Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Oud-Crooswijk

Beschrijving

Oud-Crooswijk is een levendige stadswijk met een rijke historie, en ligt tussen het Kralingse Bos en het centrum in. Vroeger was hier het slachthuisterrein en de Rotterdamse Heineken Brouwerij. Van die laatste staan bij het Noordplein nog een aantal prachtige panden. Centraal door de woonwijk loopt de levendige Crooswijkseweg met alle dagelijkse voorzieningen. Aan de noordkant ligt het Schuttersveld. Hier kunnen kinderen op een woensdagmiddag in de zomer bijvoorbeeld gratis honkbal les krijgen van tophonkballers.

Wijkgegevens

Bouwperiode 52% is gebouwd in de jaren 80 Gezinssamenstelling Samenwonend met kinderen
17%
Bereikbaarheid 9 minutes Coolsingel 31 minutes Den Haag Tram 7,8 + bus 38

Projecten in deze wijk

Marnix/Frederik
Marnix/Frederik

Lees meer
Hofkwartier
Hofkwartier

Weer een mogelijkheid om stads en groen te wonen in een levendige buurt in het sportieve hart van Crooswijk.  Hier komen straks 84 appartementen in een markant woongebouw uitgevoerd in de rijke baksteenarchitectuur. Direct tegenover het Schuttersveld staat straks Hofkwartier Rotterdam dat een plek wordt waar jong en oud samenkomen en waar Crooswijkers elkaar kunnen ontmoeten. De inschrijfronde is inmiddels verlopen, maar je kunt je nog wel aanmelden voor de reservelijst.

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Verkoop maisonnettes in de Nieuwe Haverland School start 7 oktober

De verkoop van 15 gloednieuwe maisonnettes in de Nieuwe Haverland School start op 7 oktober 2023. 2 of 3 slaapkamers en een woonruimte tussen de 65m² en 111 m². Voorlopige verkoopprijzen vanaf €369.000 kk.

Lees meer

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer
Wijkreportage

Maak kennis met Oud & Nieuw Crooswijk: gewoon lekker Rotterdams!

Crooswijk heeft een rijke geschiedenis en is een levendige buurt waar iedereen welkom is. Crooswijk is volop in ontwikkeling: er worden nieuwe woningen gebouwd en bestaande woningen en winkels worden opgeknapt.

Lees meer

Verhuur woningen Rubroekstraat in het Rotterdamse Crooswijk start 1e helft 2023

Havensteder bouwt 60 sociale huurappartementen en -maisonnettes voor starters en gezinnen in Rubroek. Start verhuur wordt half 2023 verwacht.

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 195.000 tot 250.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet. Stel niet de buurt, maar je budget centraal!

Lees meer

Wat koop je in Rotterdam voor 290.000 tot 435.000 euro?

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Hoewel je misschien al jarenlang droomt van een bepaalde straat of buurt, is het soms beter om verder te kijken dan wat je al kent of weet.

Lees meer