Wonen in Rotterdam
Nederlands English
Terug

Het dorpse karakter van Kralingen-West

Vriendelijk en alles op loopafstand

De wijk Kralingen-West wordt steeds leuker. Mooie nieuwbouwprojecten waar je als de kippen bij moet zijn bevinden zich naast statige panden die goed geconserveerd zijn gebleven. In de wijk zelf valt veel te beleven, een dorps gevoel dichtbij de stad. En met de Kralingse Plas aan je voeten vraag je jezelf regelmatig af waarom je hier niet eerder bent gaan wonen.

Kaat Mossel

In Kaat Mossel op de Admiraliteitskade kom je voor de vis en wijn, maar ook voor de echte Rotterdamse gezelligheid. Alle leeftijden schuiven hier aan voor een goed maal en sterk verhaal. Voor de deur ligt het historische Boerengat vol bijzondere boten en aan de achterzijde van Kaat Mossel bevindt zich Oostplein, waar je talloze kroegen, eetcafés en De Bakkerswinkel tegenkomt om even bij te praten met je beste vrienden.

Datte & Die

De hippe kindercadeauwinkel Datte & Die op de Lusthofstraat heeft een ruim assortiment voor elke kinderkamer of -verjaardag. Verantwoord speelgoed van het Franse Djeco, gekleurde Bergstein laarsjes en de leukste kinderboeken shop je in deze winkel waar ze zoveel leuks hebben voor baby’s, kleuters en grote kinderen. Laat je kids zelf iets uitzoeken voor een jarig vriendje of vriendinnetje, zodat ze ook eens geprikkeld worden om na te denken over wat anderen leuk vinden.

Bron: Iris van den Broek

Kralingse Plas en Bos

Inwoners van Kralingen-West hebben een bos en een plas voor de deur. Het Kralingse Bos is heerlijk om te wandelen, rennen, skaten of fietsen en de Kralingse Plas zelf is dé plek om in de zomer te relaxen op het strandje of te zeilen in een bootje. Mocht er weer eens een strenge winter komen, dan is het schaatsen op de Kralingse Plas ook een geweldige ervaring. Probeer eens één van de vele restaurants zoals de Schone LeiDe NachtegaalDe Tuin van de Vier Windstreken of The Boathouse.

Oostelijk Zwembad

Aan de Gerdesiaweg vind je het gerenoveerde Oostelijk Zwembad. Dit zwembad is een rijksmonument en prachtig in ere hersteld. Wanneer je hier zwemt, waan je je even in het Rotterdam van voor de Tweede Wereldoorlog. Terwijl je de rugslag doet, bewonder je het prachtige glazen plafond en de ronde vormen van het gebouw. Je kunt er terecht voor zwemlessen, familiezwemmen, aquasporten en zwangerschapszwemmen.

Bron: Hester Blankestijn

JORDYs Kralingen

De derde locatie van Jordy’s Bakery is geopend sinds mei 2017. JORDYs Kralingen is gevestigd in een prachtig hoekpand op de Vlietlaan. Naast een bakkerij zoals je gewend bent van Jordy’s Bakery, is dit ook een restaurant. Je kunt er terecht voor ontbijt, lunch, brunch en borrel. Ze hebben taarten, high tea, onbijt- en lunchplanken, belegde boterhammen, tosti’s, salades en soepen. Ook voor goede wijnen, bieren, cocktails en borrelplanken ben je hier aan het goede adres.

Vorig artikel Hard werken, prima wonen en weinig smalltalk in Kralingen-West
Volgend artikel Wat koop je in Rotterdam voor 210.000 tot 355.000 euro?