen als ouderen samen kunnen wonen en leven en waar veel aandacht is voor groen, duurzaamheid en gezondheid”, zegt wethouder Bas Kurvers (Bouwen en Wonen).

23 december 2021
wielewaal
Mijlpaal start bouw Wielewaal gevierd

De komende jaren worden er 675 woningen gebouwd in Wielewaal. Vandaag werd het startsein gegeven voor de bouw van 77 sociale huurwoningen van Woonstad, 29 vrije sector huurwoningen van Syntrus Achmea en 99 koopwoningen van BPD. Een mijlpaal voor de verdere ontwikkeling van Wielewaal en ook voor de huurders die straks in een betere woning terugkeren en voor de kopers die een mooie stap maken in hun wooncarriere op Zuid. 
Aannemer: van Wijnen Stolwijk 

23 december 2021
overhoeks
Zelf aan de slag in Parkstad: startbouw CPO Overhoeks

In de Afrikaanderwijk starten 55 initiatiefnemers aan een CPO-avontuur: Overhoeks. In totaal worden er 8 gezinswoningen en 47 appartementen gebouwd. Partners: Bureau Massa, de Nijl Architecten, Jager Janssen architecten, aannemer Verschoor en particulieren/bewoners.

23 december 2021
de ster
De STER, eerste transformatieproject van kantoorgebouw in Alexander

Het oude stergebouw wordt getransformeerd naar 169 vrije sector huurwoningen.  Mecanoo tekende voor het ontwerp waarbij de karakteristieke van het gebouw in ere zijn hersteld. De commerciele invulling van de plint draagt bij aan de levendigheid van het gebied. Ontwikkelaar: Boelens de Gruyter

 

23 december 2021
Toermalijn- Wildenburg

In Zuidwijk zijn in opdracht van Vestia de werkzaamheden gestart voor de bouw van 110 sociale huurwoningen.

22 december 2021
beeldfabriek
Maasbode: straat op hoogte

Er is groen licht voor de bouwrijpe grond, de sloopwerkzaamheden zijn bijna klaar en er is gestart met het leveren van de appartementsrechten aan de kopers. Begin 2022 zal worden gestart met het slaan van de eerste damwanden en het graven van de bouwput. De Maasbode, in de achtertuin van de Witte de With, telt 94 woningen, waarvan 44 gestapelde 3-laagse eengezinswoningen, aan overdekte buurtstraatjes op hoogte. Ontwikkelaar: BPD - Bouwer: Van Wijnen - Architect: Van Bergen Kolpa Architecten Beeld: beeldenfabriek

21 december 2021
nieuw kralingen
Nieuw Kralingen gestart

Vandaag is de bouw gestart van de eerste 175 woningen in Nieuw Kralingen. Digitaal werd daarbij stil gestaan samen met alle partners en met de kopers van de eengezinswoningen uit deelplan ‘Aan de Boezem’.
Initiatiefnemers: Heijmans en ERA Contour

21 december 2021
Diepeveen
Nieuwbouw DIEPENVEEN

Op het terrein naast het iconische Diepeveengebouw komen 187 koop- en huurwoningen. Vandaag organiseerden Dudok Real Estate, Dura Vermeer en de gemeente Rotterdam de ‘groundbreaking ceremony’ waarmee het startschot voor de realisatie van Diepeveen officieel is gegeven.

21 december 2021
vlietpark hoogvliet
Ruimte voor eengezinswoningen in Vlietpark

Vlietpark in Hoogvliet bestaat uit 54 eengezinswoningen verdeeld over twee verschillende hofjes. De woningen variëren in uitstraling en oppervlaktes en vallen in het midden- en hogere segment. Ontwikkeling en realisatie: ABB Bouwgroep

16 december 2021
middenkoop actieplan
Actieplan Middenkoop vastgesteld

Het Actieplan Middenkoop, met maatregelen voor het verbeteren van de beschikbaarheid en toegankelijkheid van middenkoop in Rotterdam, is vastgesteld. 

16 december 2021
Grote Beer vogelvlucht
Grote Beer, grote leverancier van middenhuur in Alexander

Vandaag start officieel de bouw van de Grote Beer, onderdeel van de Alexanderknoop.
Dura Vermeer ontwikkelt en bouwt 193 huurappartementen waarvan 85% in het middensegment. In de plint komt o.a. een gemeenschappelijke huiskamer voor alle huurders.
Architect: Klunder Architecten

15 december 2021
beeld red company codricoterrein
Woningbouwimpuls voor Zuid

De derde tranche van de Woningbouwimpuls levert Rotterdam 11 miljoen op voor de ontwikkeling van het Codrico-terrein, een complex aan de Rijnhaven met 1500 woningen. Hiermee is de bouw van de woningen zeker gesteld, laat wethouder Bas Kurvers tevreden weten. ,,Codrico wordt een bruisende plek waar kantoren, winkels, horeca en culturele functies komen.’’
Beeld: Red Company

15 december 2021
de rubroek foto van mierlo
Start bouw De RUBROEK

In de Rubroekstraat in Crooswijk ontwikkelt en realiseert van Mierlo 60 sociale huurwoningen in opdracht van Havensteder.
De woningen hebben verschillende oppervlaktes. De maisonettes hebben 4 kamers en zijn daarmee uiterst geschikt voor gezinnen.
Beeld: van Mierlo

6 december 2021
reijsendaal noord p16h
REIJSENDAAL NOORD - Start ontwikkeling tweede deel Park 16Hoven

Met de startbouw van Reijsendaal wordt ook meteen het startsein gegeven van de ontwikkeling van het Noordelijke deel van Park 16Hoven. Reijsendaal Noord telt 60 eengezinswoningen in de vrije huursector. Reijsendaal Zuid start in 2022 met de bouw van 85 koopwoningen in het hoge segment.

 

2 december 2021
brainpark masterplan
metamorfose voor BRAINPARK

Brainpark wordt opgeknapt en daarmee aantrekkelijker om te werken, wonen en studeren. Onder andere komen er 2.500 tot mogelijk 3.000 woningen. Dat staat in het Masterplan Brainpark I dat gisteren door het college is vastgesteld.
beeld: GROUP A - YuconVR

1 december 2021
babel
BABEL voor gezinnen

Vandaag is het startsein gegeven voor de realisatie van 24 tweelaagse appartementen in BABEL. Het opvallende complex combineert de traditionele eengezinswoning met een appartementengebouw en speelt hiermee in op de vraag naar woningen voor gezinnen die in de stad willen blijven wonen. 
Ontwikkelaar: AM

1 december 2021
november
TERUGBLIK november

Deze maand gingen de eerste palen van ruim 700 woningen de grond in. Bijna 300 daarvan behoren tot het middensegment.
Ook kwamen nieuwe ontwikkelingen zoals Hart010 weer een stapje dichterbij en werd de Opkoopbescherming aangekondigd. 

29 november 2021
imagine
start bouw IMAGINE - Feyenoord City

Aan het einde van de Laan op Zuid verrijst Imagine: twee woontorens met 285 appartementen plus 10 compacte stadswoningen. Hiermee wordt de aftrap gegeven van de gebiedsontwikkeling Feyenoord City. Imagine biedt 113 woningen aan in het middensegment. Ontwerp: Barcode Architects / Ontwikkelcombinatie: Heijmans, AM

26 november 2021
prinsenland
161 appartementen in Prinsenland

Aan de Palladiostraat en Michelangelostraat in Prinsenland hebben twee bestaande kantoorpanden plaatsgemaakt voor Woningbouw. Vandaag start officieel de bouw van 161 appartementen, waarvan het grootste deel voor de middenhuur is bestemd. Realisatie: CreFu
Architect: V8 architects

25 november 2021
noordsingel 250
Start herontwikkeling Noordsingel 250

Het voormalige kantoorpand aan de Noordsingel 250 wordt herontwikkeld tot 57 huurwoningen.
Initiatiefnemer: Sipkema Beheer
Architect: Paul de Ruiter Architects

24 november 2021
skola
start transformatie SKOLA - ZWEDERSTRAAT

In Bloemhof ligt Skola, een voormalige school verborgen in een binnentuin. Deze school wordt getransformeerd naar 10 koopappartementen.
Initiatiefnemer: Livable – Bout & Bint BV

16 november 2021
graaf florisstraat middelland
Rotterdam voert Opkoopbescherming in

Per 1 januari 2022 gaat de Opkoopbescherming van kracht in 16 Rotterdamse wijken. Starters en woningzoekende met een middeninkomen krijgen zo meer kans op een betaalbare woning. De Opkoopbescherming is van toepassing op woningen met een WOZ-waarde tot €355.000,- 

3 november 2021
SANTOS stillwerk
start herontwikkeling PAKHUIS SANTOS

In het monumentale koffiepakhuis op Katendrecht komen 18 short-stay huurappartementen. Het Duitse designwarenhuis Stilwerk wil daarnaast 20 designwinkels (+/-3500 m2), flexibele werkplekken en food concepts onderbrengen in Santos. Initiatiefnemer: Stilwerk / Architecten: Renner Hainke Wirth Zirn Architekten en Wessel de Jonge 

2 november 2021
hart010
HART010 weer een stap dichterbij

Het College van b&w ging vandaag akkoord met de Nota van Uitgangspunten voor Hart 010: wat de nieuwe entree naar de binnenstad moet worden met minimaal 550 woningen. Architectenbureau Mecanoo en ontwikkelaar Local hebben gewerkt aan het masterplan.

1 november 2021
hefkwartier
HEFKWARTIER start bouw fase D,Y en Z

Het Hefkwartier is een nieuwe stadswijk in Feijenoord gelegen op het oude terrein van bierbrouwerij Oranjeboom. Op 1 november start de bouw van de één na laatste bouwfase van de in totaal bijna 300 woningen. Fase D, Y en Z bestaat uit 36 stadsappartementen, 17 herenhuizen en 18 eengezinswoningen. 
Ontwikkelcombinatie: DuraVermeer, AM

29 oktober 2021
huis op zuid van synchroon
Bouw HUIS OP ZUID officieel van start

De bouw van Huis op Zuid is een belangrijke nieuwe stap in de ontwikkeling van Parkstad op Rotterdam Zuid. Waar ooit een rangeerterrein lag, komt nu een multifunctioneel gebouw met een sportzaal, twee zwembaden, horeca en 104 appartementen voor de middengroepen.

 

27 oktober 2021
rijnhavenpark ontwerp
Schetsontwerp RIJNHAVENPARK

De Rijnhaven draagt, door 2000 tot 2500 woningen toe te voegen, bij aan de grote opgave van de stad om te verdichten. In 2020 presenteerde de gemeente Rotterdam het Masterplan voor de Rijnhaven van o.a. Barcode Architects.

 

6 oktober 2021
ZOHO
Bouw 600 woningen in ZOHO

College stemt in met Masterplan Zomerhofkwartier. 
Ontwikkelcombinatie Leyten-Stebru gaat de buurt de komende jaren verder laten groeien. De wederopbouwpanden zijn aan renovatie of vernieuwing toe en er komen ca 600 woningen.  Havensteder neemt 30% af voor haar sociale programma.

 

22 september 2021
rise powerhouse
1300 woningen in hartje stad

Marktinitiatief RISE telt drie woontorens met veel woningen in het sociale en middensegment. De 226 sociale huurwoningen van Havensteder komen terug in het plan. RISE is een initiatief van RED Company en met het opstellen van de NvU weer een stap dichterbij.

 

27 januari 2021
euromastpark
Masterplan PARKHAVEN

Het college heeft ingestemd met het Masterplan van ontwikkelcombinatie ParkHaven Partners. Het plan kent een gevarieerd programma van circa 630 woningen in het gebied links en rechts van de Euromast.

15 oktober 2020
lancering website bouwenaanrotterdam.nl
Lancering website

Rotterdam biedt met de nieuwe website bouwenaanrotterdam.nl een leidraad voor stadmakers en een compleet overzicht van woningbouwprojecten in de stad. 

 

10 september 2020
zuiderpark
Versnelt bouwen aan 6100 woningen

Rotterdam ontvangt 46 miljoen uit Woningbouwimpuls. Hiervan gaat 21 miljoen naar de gebiedsontwikkeling Feyenoord City en 25 miljoen naar Noordrand van het Zuiderpark. In totaal valt meer dat 50 procent van de huizen in het sociale en middensegment. De bouw start in 2022.

1 september 2020
gecertificeerde architecten
Start Architect aan Zet

Opdrachtgevers kunnen met Architect aan Zet vergunningsvrij projecten met weinig ruimtelijke en bouwtechnische risico’s bouwen of verbouwen. Dat kan een nieuwe woning zijn of renovatie. Voorwaarde is wel dat de architect gecertificeerd is.

11 juni 2020
katendrecht
Kurvers presenteert Rotterdams Doorbouwmanifest

Het manifest is een verzameling van mogelijke maatregelen om ervoor te zorgen dat Rotterdam veilig door kan bouwen. Minimaal 50.000 woningen tot 2040.

 

14 februari 2020
langer thuis akkoord
Ondertekening Langer Thuis Akkoord

40 marktpartijen, corporaties, zorg- en welzijnspartijen, ouderenbonden en de gemeente tekenden het akkoord met als doel om de komende vijf jaar voldoende passende woningen voor Rotterdamse ouderen te realiseren, in de eigen wijk.

16 mei 2019
middenhuur
Actieplan Middenhuur

Maatregelenpakket voor behoud en uitbreiding van middenhuur-segment in Rotterdam van kracht.

 

2 december 2019
nieuw kralingen
800 woningen aan westkant Kralingse Bos

Ontwikkelcombinatie Heijmans/ERA Contour en gemeente Rotterdam tekenen samenwerkingsovereenkomst Nieuw Kralingen

 

1 januari 2019
hermineke van bockxmeer
Hermineke van Bockxmeer concerndirecteur

Het college van B&W heeft besloten Hermineke van Bockxmeer per 1 januari 2019 te benoemen tot concerndirecteur Stadsontwikkeling

 

 

21 december 2018
Bas Kurvers
presentatie Woningbouw-akkoord 2018-2021

De ambitie van 18.000 nieuwe woningen waarvan de bouw start in deze collegeperiode. #Samenbouwenwedestad