Wonen in Rotterdam
Nederlands English

Filter voorkeuren

Bouwfase

Huren

Kopen

In verhuur/verkoop
In aanbouw
In studie
In voorbereiding

Hillegersberg-Zuid

Beschrijving

Hillegersberg-Zuid is beter bekend als het Kleiwegkwartier. Het grootste deel van de wijk is gebouwd in de jaren 1920 en 1930. Maar ook aan de oostkant van de wijk staan monumentale huizen uit de 19e eeuw. Het is een levendige stadswijk, maar omgeven door het groen van het Melanchtonpark, de Bergse Voor- en Achterplas en de Rotte. Mede door de uitstekende verbinding met het centrum is het een zeer gewilde woonomgeving.

Wijkgegevens

Bouwperiode 84% is gebouwd voor 1945 Gezinssamenstelling Samenwonend zonder kinderen
27%
Bereikbaarheid 13 minuten Coolsingel 29 minuten Den Haag Tram 4, 8

Projecten in deze wijk

GK van Hogendorpweg
GK van Hogendorpweg

Lees meer
Tim’s Limonadefabriek
Tim’s Limonadefabriek

Lees meer

Artikelen over deze wijk

Starters krijgen een extra financieel steuntje in de rug met de Starterslening

Maximum aanvragen is bereikt, maar ze zijn nog niet allemaal goedgekeurd. Een Starterslening kun je aanvragen voor maximaal 30.000 euro voor de aankoop van hun eerste woning met een koopprijs tot 405.000 (NHG).

Lees meer

Wonen op een bijzondere plek in Hillegersberg-Zuid

Wonen in een prachtig complex met 36 comfortabele huurappartementen in Hillegersberg-Zuid op fietsafstand van het centrum van Rotterdam. Oplevering in Q2 2023.

Lees meer

Grote gezinswoningen in Statenlaankwartier

In Hillegersberg Zuid komt de Acht van Duyk. Ruime en energiezuinige jaren '30 stijl woningen tussen binnenstad en natuur.

Lees meer

Het Hof van Terbregge: nostalgisch wonen in Hillegersberg-Schiebroek

De online verkoop van het project ‘Het Hof van Terbregge’ in het geliefde Hillegersberg-Schiebroek is gestart. Een historisch schoolgebouw en het achterliggende terrein aan de Ommoordseweg worden getransformeerd.

Lees meer

“Rotterdam is heel geschikt om met kinderen te wonen”

Wat zijn de beste plekken om in Rotterdam goed te wonen met kinderen? Makelaar Nicole van Emmerik van Van Herk Makelaardij vertelt over de kindvriendelijke wijken in Rotterdam.

Lees meer

Wonen aan de Rotte: elke dag een beetje vakantie met een bootje voor de deur

Toen Alexandra Noorman in 2010 samen met haar man Pieter terug reed na een bezichtiging bij dat leuke huis aan de Bergse Linker Rottekade, wisten ze het al: dit was hún huis.

Lees meer