GEBRUIKERSVOORWAARDEN

Welkom op de website van en voor Rotterdamse stadmakers. 

Zoeken op de bouwkaart
Op de bouwkaart worden alle bij de gemeente bekende grote projecten weergeven. Woningen in aanbouw worden in het groen aangegeven, woningen in studie in het blauw en woningen in voorbereiding in het oranje. Projecten die zijn opgeleverd, of woningen die zijn opgeleverd worden niet meer in de cijfers getoond. Onder Selecteer Bouwstatus kan je bouwprojecten aan of uit zetten in de bouwkaart. Door in te zoomen op de bouwkaart (+ en - teken rechts onderin de bouwkaart of met je muis), kan je alle projecten zien in de gewenste omgeving. Door op een project te klikken krijg je meer informatie te zien.

Data
De gebruikte data zijn afkomstig van de gemeente in samenwerking met de actieve stadmakers. Gestreefd wordt naar een actueel beeld van de woningbouwprojecten in Rotterdam. De data worden één keer per maand bijgewerkt. Er kunnen geen rechten aan worden ontleend.

Woningbouwinitiatieven
Via de tool ‘Ik heb bouwplannen’ kunnen woningbouwinitiatieven worden ingediend. De gemeente probeert door het stellen van enkele korte vragen de initiatiefnemer op weg te helpen. Zo komen uiteindelijk volledige en kansrijke plannen direct terecht bij de goede persoon. Het doel van deze tool is om processen te versnellen. Het wil niet zeggen dat alle initiatieven die voldoen aan de eisen ook gehonoreerd worden.
 

Definities

Project in studie:
De locatie wordt door de gemeente of een marktpartij verkent als mogelijke bouwlocatie. Er is nog geen definitief besluit genomen dat deze locatie ook echt als zodanig ontwikkeld gaat worden. Het gepresenteerde programma in deze fase is vaak indicatief en gebaseerd op basis van een eerste ruimtelijke verkenning of op basis van een volkshuisvestelijke opgave.

Project in voorbereiding:
Er is een besluit genomen dat de locatie wordt uitgewerkt tot bouwlocatie. Het programma kan gedurende de ontwikkeling mogelijk wijzigen.

Project in ontwikkeling:
Het project is buiten in aanbouw.

Prijsgrenzen nieuwbouwwoningen van huur en koop in Rotterdam:
(peildatum 1-1-2022) 
Sociaal segment koop: tot € 210.000*
Middensegment koop: €210.000* – €355.000
Hoog segment koop: € 355.000 - € 540.000
Top segment koop: vanaf € 540.000
Sociaal segment huur: tot € 763,47
Middensegment huur: € 763,47 - € 1075
Hoog segment huur: € 1075 - € 1400
Top segment huur: vanaf € 1400
*) onder voorbehoud van regionale vaststelling

Contact over de bouwkaart

Staat je woningbouwproject op de bouwkaart, maar heb je als stadmaker nog geen inloggegevens? Neem dan contact met ons.
Ook als je een onjuistheid wilt melden in de data, kun je contact met ons opnemen.
E-mail: bouwinitiatievenso@rotterdam.nl